سهم بنیادی چیست؟

سهم بنیادی چیست؟

سرمایه گذاری در بورس بسیار سودآور است اما به شرطی که بتوانید سهم بنیادی و مناسبی را خریداری کنید. اما سهم بنیادی چیست؟ به سهمی که با استفاده از روش بنیادی انتخاب و خرید می‌شود، سهم بنیادی گفته میشود، افرادی که به دنبال سودآوری قطعی در بازار سرمایه هستند اکثرا به دنبال سهم های بنیادی میروند زیرا سهام بنیادی همیشه در آینده روبه رشد خواهد بود و جزو سهام های کم ریسک و سودده در بازار می باشند.

سهم بنیادی به چه معناست؟

قطعا یک استراتژی مناسب طبق مدت زمان، بازده انتظاری و میزان ریسک پذیری میتواند شما را در داشتن یک سرمایه گذاری پرسود و موفق کمک کند. برای داشتن یک سرمایه گذاری موفق باید مراحل زیادی را طی کنید که مرحله اول انتخاب سهام مناسب با استفاده از تجزیه و تحلیل میباشد.

درباره نحوه تشخیص بهترین سهام برای خرید در بورس بیشتر بخوانید

فاکتورهای زیادی را باید برای انتخاب یک سهم در نظر بگیرید، فاکتورهایی مانند:

  • میزان سودآوری شرکت
  •  چشم انداز صنعت مدنظر
  • قدرت نقد شوندگی
  • سابقه قیمتی سهام
  • میزان نقدینگی
  • بدهی­‌های شرکت
  • ترکیب سهامداران
  • نسبت قیمت به سود
  • درصد شناور آزاد
  • سیاست شرکت در تقسیم سود
  • میزان ریسک پذیری شما
  • سود مدنظر شما

برای بررسی یک سهم شما میتوانید از دو تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی استفاده کنید. با استفاده تحلیل تکنیکال شما طبق نمودار و بررسی آن به پیش بینی سهم ها میپردازید اما اگر قصد استفاده از تحلیل بنیادی را دارید باید وضعیت شرکت، صورت­‌های مالی شرکت، نحوه مدیریت، جایگاه رقابتی شرکت، سنجش رقبا و بازارهای وابسته و پیش بینی فروش و هزینه را مورد بررسی قراردهید.

اما سهم بنیادی چیست؟ “ به سهمی که با استفاده از روش بنیادی انتخاب و خرید می‌شود، سهم بنیادی میگویند، سهام بنیادی همیشه در آینده روبه رشد خواهد بود و جزو سهام های کم ریسک و سودده در بازار می باشند”.

شما با استفاده از تحلیل بنیادی سهام شرکت ها میتوانید یک سهم بنیادی و مناسب را انتخاب کنید و پایه و اساس در تحلیل بنیادی بررسی وضعیت شرکت و پیش بینی بر واقعیت وجودی شرکت می باشد.

تحلیل­ گران بنیادی بر این عقیده هستند که تمام تغییرات در قیمت یک سهم حتما یک علت بنیادی که ناشی از تغییرات سودآوری شرکت هست، دارد.

سهم بنیادی چیست؟

 

نحوه استفاده از تحلیل بنیادی و انتخاب سهم بنیادی

تحلیلگران بنیادی برای انتخاب یک سهم بنیادی در ابتدا به بررسی وضعیت اقتصاد کشور و اقتصاد جهانی میپردازند تا با توجه به شرایط موجود زمان مناسب ورود را تشخیص دهد و سپس اقدام به ورود نمایند. بعد از انتخاب زمان ورود، صنایع مختلف را بررسی میکنند تا در صنعتی سرمایه گذاری نماید که دارای چشم اندازهای آتی مناسبی برای سرمایه­ گذاری باشد.

همچنین بخوانید: بهترین صنعت برای سرمایه گذاری

تحلیلگر پس از تشخیص زمان مناسب برای ورود و صنایع مناسب در اقتصاد به تحلیل شرکت‌های مربوط به آن صنعت می‌پردازد تا بتواند سهم بنیادی و سودآور را تشخیص و با خیال راحت در آن سرمایه گذاری نماید.

تحلیلگران بنیادی به منظور تحلیل سهم بنیادی در سطح یک شرکت عوامل اصلی مالی از جمله سودآوری شرکت را مورد بررسی قرار میدهند تا با استفاده از آن ارزش ذاتی آن را به دست آورند سپس به بررسی عوامل موثر دیگر در تحلیل بنیادی برای انتخاب سهم بنیادی میپردازند که شامل موارد زیر می باشد:

  • استهلاک
  • میزان فروش
  • کیفیت مدیریت
  • حاشیه سود
  • سطح تکنولوژی
  • منابع مالی
  • نرخ مالیات
  • گردش دارایی‌ها
  • جایگاه رقابتی شرکت در صنعت مربوطه
  • رقابت خارجی

بیشتر بخوانید: حاشیه سود خالص در بورس و کاربرد آن در تحلیل بنیادی

سودآوری شرکت از عوامل موثر در انتخاب سهام بنیادی

سودآوری شرکت از عوامل موثر در انتخاب سهام بنیادی می باشد. افرادی که قصد ورود به یک سهم و سرمایه گذاری در آن را دارند در ابتدا به میزان سودآوری آن سهم می پردازند. از چند جهت می‌توان به بررسی سود پرداخت:

  1. بر اساس دارایی
  2. از نظر درآمد
  3. بر اساس حقوق صاحبان سهام
  4. بر اساس فروش

همانطور که میدانید هرچه میزان سودآوری یک شرکت بالاتر باشد در اولویت انتخاب سهام بنیادی قرار خواهد گرفت.

سهم بنیادی چیست؟

ثبات سود آوری از عوامل موثر در انتخاب سهام بنیادی

همانطور که سودآوری شرکت از عوامل موثر در انتخاب سهام بنیادی میباشد ثبات سودآوری هم از دیگر عوامل موثر در انتخاب سهام بنیادی است زیرا امکان دارد سودی که حاصل شده ادامه دار نباشد پس توجه به سود شرکت در یک سال، لزوما مبنای صحیحی برای تصمیم‌گیری نیست، بنابراین باید در انتخاب سهام بنیادی علاوه بر میزان سودآوری شرکت به معیار ثبات سودآوری هم توجه شود.

نسبت E/P و P/E هر سهم از عوامل موثر در انتخاب سهام بنیادی

نسبت های E/P و P/E هر سهم، مبلغ سود به ازای ارزش اسمی سهام را نمایش می‌دهد. برای مقایسه شرکت‌ها با یکدیگر، میزان سود نسبت به قیمت بازار را بررسی میکنیم و هرچه این مقدار پایین‌تر باشد یک امتیاز برای انتخاب سهام بنیادی محسوب میشود.

بیشتر بخوانید:چرا سهام شرکت هایی که p/e بالایی دارند را انتخاب نکنیم؟

نسبت سود تقسیمی هر سهم از عوامل موثر در انتخاب سهام بنیادی

نسبت سود تقسیمی هر سهم از عوامل موثر در انتخاب سهام بنیادی می باشد باید توجه داشته باشید که البته توجه داشته باشید که نسبت سود تقسیمی هر سهم نباید در کوتاه مدت بررسی شود و باید آن را در بلندمدت در نظر گرفت و قطعا نسبت سود تقسیمی هر سهم در بلندمدت آیتمی مهم در انتخاب سهام بنیادی می باشد.

میزان استهلاک از عوامل موثر در انتخاب سهام بنیادی

همانطور که میدانید هرچقدر میزان استهلاک ماشین آلات یک شرکت بیشتر باشد، سودآوری شرکت هم کاهش خواهد یافت و در نتیجه امتیاز سهام بنیادی شرکت را کاهش خواهد داد.

ارزش ویژه هر سهم از عوامل موثر در انتخاب سهام بنیادی

ارزش ویژه هر سهم نسبت به ارزش اسمی سنجیده می­‌شود و هرچه ارزش ویژه از ارزش اسمی بیشتر باشد سهام آن شرکت از موقعیت مستحکم تری برخوردار است؛ بنابراین تفاوت ارزش ویژه نسبت به اسمی بالاتر امتیاز مثبت درانتخاب سهام بنیادی است.

انتشار مستمر اطلاعات و اخبار از عوامل موثر در انتخاب سهام بنیادی

هرچقدر اطلاعات یک شرکت شفاف‌تر باشد، تحلیلگران با در دست داشتن اطلاعات کافی قادر به تصمیم‌گیری خیلی راحت تری هستند بر این اساس شرکت‌هایی که اطلاعات شفاف‌تری ارائه میدهند دارای سهام بنیادی‌تر خواهند بود.

درباره بررسی جامع تحلیل بنیادی با استفاده از نسبت های مالی بیشتر مطالعه کنید

ساختار تامین مالی شرکت از عوامل موثر در انتخاب سهام بنیادی

بدهی‌ها، حقوق صاحبان سهام ساختار تامین مالی شرکت را تشکیل میدهند و ساختار تامین مالی شرکت در عملکرد و سود سازی شرکت بسیار موثر است و در انتخاب سهام بنیادی بسیار مهم است که به ساختار تامین مالی و ترکیب‌بندی آن توجه شود.

Tags :
Share This :