رئیس اتاق تعاون ایران به تشریح جزئیات ساخت مسکن کارگران در اطراف چهار شهرک صنعتی و پیش بینی حذف قیمت زمین برای کارگران پرداخت و گفت: قرار است حدود ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در شهرک های صنعتی ایجاد شود که در مرحله اول چهار شهرک صنعتی در استان های تهران، البرز و قزوین شناسایی شده و در ۱۲ استان کشور نیز مقدمات کار آغاز شده است با این کار علاوه بر مشکل کارگران در تأمین مسکن، مشکل رفت و آمد به محل کار هم حل خواهد شد، همچنین پیش بینی شده است با توجه به اینکه قیمت های زمین ارزان است، قیمت زمین از هزینه ها حذف شود، تا زمین ها از طریق وزارت راه و شهرسازی به طور ارزان در اختیار کارگران قرار گیرد.
جزئیات ساخت مسکن کارگری در شهرک های صنعتی
بیشتر بخوانید: جامعه کارگری غایب بزرگ طرح ساماندهی سهام عدالت
به گزارش ایسنا:
بهمن عبدالهی در یک نشست خبری اظهار کرد: علیرغم آنکه کارگران یکی از آسیب پذیرترین اقشار جامعه به شمار می روند و نقش اساسی در تولید داخلی دارند، ولی در بحث داشتن مسکن دچار مشکل هستند. بررسی های صورت گرفته نشان داد که در شهرکهای صنعتی بالغ بر ۸۰۰ هزار نفر مشغول کارند و عملا متقاضی مسکن هستند، علاوه بر آن مشکل رفت و آمد به محل کار دارند و ناچارند در داخل شهرها ساکن شوند و مسافت طولانی را تا رسیدن به محل کار طی کنند لذا طی تفاهم نامه ای با وزارت راه و شهرسازی و در قالب طرح اقدام ملی مسکن بنا شد در کنار شهرکهای صنعتی، واحدهای مسکونی کارگری با هدف تامین مسکن ارزان قیمت برای کارگران و حل مشکل تردد آنها احداث شود.
پیش بینی ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی
وی گفت: پیش بینی می شود حدود ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در شهرکهای صنعتی ایجاد شود و افزود: در گام اول چهار شهرک صنعتی در استان های تهران، البرز و قزوین شناسایی شده و در ۱۲ استان کشور نیز مقدمات کار آغاز شده است. کمیته مسکن کارگری با مسئولیت معاون استاندار و دبیری اتاق های تعاون استانی تشکیل شده و حمایت و پشتیبانی از پروژه ها نیز با بانک مسکن است.
رئیس اتاق تعاون ایران تصریح کرد: تفاهم نامه خوبی با بانک مسکن ایجاد شده و وزارت راه و شهرسازی متولی و سیاستگذار کار و بانک مسکن تامین کننده مالی است. اتاق تعاون ایران نیز وظیفه هماهنگی و مدیریت و وزارت کار متولی بانک اطلاعات کارگران است.
پیش بینی حذف قیمت زمین برای کارگران
عبدالهی تصریح کرد: با توجه به شرایط موجود قیمتهای زمین بسیار ارزان است. قیمت زمین را از هزینه ها حذف می کنیم تا وزارت راه و شهرسازی زمین ها را به طور ارزان در اختیار کارگران قرار بدهد.
به گفته وی، در حال حاضر مقدمات احداث در شهرک صنعتی ایوانکی انجام و مطالعات آغاز شده و زمین در حال آماده سازی است و اعلام شده زمانی برای کلنگ زنی آن داده شود.
جزییات ساخت مسکن کارگری در ۴ شهرک صنعتی
رئیس اتاق تعاون به تشریح جزییات ساخت مسکن کارگری در چهار شهرک صنعتی پرداخت و گفت: محور اول شهکر صنعتی ایوانکی است و زمینی ۱۰ هکتاری برای ساخت ۱۰۰۰ واحد مسکونی آماده و مقدمات کار فراهم شده است. منتظریم تا زمانی تعیین شود تا به شکل مجازی کلنگ زمین از سوی ریاست جمهوری زده شود.
وی ادامه داد: محور دوم، شهرک صنعتی کاسپین در قزوین است، با توجه به آنکه تعدادی از واحدهای مسکونی نیمه تمام در این شهرک وجود دارد مقرر شده ۹۰۰ واحد واحد مسکونی ساخته و تکمیل شود.
اشتغال ۴۵ هزار نفر در بزرگترین شهرک صنعتی کشور
عبدالهی افزود: محور سوم شهرک صنعتی اشتهارد البرز است که با وزارت راه و شهرسازی برای تخصیص زمین مورد نیاز درحال پیگیری هستیم و محوز چهارم، شهرک صنعتی شمس آباد است که بزرگترین شهرک صنعتی کشور به شمار می رود و بالغ بر ۴۵ هزار نفر در آن مشغول کارند و در حال انجام کارهای تشریفاتی آن هستیم.
رئیس اتاق تعاون ایران در ادامه درباره راه اندازی بورس مسکن واملاک و مستغلات اظهار کرد: مشکلاتی که هم اکنون در بخش مسکن به وجود آمده و بحرانی که طی چند ماه اخیر به دلیل شیوع ویروس کرونا گریبانگیر کشور شده مشکلاتی در بخش خرید و فروش مسکن، قیمتها و اجاره و رهن ایجاد کرده و باعث شده تا شرایط خوبی در کشور حاکم نشود.
کمبود عرضه نسبت به تقاضا دلیل آشفتگی بازار مسکن
وی دلیل این امر را کمبود عرضه نسبت به تقاضا دانست و گفت: در کشور واحدهای مسکونی زیادی خالی هستند که عمدتا در حوزه مسکن گران قیمت است و عموم مردم در تامین مسکن دچار مشکل هستند لذا در شورای عالی بورس از مدتها قبل تصمیم گرفته شد که برای این کالا بورسی ایجاد شود و بورس مسکن و املاک با هدف رونق بخش مسکن به عنوان موتور محرکه اقتصد راه اندازی شود.
راه اندازی بورس مسکن تا چهار ماه آینده
عبدالهی از راه اندازی بورس مسکن تا ۴ ماه آینده خبر داد و گفت: مقرر شد تا بورس مسکن با سرمایه ۵۰۰۰ میلیارد تومان تاسیس شود و سهام بورس مسکن و املاک نیز بین بخشهای مختلف تقسیم شود؛ به این نحو که ۳۵ درصد در قالب تعاونی و خصوصی توسط اتاق های بازرگانی و تعاون تامین شود و ۳۵ درصد بازار در اختیار شهرستانها و نهادهای عمومی غیردولتی و بانکهای متقاضی قرار گیرد و ۷۰ درصد به این شکل تعیین تکلیف شود و ۳۰ درصد مابقی نیز در قالب پذیره نویسی به آحاد مردم واگذار شود.
به گفته دبیرکل اتاق تعاون ایران، دو بخش اول به هیچ عنوان مجاز به خرید و فرایند پذیره نویسی بورس نخواهند بود.
دو پیامد راه اندازی بورس مسکن و املاک
این مقام ارشد بخش تعاون کشور دو پیامد راه اندازی بورس مسکن را مورد اشاره قرار داد و متذکر شد: پیش بینی ما این است که با راه اندازی بورس مسکن، بازار پر سودی ایجاد شود و این بورس بخش عمده ای از سرمایه های سرگردان را جذب بخش مسکن کند. بورس مسکن و املاک علاوه بر آنکه موجب جذب سرمایه ها به بخش تولید مسکن شده و رونق را به کارخانجات تولید مصالح ساختمانی و مواد اولیه برمی گرداند، موجب افزایش تولید مسکن و کاهش قیمت مسکن در بازار خواهد شد.
آمادگی برگزاری نمایشگاه با رعایت پروتکل های بهداشتی
عبدالهی در پایان درباره برگزاری بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اظهار کرد: طبق روال سالهای گذشته امسال نیز بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان برگزار می شود ولی با شرایط کرونا تابع تصمیم دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم. در حال حاضر جانمایی غرفه ها انجام شده و آمادگی کامل داریم با رعایت تمام پروتکل های بهداشتی و ضوابط وزارت بهداشت نمایشگاه را برگزار کنیم.