در حالی هفتمین ماه از سال ۱۴۰۱ روبه اتمام است که بازار بورس تهران این مدت را میزبان ۱۲ شرکت جدید بوده است. این شرکت ها به ترتیب انتقال دادههای آسیاتک، حمل و نقل ترکیبی مواد معدنی گهر ترابر سیرجان، فروسیلیسیم خمین، داروسازی دانا، سیمان آبیک، آهن و فولاد غدیر ایرانیان، فرانسوز یزد، تپسی، فولاد شاهرود، صنایع گلدیران، پخش رازی، سرمایه گذاری اقتصاد شهر طوبی بودند که در بازار بورس عرضه اولیه شدند. حال بسیاری از سهامداران مایلند بدانند سود و زیان عرضه اولیه های ۱۴۰۱ در نیمه اول سال چقدر بوده است؟
به گزارش سبدگردان هدف، بازار بورس تهران تنها دو ماه ابتدایی سال را شرایط مساعد و روبه رشدی داشت اما در اواخری خردادماه به دلایل مختلف وارد فاز نزولی شد و حالا نیز به دلایل و ابهامات زیاد از جمله به نتیجه نرسیدن برجام، افزایش تحریم ها، عدم ثبات نرخ ارز، کاهش حجم و ارزش معاملات بازار، خروج نقدینگی، کاهش شدید نقدینگی در بازار و … دچار رکود عمیقی شده است. این امر موجب شده است تا عرضه اولیه های امسال برخلاف سال های گذشته نه تنها سودده نباشند بلکه سهامداران را دچار ضرر و زیان کرده اند.
شرکت انتقال دادههای آسیاتک
آسیاتک و بازدهی ۲۴۶ درصدی
عرضههای اولیه بازار سرمایه در سال جاری، با عرضه شرکت انتقال دادههای آسیاتک کلید خورد که ۷ اردیبهشت ماه سهمیه ۴۰۰ سهمی هر فرد حقیقی و حقوقی (تخصیص ۱۹۶ سهم به هر کد معاملاتی) با قیمت کشف شده ۶۶۶ ریال عرضه شد و در این عرضه اولیه، یک میلیون ۵۸۰ هزار و ۱۳۲ نفر موفق به خرید شدند.
این نماد امروز با قیمت ۲۳۰۲۰ ریال ریال ریال معامله شد و تا به امروز بازدهی ۲۴۶ درصدی داشته است.
شرکت حمل و نقل ترکیبی مواد معدنی گهر ترابر سیرجان
حگهر و بازدهی ۴۰ درصدی
نماد بعدی شرکت حمل و نقل ترکیبی مواد معدنی گهر ترابر سیرجان عرضه اولیه شد که ۲۰ اردیبهشت ماه با حداکثر سهمیه ۴۴.۴۰۰.۰۰۰ سهم به سرمایه گذاران واجد شرایط با قیمت کشف شده ۵،۹۴۳ ریال عرضه شد و در این عرضه اولیه،۱۲۸ صندوق متقاضی و ۲۶ صندوق موفق به خرید شدند.
این نماد تا امروز با قیمت ۸۳۱۰ ریال معامله شد و تا به امروز بازدهی ۴۰ درصدی داشته است.
شرکت فروسیلیسیم خمین
فروسیل و بازدهی منفی ۵ درصدی
شرکت فروسیلیسیم خمین نماد بعدی عرضه شده بود که ۲۱ اردیبهشت ماه با حداکثر سهمیه ۴۰،۰۰۰،۰۰۰ میلیون برگ سهم به سرمایه گذاران واجد شرایط با قیمت کشف شده ۲۴۲۴۷ ریال عرضه شد و در این عرضه اولیه، ۱۳۵ صندوق متقاضی و ۱۹ صندوق موفق به خرید شدند.
این نماد امروز با قیمت ۲۲۸۵۰ ریال ریال معامله شد و تا به امروز بازدهی منفی ۵ درصدی داشته است.
شرکت داروسازی دانا
ددانا و بازدهی منفی ۱۴ درصدی
شرکت داروسازی دانا نماد بعدی عرضه شده بود که ۲۶ اردیبهشت ماه با سهمیه ۲۰۰ سهمی هر فرد حقیقی و حقوقی (تخصیص ۷۲ سهم به هر کد معاملاتی) با قیمت کشف شده ۲۷۸۸۷ ریال عرضه شد و در این عرضه اولیه، یک میلیون و ۶۶۱ هزار و ۶۰۷ نفر موفق به خرید شدند.
این نماد امروز با قیمت ۲۴۲۵ ریال معامله شد و تا به امروز بازدهی منفی ۱۴ درصدی داشته است.
شرکت سیمان آبیک
سآبیک و بازدهی منفی ۷ درصدی
شرکت سیمان آبیک نماد بعدی عرضه شده بود که ۲۸ اردیبهشت ماه با حداکثر سهمیه ۳۰۰ سهمی هر فرد حقیقی و حقوقی (تخصیص ۱۹۵ سهم به هر کد معاملاتی) با قیمت کشف شده ۱۲۲۵۰ ریال عرضه شد و در این عرضه اولیه یک میلیون و ۹۵۸ هزار و ۵۸۸ نفر مشارکت داشتند.
این نماد امروز با قیمت ۱۱۳۳۰ ریال معامله شد و تا به امروز بازدهی منفی ۷ درصدی داشته است.
شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان
فغدیر و بازدهی منفی ۱۰ درصدی
نماد بعدی شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان عرضه اولیه شد که ۴ خردادماه با حداکثر سهمیه ۳۰.۰۰۰.۰۰۰ سهم به سرمایه گذاران واجد شرایط با قیمت کشف شده ۱۸۵۷۲ ریال عرضه شد و در این عرضه اولیه، ۱۶۰ صندوق متقاضی و ۵۶ صندوق موفق به خرید شدند.
این نماد امروز با قیمت ۱۶۷۱۰ ریال ریال معامله شد و تا به امروز بازدهی منفی ۱۰ درصدی داشته است.
شرکت فرانسوز یزد
کایزد و بازدهی منفی ۱۴ درصدی
نماد بعدی شرکت فرانسوز یزد عرضه اولیه شد که ۱۱ خردادماه با حداکثر سهمیه ۳۴.۳۰۰.۰۰۰ سهم به صندوقهای سرمایه گذاری قابل معامله و مشترک با قیمت کشف شده ۱۴۶۹۵ ریال عرضه شد و در این عرضه اولیه، ۱۴۱ صندوق متقاضی و ۱۹ صندوق موفق به خرید شدند
این نماد امروز با قیمت۱۲۹۷۰ ریال ریال معامله شد و تا به امروز بازدهی منفی ۱۴ درصدی داشته است.
شرکت تپسی
نماد تپسی از زمان عرضه متوقف است.
نماد بعدی شرکت تپسی عرضه اولیه شد که ۲۴ خردادماه با حداکثر سهمیه ۱٫۱۷۰٫۵۲۸٫۸۰۰ سهم به صندوقهای سرمایه گذاری قابل معامله و مشترک با قیمت کشف شده ۹۳۸۰ ریال عرضه شد و در این عرضه اولیه، ۴۷ صندوق موفق به خرید شدند.
شرکت فولاد شاهرود
نماد فرود از زمان عرضه متوقف است.
نماد بعدی شرکت فولاد شاهرود عرضه اولیه شد که ۱۴ خردادماه با حداکثر سهمیه ۲٫۷۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ سهم به صندوقهای سرمایه گذاری قابل معامله و مشترک با قیمت کشف شده ۵۴۰۰ ریال عرضه شد و در این عرضه اولیه، ۸۹ صندوق متقاضی و ۴۴ صندوق موفق به خرید شدند.
شرکت صنایع گلدیران
گلدیرا و بازدهی صفر درصدی
نماد بعدی شرکت صنایع گلدیران عرضه اولیه شد که ۱۴ شهریورماه با حداکثر سهمیه ۲۲۸.۰۰۰.۰۰۰ سهم به سرمایه گذاران واجد شرایط با قیمت کشف شده ۶۴۳۶ ریال عرضه شد و در این عرضه اولیه، ۹۳ صندوق متقاضی و ۴۴ صندوق موفق به خرید شدند.
این نماد امروز با قیمت ۶۴۳۶ ریال معامله شد و تا به امروز بازدهی ۰ درصدی داشته است.
شرکت پخش رازی
درازی و بازدهی منفی ۴.۷ درصدی
نماد بعدی شرکت پخش رازی عرضه اولیه شد که ۱۵ شهریورماه با حداکثر سهمیه ۶۰.۰۰۰.۰۰۰ سهم به سرمایه گذاران واجد شرایط با قیمت کشف شده ۱۸۲۰۵ ریال عرضه شد و در این عرضه اولیه،۸۰ صندوق متقاضی و ۴۱ صندوق موفق به خرید شدند
این نماد امروز با قیمت ۱۷۳۴۰ ریال معامله شد و تا به امروز بازدهی منفی ۴.۷ درصدی داشته است.
شرکت سرمایه گذاری اقتصاد شهر طوبی
وطوبی و بازدهی منفی ۹ درصدی
نماد بعدی شرکت سرمایه گذاری اقتصاد شهر طوبی عرضه اولیه شد که ۱۲ مهر ماه با حداکثر سهمیه قابل خریداری توسط هر کد معاملاتی ۲۹ میلیون سهم به سرمایه گذاران واجد شرایط با قیمت کشف شده ۱۸۵۰ ریال عرضه شد و در این عرضه اولیه،۱۲۸ صندوق متقاضی و ۲۶ صندوق موفق به خرید شدند.
این نماد تا امروز با قیمت ۱۶۸۰ ریال معامله شد و تا به امروز بازدهی منفی ۹ درصدی داشته است./نبض بورس