بازار سرمایه در حال حاضر به وضعیتی که در فروردین ماه داشت، بازگشته و چند هفته ای است که در محدوده مقاومتی ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی درجا میزند، اما آیا شاخص بورس می تواند از مقاومت ۱ هزار و ۳۰۰ واحدی عبور کند؟ یکی از کارشناسان بازار سرمایه معتقد است که بازار سرمایه روند متعادلی را در پیش خواهد گرفت و به لحاظ تکنیکال در محدوده مقاومتی۱۳۰۰ تا ۱۳۲۰۰ عرضهها همانطور که مشاهد میشود شدت گرفت اما در هفته پیشرو گزارشهای عالی سه ماهه میتواند از این سد عبور کند.
بیشتر بخوانید :
چند راهکار برای بهبود بازار سرمایه به دولت جدید ارائه شد
لیست درصد تقسیم سود ۴۱ صنعت منتشر شد
دو شرکت مپنا و مخابرات سود سهام عدالت پرداخت نکردند!
آیا شاخص بورس می تواند مقاومت ۱ هزار و ۳۰۰ واحدی را بشکند؟
به گزارش سبدگردان هدف و به نقل از تجارتنیوز، امروز بازار سهام با روند مثبتی آغاز به کار کرد. بیشتر گروههای بازار امروز را متعادل آغاز کردند و امید به روند مثبت بازار بیشتر شده است.
ایمان رئیسی در گفتگویی درباره تحلیل بازار در روزهای گذشته گفت: بورس تهران معاملات هفته گذشته را در حالی پشت سر گذاشت که عرضهها در بازار افزایش یافته بودند و خبر دستیابی ستاره خلیج فارس به سود خالص ۱۴ هزار میلیارد تومانی، شستا و تاپیکو را از زیر این فشار رهایی بخشید و افزایش تقاضا در غول بازار منجر به بهبود در کلیت بازار شد.
وی تشریح کرد: در حالی که موج جدید کرونا اقتصاد جهان را تحت تاثیر قرار داده و نفت که توانسته از خط روند نزولی میان مدت خود عبور کند نشان میدهد به لحاظ تکنیکال برای رسیدن به نفت ۱۰۰ دلاری مقاومت مهم و سرسخت ۷۷ دلاری پیش روی این حرکت صعودی قرار گرفته است.
بورس امروز در حالی آغاز به کار کرده است که یکی از عوامل تاثیر گذار عالی و چشمگیر موثر بر روند بازار، گزارش های ۳ ماهه بسیار خوب منتشر شده از سمت شرکتها است. اکثر شرکتها در تولید و فروش و بطبع آن دستیابی به سود خالص نسبت به سال گذشته رشد چند برابری داشتنداند.
رئیسی افزود: اقدام مثبتی که در هفتههای گذشته صورت پذیرفت، معاملات سیمان در بورس کالا است که رفته رفته به آزادسازی قیمتها در این محصول و سایر کالاها از جمله خودرو میتواند منجر شود. اگرچه کاستیهایی در شروع این گونه اقدامات وجود دارد اما امیدواریم در ادامه عرضه این محصولات با نرخ واقعی به مصرف کننده صورت پذیرد و دلالان را از این چرخه حذف نماید و سود اصلی را نصیب سهامدارنی کند که در یک سال گذشته از تورم و سایر بازار ها عقب ماندهاند.
رئیسی در بخش دیگری با اشاره به یکی دیگر از عوامل موثر بر بازار گفت: از دیگر عوامل تاثیر گذار بر تحرکات بازار، تورمی است که افزایش آن دیگر باعث تعجب نمیشود. طبق آمار بانک مرکزی نقدینگی از ۳۷۰۰ میلیار عبور کرده و نسبت به دو سال قبل دوبرابر شده است و کشور را با تورمی روبرو کرده که در یک دهه اخیر کم سابقه بوده است. در حال حاضر همه نگاهها به دولتی است که در هفته های آتی بار این مسئولیت را برعهده خواهد گرفت. در یک ماه پیش رو چند عامل دیگر نیز بر بازار تاثیر گذار است از جمله : روند قیمت نفت که مقاومت مهم ۷۷ دلاری و حمایت ۶۵ دلاری را پیش رو دارد. وی همچنین افزود: عامل دیگر، روند قیمت دلار است که فعلا به نظر میرسد با سقف ۲۶ و کف ۲۰ و ۲۲ هزار تومان در نوسان باشد.
این کارشناس همچنین درباره روند شاخص کل بورس گفت: با توجه به جمیع جهات به نظر میرسد روندی مانند سال ۱۳۹۶ را در بازار شاهد باشیم. یعنی نه آن صعود وحشتناک نیمه اول ۱۳۹۹ را ببینیم و نه آن ریزش سنگین نیمه دوم را بلکه بازاری تحلیلیتر را در کنار چرخش نقدینگی در صنایع پیشتاز بازار شاهد باشیم. به لحاظ تکنیکال در محدوده مقاومتی۱۳۰۰ تا ۱۳۲۰۰ عرضهها همانطور که مشاهد میشود شدت گرفت اما در هفته پیشرو گزارشهای عالی سه ماهه میتواند از این سد عبور کند. پیشبینی میشود منفی های شاخص میتواند فرصت ورود به سهم های ارزنده بازار باشد البته این در صورتی است که شاخص محدوده ۱۱۰۰ واحدی را از دست ندهد.