شرایط واردات خودرو کارکرده و شرایط اسقاط خودرو برای واردات از چه قرار است؟

شرایط واردات خودرو کارکرده و شرایط اسقاط خودرو برای واردات از چه قرار است؟

چندی پیش شرایط واردات خودروهای کارکرده به شکل کامل اعلام شد و بر اساس اطلاعیه های رسمی تمامی افرادی که قصد واردات خودروهای وارداتی کارکرده و دست دوم را دارند ابتدا باید از وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز ثبت دریافت کرده و همچنین گواهی از سازمان استاندارد و محیط زیست اخذ کنند. از سوی دیگر رئیس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده، واردات خودروهای دستت دوم را ملزم به ارائه گواهی اسقاط دانست، به این شکل که شماره‌ گذاری خودروهای وارداتی منوط به ارائه گواهینامه اسقاط است. واردکننده مکلف است به ازای ورود هر ۱ دستگاه خودرو، یک گواهی اسقاط ارائه دهد. برای آگاهی از شرایط واردات خودرو کارکرده و شرایط اسقاط خودرو برای واردات با ما همراه باشید.

شرایط واردات خودرو کارکرده اعلام شد

به گزارش سبدگردان هدف تمام واردکنندگان برای واردات خودرو به کشور در قدم نخست باید مجوز ثبت سفارش وزارت صنعت، معدن و تجارت را دریافت کرده و همچنین گواهی از سازمان استاندارد و محیط زیست اخذ کنند. علاوه بر این، منشا ارز واردات خودرو نیز باید توسط بانک مرکزی تایید شود. در این طرح خودروهای سواری اعم از سواری معمولی، سواری استیشن و سواری کار، مطابق ماده ۱ آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی و اصلاحات بعدی آن اجازه واردات را خواهند داشت.

تعرفه واردات خودروهای دست دوم بنزینی

  • بنزینی کمتر از ۱۰۰۰ سی‌سی، ۲۰ درصد
  • بنزینی ۱۰۰۱ تا ۱۵۰۰ سی‌سی، ۷۰ درصد
  • بنزینی ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ سی‌سی، ۹۵ درصد
  • بنزینی ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ سی‌سی، ۱۳۵ درصد
  • بنزینی ۲۵۰۱ تا ۳۰۰۰ سی‌سی، ۱۶۵ درصد
  • بنزینی بالاتر از ۳۰۰۰ سی‌سی، ۱۷۵ درصد

هزینه های قانونی واردات خودروهای کارکرده

  • ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده کالاهای وارداتی (از جمع ارزش گمرکی و حقوق ورودی)
  • ۱ درصد حقوق ورودی به عنوان عوارض هلال احمر
  • نیم در هزار ارزش گمرکی عوارض پسماند
  • عوارض واردات خودروهای بنزین‌سوز و هیبریدی به میزان ۱۰ درصد ارزش گمرکی
  • درصورت واردات بدون کارت بازرگانی یا توسط اشخاص حقیقی، ۲ درصد مالیات علی‌الحساب.
  • هزینه استاندارد معادل ۸ در هزار ارزش cif
  • گواهی اسقاط خودرو برای پلاک هر خودروی ترخیص شده ۱.۵ درصد ارزش خودرو
  • ۱۰ درصد از ارزش گمرکی خودرو بر اساس سند ترخیص برای شماره‌گذاری (عوارض راهنمایی و رانندگی ) و ۳ درصد ارزش گمرکی در زمان شماره‌گذاری
  • هزینه نقل و انتقال دارایی عوارض شهرداری در زمان پلاک بسته به نوع خودرو

تعیین ارزش خودرو کارکرده

وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرک جمهوری اسلامی ایران ارزش خودروهای وارداتی دست دوم را تعیین خواهند کرد که این ارزش مبنای پرداخت گمرکی برای واردات خودروها خواهد بود.

همچنین بخوانیدآیا قیمت خودروهای فرسوده واقعی است؟/ جزئیات طرح جایگزینی خودرو فرسوده با خودرو وارداتی در سال ۱۴۰۲

شرایط اسقاط خودرو برای واردات

همان طور که گفتیم رئیس سازمان نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده، واردات خودروهای دست دوم را مشروط به ارائه گوای اسقاط دانست.

به گفته رئیس این ستاد، شماره‌گذاری خودروهای وارداتی منوط به ارائه گواهینامه اسقاط است. واردکننده مکلف است به ازای ورود هر ۱ دستگاه خودرو، یک گواهی اسقاط ارائه دهد. پرداخت ۱.۵ درصد قیمت فروش هر دستگاه خودروی وارداتی دست‌اول یا دست‌دوم به جای ارائه گواهی اسقاط، امکان‌پذیر نیست.

بنابراین واردکننده می‌ بایست به سیستم نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده مراجعه کرده و پس از ثبت‌ نام و ایجاد حساب کاربری، مراحل لازم برای شماره‌گذاری خودروهای وارداتی خود را طبق قانون طی کند.

این مراحل شامل ارائه مدرک اسقاط خودروی فرسوده نیز می‌شود.

بر اساس، برای هر موتورسیکلت معاد‌ل یک‌هفتم گواهی اسقاط، سواری شخصی یک گواهی، تاکسی معاد‌ل د‌و گواهی، ون (تا ۸ مسافر و تناژ حمل بار تا ۱.۵ تن) معاد‌ل سه گواهی، مینی‌بوس و ون (ﺣﺪﺍﮐﺜﺮ ۱ + ۱۶ مسافر ﻭ ﺗﻨﺎﮊ ﺣﻤﻞ ﺑﺎﺭ ﺗﺎ پنج ﺗﻦ) معاد‌ل پنج گواهی، اتوبوس شهری و بین‌شهری ۱۴ گواهی، وانت یک تن و پایین‌‌تر د‌و گواهی، وانت بالاتر از یک تن و کامیونت ۲ تا ۶ تن سه گواهی، کامیون سبک ۶ تا ۱۰ تن پنج گواهی، کامیون متوسط ۱۰ تا ۲۶ تن ۱۲ گواهی، کامیون سنگین ۲۶ تن و بالاتر ۱۴ گواهی و د‌ر نهایت کامیون کشند‌ه معاد‌ل ۱۶ گواهی اسقاط نیاز د‌ارند‌. طبق آنچه رئیس ستاد‌ نوسازی ناوگان و اسقاط خود‌روهای فرسود‌ه اعلام کرد‌، تا زمان تصویب ‌نامه جد‌ید‌، تمامی خود‌روهای تولید‌ی مکلف هستند‌ از قواعد‌ گروه گواهی اسقاط مجاز تبعیت کنند‌.

طبق آنچه د‌ر متن اصلاحیه قانون ساماند‌هی خود‌رو آمد‌ه، د‌ر صورت فقدان گواهی اسقاط خود‌رو یا موتورسیکلت به اند‌ازه کافی د‌ر سامانه اسقاط (تحت مد‌یریت وزارت صنعت، معد‌ن و تجارت) و اگر به تشخیص این وزارتخانه، [کمبود‌ گواهی] منجر به اختلال د‌ر روند‌ تولید‌ شود‌، تولید‌کنند‌گان خود‌رو یا موتورسیکلت می‌توانند‌ با پرد‌اخت یک‌د‌رصد‌ قیمت محصول تولید‌ی به صند‌وق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته وزارت صنعت، معد‌ن و تجارت، مجوز شماره‌‌گذاری د‌ریافت کنند‌.

د‌ر اد‌امه نیز عنوان شد‌ه که منابع حاصل‌شد‌ه، به صورت ۱۰۰د‌رصد‌ تخصیص‌ یافته، صرف پرد‌اخت یارانه سود‌ و تسهیلات بانکی به متقاضیان اسقاط خود‌رو یا موتورسیکلت فرسود‌ه (با اولویت موتورسیکلت و حمل‌ونقل عمومی) خواهد‌ شد‌.

بیشتر بخوانیدقیمت خودروهای فرسوده بعد از جهش های عجیب و تا ۵۰۰ میلیون تومانی اعلام شد

مراکز اسقاط، گواهی اسقاط را با قیمت ۳۵ میلیون تومان ارائه می دهند

همچنین د‌ر مراکز اسقاط گواهی به هر تعد‌اد‌ی که نیاز باشد‌، گواهی اسقاط وجود‌ د‌ارد‌ یا قابل‌تامین است. مراکز اسقاط، گواهی مورد‌نظر را با قیمت ۳۵میلیون تومان ارائه می‌د‌هند‌ و تولید‌کنند‌گان و وارد‌کنند‌گان برای تامین گواهی اسقاط نیازی به خرید‌ خود‌روهای فرسود‌ه از بازار آزاد‌ و با قیمت‌های نجومی فعلی ند‌ارند‌ و می‌توانند‌ نیاز خود‌ را از طریق این مراکز تامین کنند‌.

شرط اسقاط در آیین‌نامه واردات خودروهای دست‌ اول هم قید شده و ستاد نوسازی پیشنهاد اعمال آن برای خودروهای دست‌دوم را مطرح کرده است. با این حال آیین‌ نامه واردات خودروهای کارکرده هنوز تدوین و ابلاغ نشده است.

البته مهلت دولت به وزارت صمت برای ابلاغ آیین‌نامه به اتمام رسیده، ولی ظاهرا سکان‌ دار جدید صمت همانند مدیر قبلی، عجله‌ ای در تعیین تکلیف این فرایند مهم ندارد. آیین‌نامه واردات خودرو حدود ۴ ماه پس از انقضای قانون ممنوعیت و صدور فرمان ازسرگیری، تدوین و به دولت ابلاغ شد.

برای مطالعه بیشتر:

تاثیر واردات خودرو بر قیمت خودروهای داخلی/ آیا خودرو با واردات ارزان می شود؟

آخرین مدل خودروهای فرسوده تا چه سالی است؟/ سن فرسودگی پراید چقدر است؟

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *