طبق تازه ترین خبرها؛ مجلس جزئیات طرحی مبنی بر “حمایت از استخراج رمزارز و ساماندهی بازار مبادلات داخلی آن” اعلام نمود که براساس آن بانک مرکزی مرجع تنظیم مقررات مبادلات رمزارزها در داخل بوده و مکلف است ظرف سه ماه نسبت به ساماندهی بازار داخلی رمزارزها اقدام کند. همچنین رمزارزها، غیر از رمز ملی به عنوان ابزار پرداخت در داخل یا برای راهاندازی و اداره شبکه پرداخت داخلی ممنوع است.
بیشتر بخوانید:
دوج کوین چیست و چگونه استخراج می شود؟
ارز شیبا (shiba inu) چیست؟ + ارز شیبا بخریم یا نخریم؟
بیت کوین چیست؟ آیا سرمایه گذاری در بیت کوین خوب است؟
ارز دیجیتال مونرو چیست؟ + نحوه استخراج مونرو با کامپیوتر و گوشی
افزایش میلیونرهای کشور با بورس و رمزارزها/ ایران چهاردهمین کشور ثروتمند جهان
مجلس به دنبال حمایت از استخراج رمزارز و فرصت سه ماهه بانک مرکزی جهت ساماندهی بازار
به نقل از تسنیم؛ جذابیت بازار رمزارزها در دنیا و بویژه در بین ایرانیان باعث توجه ویژه مجلس و سایر نهادها و طرحی با عنوان “حمایت از استخراج رمزارز و ساماندهی بازار مبادلات داخلی آن” با نظارت کمیسیون اقتصادی تهیه اعلام شده است.
طبق ماده اول، بانک مرکزی مرجع تنظیم مقررات مبادلات رمزارزها در داخل بوده و مکلف است ظرف سه ماه نسبت به ساماندهی بازار داخلی رمزارزها اقدام کند. همچنین رمزارزها، غیر از رمز ملی به عنوان ابزار پرداخت در داخل یا برای راهاندازی و اداره شبکه پرداخت داخلی ممنوع است.
وزارت صنعت نیز به عنوان کارفرمای صنعت استخراج رمزارزها و مسئول صدور مجوز مزارع تعیین شده و این وزارتخانه مکلف است با همکاری وزارت اقتصاد، نفت، نیرو و ارتباطات ، پردازش مزارع استخراج رمزارز را به سوی تولید درآمد ناخالص سالانه پانصد میلیون دلار در سال ۱۴۰۱ ببرد و سپس رشد ۱۰ درصدی سالانه را به همراه داشته باشد.
در تبصره یک، موظف کردن مزارع استخراج رمزارز به اعلام و گزارش میزان رمزارز تولیدی به بانک مرکزی شاید از بحث برانگیزترین بخشهای طرح مجلس برای ساماندهی باشد. دستورالعمل نحوه این نظارت نیز ظرف دو ماه به تصویب شورای عالی مقابله و پیشگیری از جرائم پولشویی و تامین مالی تروریسم با نظارت وزارت صنعت و همکاری سازمان نظام صنفی رایانهای میرسد.
طبق تبصره دو پروژههای احداث و توسعه رمزارزها و صنایع وابسته مشمول اعطای تسهیلات صندوق توسعه ملی هستند .
همچنین نیروی انتظامی نسبت به مهر و موم (پلمپ) واحدهای غیرمجازی استخراج رمزارز و معرفی ذینفع این واحدها به مراجع قضائی مکلف شده تا با همکاری اعلام وزارت صنعت یا سازمان نصر، اقدام لازم را در این خصوص به عمل آورد.
ماده دو، مجوز مصرف انرژی از بورس انرژی به صورت عقد قراردادهای دوجانبه با تولیدکنندگان داخلی و خارجی را به مزارع استخراج رمزارز داده است. همچنین این مزارع استخراج مجاز به ترانزیت برق مورد نیاز یا مازاد مصرف هر دو سقف نیاز مزرعه، از طریق شبکه سراسری برق هستند.
در تبصره یک این ماده، برای تامین برق مزارع استخراج رمزارز، وزارتخانههای نفت و نیرو مکلف به تامین برق و گاز مورد نیاز برای برق مصرفی مزارع استخراج هستند.مزارع هم وظیفه دارند برق و گاز مصرفی را با رمزارز تولید شده تهاتر کنند که نرخ ارز تهاتری رمزارزها براساس بالاترین نرخ تعیین شده توسط بانک مرکزی در بازه زمانی سه ماهه، مشخص میشود.
در تبصره دو، فعالین استخراج رمزارزها میتوانند با اخذ مجوز از وزارت نیرو ، نسبت به احداث یا مشارکت در نیروگاه برق اقدام کنند و برق تولیدی مازاد بر مصرف را به وزارت نیرو یا متقاضیان به فروش رسانند. مزارع رمزارز به میزان مشارکت در احداث نیروگاههای احداثی در مناطق محروم از پرداخت هزینه حمل و نقل برق و ۵۰ درصد تعهد ارزی این ماده مستثنی و مشمول یارانه گاز مصرفی بخش کشاورزی هستند.
طبق تبصره سه، اجرای ماده ۵۰ قانون برنامه ششم توسعه، نیروگاههای تجدیدپذیر احداثی با مشارکت مزارع استخراج رمزارز مشمول دریافت صرفهجویی مصرف سوخت، موضوع ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر است.