بسیاری از افرادی که در بازار سرمایه در حال فعالیت هستند بصورت میان مدت و کوتاه مدت اقدام به خرید سهام میکنند. اما چه زمانی نمودار سهم و اندیکاتورها سیگنال خرید می دهند؟ ما در این مطلب به بررسی دریافت سیگنال خرید از نمودار سهم و دریافت سیگنال خرید از اندیکاتورهای RSI، ایچیموکو و MACD میپردایم.
چه زمانی نمودار سهم سیگنال خرید میدهد؟
۱. در زمان استارت موج ۱ و ۳ و شست سقف های موج ۱ و ۳ نمودار سهم سیگنال خرید میدهد.
۲. با شکست سقف های تاریخی نمودار سهم سیگنال خرید میدهد.
۳. با شکست سقف کانال های صعودی با حجم بالا سیگنال خرید صادر می شود.
۴. با شکست سقف تراکم های افزایشی مانند الگوی کنج یا مثلت سیگنال خرید صادر می شود.
۵. با شکست سقف الگوهای ادامه دهنده صعودی مانند پرچم یا مثلث های ادامه دهنده نمودار سهم سیگنال خرید میدهد.
۶. با شکست نقاط تراکم کندلی در پرایس اکشن سیگنال خرید صادر می شود.
۷. با قطع شدن رو به بالای میانگین متحرک های تایم فریم بالاتر توسط میانگین متحرک های تایم فریم پایین تر سیگنال خرید صادر میشود.
بیشتر بخوانید: چگونه بهترین سهام برای خرید در بورس را تشخیص دهیم؟
چه زمانی اندیکاتورها سیگنال خرید میدهند؟
در تحلیل تکنیکال همانطور که میدانید نمودار سهم مورد بررسی قرار میگیرد و با استفاده از ابزار های تحلیل از جمله اندیکاتورها و نمودارها میتوان سیگنال خرید و فروش سهام در بازار دریافت کرد.
هنگامی که اشباع فروش در اندیکاتوری دیده شود و سپس در روند صعودی قرار بگیرد سیگنال خرید در نمودار صادر می شود.
توجه داشته باشید که نمودار شمعی یکی از کاربردی ترین نمودارها برای تشخیص سیگنال خرید و فروش است و اندیکاتور RSI، ایچیموکو، MACD از بهترین اندیکاتورها برای دریافت سیگنال می باشند.
سیگنال خرید و فروش در اندیکاتور ها:
در ادامه به بررسی سیگنال خرید و فروش در اندیکاتور های RSI ، ایچیموکو و MACD میپردازیم.
۱. اندیکاتور RSI و دریافت سیگنال خرید از آن
همانطور که در مقالات قبلی درباره اندیکاتور RSI و دریافت سیگنال خرید از آن صحبت کردیم اندیکاتور RSI بین دو سطح ٠ و ١٠٠ نوسان میکند و در این محدوده دو سطح ٣٠ و ٧٠ بسیار مهم هستند. در رابطه با دریافت سیگنال خرید از اندیکاتور rsi توجه کنید:
سطح ۳۰ به سطح اشباع فروش معروف است و زمانی که نمودار RSI به کمتر از عدد ٣٠ برود بیانگر این می باشد که درحال حاضر در بازار فروش های افراطی انجام می گیرد و احتمالا به زودی در این ناحیه فشار فروش کاهش یابد و انتظار برگشت سهم و صعودی شدن قیمت وجود دارد.
همچنین بخوانید: اندیکاتور RSI در تحلیل تکنیکال و نحوه استفاده از آن
سطح ۵۰ در اندیکاتور RSI سطح میانی می باشد و درصورتی که نوسانات اسیلاتور RSI به درجات ۲۰ و ۸۰ یا ۱۰ و ۹۰ برسد قدرت بازگشتی آن بیشتر می شود.
با توجه به اینکه اندیکاتور RSI در مواردی نادر ممکن است سیگنال غلط بدهد باید برای بررسی سیگنال خرید و فروش مطمئن از دو یا چند اندیکاتور استفاده نمایید.
واگرایی ها با اندیکاتور RSI و دریافت سیگنال از آن
واگرایی ها تفاوت بین اندیکاتور و قیمت را نمایش میدهند. مواقعی که قیمت سهم کاهش می یابد اما اندیکاتور تمایل به کاهش بیشتر را نداشته باشد انتظار رشد قیمتی در سهم را خواهیم داشت و سیگنال خرید صادر می شود.
واگرایی مخفی مثبت (HD+) در تحلیل تکنیکال در بین دو کف قیمتی ایجاد می گردد. این واگرایی زمانی به وجود می آید که در اندیکاتور کف اول بالاتر از کف دوم ولی در نمودار قیمت کف اول پایین تر از کف دوم ایجاد شود.
در این مرحله سیگنال خرید صادر میشود به این دلیل که این وضعیت نشان دهنده افزایش قدرت خریداران و کاهش قدرت فروشندگان و همچنین رشد قیمت سهم می باشد. واگرایی مخفی مثبت (HD+) در کانال صعودی و در انتهای یک روند اصلاحی تشکیل می گردد.
توجه: در خصوص اندیکاتور ها باید یک موردی را مورد توجه قرار داد که استفاده صرف از اندیکاتورها موجب ایجاد خطا در تصمیم گیری می شود و بهتر است همراه با ابزارهای دیگر مورد استفاده قرار گیرد.
۲. اندیکاتور ایچیموکو و دریافت سیگنال از آن
ایچیموکو یکی از اندیکاتورهای پرکاربرد در تحلیل تکنیکال می باشد و از طریق آن میتوان سیگنال های ورود و خروج از سهم، شناسایی نقاط برگشت قیمت سهم، نقاط حمایت و مقاومت و … را تشخیص داد. اما چگونه اندیکاتور ایچیموکو سیگنال خرید صادر میکند؟ قبل از اینکه به بررسی دریافت سیگنال خرید از اندیکاتور ایچیموکو بپردازیم میخواهیم با اجزای این اندکیاتور آشنا شویم.
Tenkan Sen تنکانسن: معروف به خط تغییر روند و میانگین متحرک قرمز رنگ یا کوتاه می باشد.
Kijun Sen یا کیجون سن: معروف به خط استاندارد، میانگین متحرک آبی رنگ یا بلند می باشد.
Chikou Span یا چیکو اسپن: معروف به خط تاخیر ، خط سبز رنگ یا نمودار خطی قیمت می باشد.
کومو (Kumo) یا ابر: ابر ایچیموکو یک عنصر مرکزی در ایچیموکو محاسبه می شود و محوطه حمایت و مقاومت می باشد. این ابر به وسیله Senkou A و Senkou B تشکیل می شود که توضیحات آن ها به شرح زیر می باشد:
- Senkou A یا سنکو اِی: معروف به خط پیشرو، خط قهوه ای پررنگ یا برآورد ۲۶ کندلی از میانگین های تنکن سون و کیجون سن می باشد.
- Senkou B یا سنکو بی: معروف به خط پیشرو، خط آبی روشن یا براورد ۲۶ کندلی میانگین کف قیمت و اوج ۵۲ کندل اخیر می باشد.
همچنین بخوانید: نحوه دریافت سیگنال از اندیکاتور ایچیموکو چگونه است؟
دریافت سیگنال خرید با استفاده از اندیکاتور ایچیموکو
🔷زمانی که Tekan sen، خط Kijun sen را به سمت بالا قطع کند و خط قرمز Tekan sen بالای خط آبی kijun sen قرار بگیرد و علاوه بر آن هم زمان هر دو خط Tekan sen و Kijun sen در بالای ابر کومو قرار بگیرند نشان از روند صعودی سهم میباشد.
🔷زمانی که خط سبز Chikou Span نمودار قیمتی سهم را از پایین به سمت بالا قطع نماید سیگنال خرید دریافت خواهید کرد.
🔷زمانی که قیمتها بالای ابر کومو قرار بگیرند، به احتمال بالا نمودار در روند صعودی قرار بگیرد
🔷زمانی که ابر کومو نازک باشد، نشان دهنده صعود و نزول شارپی در سهم می باشد که برای تحقق این امر قاعدتاً سنکوها به سمت همدیگر همگرا خواهند شد.
اندیکاتور MACD و دریافت سیگنال از آن
اندیکاتور MACD در تشخیص نقاط اشباع خرید و فروش به تحلیلگران کمک میکند در واقع اندیکاتور MACD به شما می کند تا با استفاده از ۳ میانگین متحرک، میزان قدرت، جهت و شتاب یک روند را تعیین کنید
اندیکاتور مکدی از سه جزء تشکیل شده که شامل دو خط مکدی و خط سیگنال و هیستوگرام می باشد.
دریافت سیگنال خرید از اندیکاتور MACD:
🔷اگر میلههای هیستوگرام زیر خط صفر قرار داشته باشند و خط سیگنال که با رنگ قرمز نمایش داده می شود از میلههای هیستوگرام خارج شده باشد و یا اگر میلههای هیستوگرام بالای خط صفر بود خط سیگنال به داخل میلههای هیستوگرام شود سیگنال خرید صادر می شود.
🔷 اگر خط MACD از ناحیه زیر صفر، خط سیگنال را از پایین به بالا قطع کند سیگنال خرید صادر می شود.
همچنین بخوانید: آموزش اندیکاتور MACD در تحلیل تکنیکال
واگراییها بین قیمت و اندیکاتور مکدی و دریافت سیگنال از آن
یکی از مهم ترین کاربردهای مکدی ایجاد واگراییهای با قیمت می باشد. زمانی که روند قیمتی مخالف با روند اسیلاتور باشد واگرایی رخ می دهد.
واگرایی مثبت (+RD):
واگرایی مثبت در پایان روند نزولی به وجود می آید و به این شکل است که با ایجاد کف قیمت پایینتر، اندیکاتور کف بالاتری را تشکیل می دهد. واگرایی مثبت بیانگر این است که فشار فروش در حال کاهش است و روند نزولی احتمالا به روند صعودی ختم شود.
واگرایی مخفی مثبت (+HD)
واگرایی مخفی مثبت (+HD) زمانی ایجاد می شود که در نمودار قیمت، قیمت کف بالاتری را نسبت به کف قبلی خود تشکیل دهد، اما در مقابل اندیکاتور کف پایینتری را تشکیل می دهد. زمانی که واگرایی مخفی مثبت را شاهد باشیم انتظار تداوم روند صعودی را داریم