سهام شستا که به نوعی پیش از این نورچشمی بزرگان بازار بشمار می رفت، بعد از غیبت بیش از دو ماهه اش روز سه شنبه گذشته مورخ ۲۷ آبان ماه ۹۹ به تابلوی معاملات بورس تهران بازگشت و با افت ۱۷ درصدی قیمت مواجه و باعث نزول ۱۳ هزار واحدی شاخص هم شد. شستا که ۱۶ شهریور ماه با قیمت ۳ هزار و ۷۱۴ تومانی بسته شده بود، ۲۷ آبان قیمتش در پی افت مذکور با ۲۹۵۲۰ ریال بسته شد. قابل ذکر است که سهم شستا بعد از یک روز حمایت حالا در مسیر اصلاح قرار گرفته و با ایجاد نگرانی این سوال برای سهامدارانش مطرح شده که “شستا را بفروشیم یا نگهداریم؟”
شستا را نگهداریم یا نه؟
نماد شستا که بیش از دو ماه متوقف بود در جریان معاملات روز سه شنبه گذشته بازگشایی شد و با افت ۱۷ درصدی مانع از ورود شاخص کل بورس به کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی شد و حالا که در مسیر نزولی قرار گرفته، این پرسش مطرح است که آیا به روند صعودی بازمی گردد یا زمان فروشش است و باید فروخت؟
روند معاملات روز گذشته شستا چگونه بود؟
در جلسه معاملاتی روز گذشته (چهارشنبه)، شستا حدود چهار درصد افت قیمت را به سابقه خود افزود و به ۲ هزار و ۷۹۸ تومان رسید. آخرین قیمت معامله نیز با ۵ درصد کاهش ۲۷۸۰ تومان شد. خرید و فروش حقیقی و حقوقی هم به این شکل بود که ۵۰۰ میلیون برگه سهم را حقیقیها و ۷۵ میلیون برگه سهم را حقوقی ها خریدند. در مقابل نیز ۵۵۰ میلیون برگه سهم را اشخاص حقیقی و ۲۰میلیون برگه سهم را کدهای حقوقی فروختند و در مجموع حجم معاملات را به ۵۸۰میلیون برگه سهم رساندند.
با این حال طبق نظر کارشناسان به دلیل ارزنده بودن سهم نگهداری بلند مدت سهم خالی از لطف نیست و سهم خوبی برای سرمایه گذاری می باشد و می تواند سود خوبی به سرمایه گذاران دهد. از طرفی ظاهرا فشار فروش در این سهم کم شده و با توجه به تعادل رسیدن قیمت سهم و از طرفی پتانسیل رشدی که دارد، می تواند به زودی تغییر روند دهد و به مسیر صعودی بازگردد. همچنین ۳۳۰۰۰، ۳۹۰۰۰ و ۴۵۰۰۰ ریال نیز اهداف بعدی شستا می باشند.
همچنین بخوانید: چرا سود شستا به حساب سجامی من واریز نشده؟ برای دریافت سود چه کنم؟
تجارت نیوز هم نوشت:
باقر خادمی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با نماد شستا گفت: در حالی معاملات روز چهارشنبه شستا با ۵۸۰ میلیون حجم و ارزش ریالی ۱۶۰۰ میلیارد تومان بسته شد که در محدوده قیمتی ۲۸۰۰ تا ۳۱۰۰ تومان نزدیک به ۲/۸ میلیارد سهم معادل تقریبی ۳۰% کل شناوری سهم جابهجا شده است تا سهام این شرکت پس از دو ماه نیم بسته بودن و افت ۵۵ درصدی از سقف تاریخی به تعادل برسد.
به این ترتیب به نظر میرسد فشار فروش در این سهم به حداقل رسیده باشد و با توجه به تعادل قیمتی و پتانسیل رشد در سهام زیر مجموعه این شرکت از جمله حکشتی، تیپیکو و سیتا، به زودی روند قیمتی سهم بتواند تغییر کند.
همچنین این کارشناس در ادامه افزود: اخبار مربوط به عرضه اولیه شرکتهای زیر مجموعه شستا هم میتواند محرک خوبی برای رشد ارزش سهام باشد.
همچنین بر اساس مصاحبههای مدیران این شرکت مبنی بر ارزش قیمتی بالای این سهم نسبت به ارزش روز و نقش مهم این نماد بر وضعیت مجموعه بازار سرمایه و آگاهی سازمان بورس به این موضوع، میتوان به پتانسیلهای تغییر روند قیمتی بیش از پیش خوشبین بود.
باقر خادمی، هفته پیش هم در زمان بازگشایی این نماد گفته بود چون سهامداران شستا عمدتا تازهواردان به بازار هستند به نوعی این نماد ضامن اعتماد بازار سهام است و احتمالا از این نماد حمایت میشود تا ریزش زیادی نداشته باشد.