شرکت تامین سرمایه امین ۲۴ دیماه با حضور ۸۷.۷ درصدی صاحبان سهام شرکت در محل شرکت، مجمع عمومی سالانه برگزار کرد که در جریان آن ضمن بررسی گزارش عملکرد هیئت مدیره و تصویب صورت های مالی سال مالی منتهی به شهریور ۱۴۰۱، بنا به پیشنهاد هیئت مدیره مقرر شد از ۷۲۴ ریال سود محقق شده هر سهم ۶۹۰ ریال معادل ۹۵ درصد برای هر سهم به عنوان سود نقدی میان سهامداران توزیع گردد.
زمانبندی پرداخت سود نقدی ۱۴۰۱ تامین سرمایه امین
به گزارش سبدگردان هدف، تامین سرمایه امین در مجمع سالانه ۱۴۰۱، ۶۹۰ ریال سود سهام تقسیم کرد. سود سهامداران حقیقی و حقوقی سجامی، صندوق ها و سبدهای سرمایه گذاری از اول شهریور سال آینده از طریق سامانه سجام و سود سهامداران حقیقی غیر سجامی با مراجعه به پورتال سهامداران به آدرس stocks.aminib.com و معرفی شماره شبای بانکی پرداخت می شود.
در مجمع سالانه امین چه گذشت؟
سلمان خادمالمله در مجمع با ارائه گزارشی درخصوص عملکرد سال مالی گذشته اعلام کرد: جنگ روسیه و اوکراین، افزایش نرخ بهره فدرال رزرو، افت بازارهای مالی آمریکا و همهگیری کرونا در چین، بازارهای سرمایه جهان را تحت تأثیر قرار داد. بهگونهای که صندوق بینالمللی پول برای سال ۲۰۲۳ ضمن پیش بینی کاهش نرخ رشد اقتصادی ، نرخ تورم را از ۴.۷ به ۸.۸ درصد در سطح جهان افزایش داد.
در ایران به دلیل رشد شدید نقدینگی، دولت سیاست افزایش نرخ سود بینبانکی را پیش گرفت که این مسئله برای صندوقهای درآمد ثابت مشکل ایجاد میکند. سالهای گذشته اوراق با درآمد ثابت با نرخ ۲۵ تا ۲۶ درصدی منتشر می شد در حالی که اکنون نرخ مؤثر سود سپردههای بانکی بیش از ۳۱ درصد شده و کار برای این صندوقها سخت شده است.
به دلیل ناترازی تجارت خارجی و شرایط تحریم، کار ۱۵ صندوق تأمین سرمایه با مشکل همراه شده و افزایش نرخ دلار، سودآوری شرکتها و ارزش جایگزینی ، شرایط را سخت کرده است. تا کنون شرایط به نفع بازار سرمایه نبوده و افزایش شدید نقدینگی منجر به افزایش سود بانکی شده تا بخشی از رشد نقدینگی مهار شود.
شاخص کل بورس در پایان شهریور سال گذشته در سطح یک میلیون و ۳۹۱ هزار واحد بود که در پایان شهریور سال جاری به یک میلیون و ۵۰ هزار واحد رسید در نتیجه بازار سرمایه از بازارهای دیگر عقب افتاده است. سال گذشته ۶۲ درصد تأمین مالی بصورت مشارکتی و ۳۸ درصد بصورت انتشار اوراق بدهی بود در حالی که در کشورهای جهان این رقم حدود ۹۷ تا ۹۸ درصد از طریق اوراق بدهی در بازار سرمایه انجام شده است.
در ایران بزرگترین تأمینکننده مالی از طریق اوراق بدهی، دولت است. حجم اوراق بدهی از کل بازار بدهی ۱۱ درصد و حجم تسهیلات بانکی ۸۹ درصد است. البته حجم اوراق از ۲ درصد در سالهای قبل به ۱۱ درصد کنونی رسیده اما هنوز نسبت به معیارهای جهانی عقب ماندگی وجود دارد. نرخ بهره در ۳۰ آذر بین بانکها و هزینه تأمین مالی به بیش از ۳۰ درصد افزایش یافت که بر روی سودآوری شرکتهای تأمین سرمایه و صندوقهای با درآمد ثابت اثر میگذارد. بهگونهای که برخی صندوقها قبلا اوراق با نرخ ۲۷ درصد خریده بودند و مجبور شدند با نرخ ۲۵ درصد بفروشند که با زیان همراه شدند.
ارزش ۳۲۱ صندوق بورسی بالغ بر ۶۳۰ هزار میلیارد تومان است اما افزایش مکرر نرخ سود بینبانکی موجب کاهش درآمد این صندوقها میشود. درآمد عملیاتی تأمین سرمایه امین از ۱۰ به ۱۳ هزار میلیارد تومان، سود عملیاتی از ۸۰۰ به ۹۵۸ میلیارد تومان، سود خالص به ۸۰۰ میلیارد تومان، سرمایه ثبت شده از ۱.۱ به ۱.۸ هزار میلیارد تومان و سود واقعی هر سهم به ۷۲۴ ریال طی سال مالی اخیر رسید./بورس پرس
سودسهام همه ساله حداکثر تا اردیبهشت به حساب واریزمیشد،ولی امسال حقوق شهریور هم پرداخت شدوسود واریز نشد،چرا…