حذف محدودیت فروش ارز صادرکنندگان در نیما، سیگنال مهم بانک مرکزی به بورس

حذف محدودیت فروش ارز صادرکنندگان نیما، سیگنال مهم بانک مرکزی به بورس

دیروز ۲۶ شهریور شاهد انتشار خبر بانک مرکزی مبنی بر حذف محدودیت فروش ارز صادرکنندگان در نیما بودیم، خبری که به اعتقاد خیلی از کارشناسان می تواند سیگنال مهم و موثری بر بازار سرمایه باشد و بر چند گروه بورسی صادرات‌محور از جمله پتروشیمی‌ها، معدنی‌ها و فولادی‌ها که به صادرکنندگان بزرگ معروف هستند اثر مثبت خواهد گذاشت.

قابل ذکر است که پیش از این صادرکنندگان فقط مجاز به فروش ارز خود به صرافی‌های بانکی بودند اما از امروز که این محدودیت حذف می شود، صادرکنندگان در نیما نیز مانند سایر صادرکنندگان قادر خواهند بود ارز حاصل از صادرات را به صرافی‌های غیربانکی نیز واگذار کنند.

یک تحلیل‌گر بازار سرمایه نیز این تصمیم بانک مرکزی مبنی بر حذف سقف دلار در سامانه نیما را اقدامی مثبت و موثر دانست و گفت: تصمیم بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز و حذف سقف دلار با وجود اینکه دیرهنگام عملی شد اما موجب عرضه بیشتر دلار و بازگشت خوش‌بینی به بازار سرمایه شد.

همچنین بخوانید: در نیمه دوم سال فارغ از هر نتیجه ای در انتخابات آمریکا، بورس صعودی است

سیگنال مهم و موثر بانک مرکزی به بازار سرمایه

به گزارش گسترش نیوز:

روز گذشته خبر مهمی از سوی بانک مرکزی اعلام شد که احتمالا بر روند چند گروه از نمادهای بازار سهام اثر مثبت بگذارد. از نگاه خیلی از کارشناسان تصمیم جدید ارزی بانک مرکزی سیگنال مثبتی برای بازار سهام محسوب می‌شود.

با تصمیم جدید بانک مرکزی محدودیت عرضه ارز پتروشیمی‌ها، فولادی و معدنی‌ها که به صادرکنندگان بزرگ معروف هستند برداشته شد. پیش‌ازاین این صادرکنندگان ملزم به فروش ارز از کانال صرافی‌های بانکی بودند و حق فروش ارز به صرافی‌های تضامنی را نداشتند.

آن طور که روز گذشته اعلام شده، بانک مرکزی محدودیت فروش ارز صادرکنندگان در نیما را حذف کرده است. پیش‌ از این صادرکنندگان فقط مجاز بودند ارز خود را صرفاً به صرافی‌های بانکی بفروشند اما از امروز، پنجشنبه این محدودیت حذف خواهد شد و آنها نیز مانند سایر صادرکنندگان می‌توانند ارز حاصل از صادرات را به صرافی‌های غیربانکی نیز واگذار کنند.

با این حساب حلقه خریدوفروش ارز در نیما کمتر شد زیرا در رویه قبلی صرافی بانک‌های ارز خریداری‌شده را به بانک‌ها و بانک مرکزی می‌فروختند و تخصیص ارز به واردات از کانال بانک‌های انجام می‌شد اما با تصمیم امروز صرافی‌های تضامنی نیز می‌توانند تأمین نیازهای وارداتی از کانال ارز پتروشیمی‌ها را انجام دهند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *