افراد به دلایل مختلفی ممکن است اقدام به جداسازی یارانه ها کنند، گاه ممکن است افراد پس از ازدواج و جدا شدن از پدر و مادر خود بخواهند با شروع زندگی مشترک یارانه ی خود را از پدر و مادر جدا کرده و یک کمک خرجی برای زندگی مشترکشان باشد، گاه افراد پس از طلاق یارانه ی خود را از همسر جدا می کنند، گاهی هم با فوت سرپرست خانوار یارانه اعضای خانوار قطع و برای حل این مشکل باید اعضای خانواده اقدام به جداسازی یارانه خود کنند، گاهی هم در خانوارهای بد سرپرست افراد ممکن است اقدام به انتقال و جداسازی یارانه ی خود کنند. اما سوالی که برای این افراد پیش می آید این است کهزمان واریز یارانه بعد از جداسازی کی است؟ یعنی چقدر طول می کشد که افراد پس از جداسازی، یارانه ی خود را دریافت کنند زیرا برخی می گویند یارانه رو جدا کردم ولی واریز نشده است.
پس از جداسازی یارانه زمان واریز یارانه چه زمانی خواهد بود؟
به گزارش سبدگردان هدف، هدف مندی یارانهها شامل ۱۶ ماده است. به گونه ای که با حذف کردن یارانه از مواد سوختی، برق، گاز، و غیره درآمد به دست آمده، به صورت نقدی و یا غیر نقدی بین مردم پخش شود و سایر درآمدها صرف کارهای عمرانی و غیره شود.
بخوانید: برای جداسازی یارانه به کجا مراجعه کنیم؟
افراد بنا به دلایل مختلفی مجبور به جدا کردن یارانه خود از سرپرست هستند که مواردی را نام می بریم:
- جداسازی یارانه بعد از ازدواج
- جدا کردن یارانه بعد از طلاق
- جدا کردن یارانه سرپرست فوت شده
- جدا کردن یارانه خانوار بدسرپرست
زمان واریز یارانه پس از جداسازی یارانه بعد از ازدواج
جدا کردن یارانه پس از ازدواج، نیاز به شرایطی دارد که اولین اقدام مراجعه به مراکز مشخصی که آدرس آنها را میتوانند از مرکز پلیس +۱۰ دریافت کنند، است، پس از آن نیاز افراد به مدارک و شرایط دیگری دارند. زوجها پس از اینکه مدارک مورد نیاز خود را آماده کردند، به آدرسی که از مرکز پلیس +۱۰ دریافت کرده اند باید مراجعه کنند تا نام آنها از لیست خانواده خود حذف شود.
باید دقت داشته باشید که مراحل اداری ذکر شده به مدت یک الی دو ماه زمان می برد؛ به همین علت برای اینکه یارانه یک ماه خود را از دست ندهید باید برای انجام مراحل اداری بین دهم تا بیستم هر ماه اقدام کنید.
همچنین قبل از هرگونه اقدام به مراکز اداری، زوجین باید یک حساب بانکی تهیه کنند و شماره حساب و کارت خود را نیز هنگام مراجعه همراه خود داشته باشند. پس از انجام این مراحل اداری زمان واریز یارانه بعد از جداسازی فرا خواهد رسید.
بیشتر بخوانید: سایت اعتراض به دهک بندی یارانه ۱۴۰۲ و قطع آن + شماره تماس و نحوه استعلام دهک
زمان واریز یارانه پس از جداسازی یارانه بعد از طلاق
زوجهایی که از یکدیگر جدا شده اند، جهت انتقال یارانه بعد از طلاق باید با در دست داشتن مدارکی مثل شناسنامه، کارت ملی، سند طلاق و کپی تمام مدارک به دفاتر پلیس+ ۱۰ مراجعه کرده و تقاضای سرپرستی جدید برای دریافت یارانه کنند.
توجه داشته باشید پس از آن فرد باید حساب یارانه جدا برای خود در یکی از بانکها ایجاد کند؛ در غیر این صورت یارانه برای او پرداخت نمیشود. پس انجام مراحل اداری زمان واریز یارانه بعد از جداسازی فرا خواهد رسید.
زمان واریز یارانه پس از جداسازی یارانه سرپرست فوت شده
در مواردی که پدر فوت کرده باشد یارانه به حساب مادر خانوار واریز میشود با فوت سرپرست خانوار یارانه اعضای خانوار قطع و برای حل این مشکل باید مادر و فرزندان با مدارک اصل شناسنامه و اصل کارت ملی کپی مدارک شناسایی سرپرست قبلی و گواهی فوت به مراکز پلیس+۱۰ مراجعه کنند.
در برخی موارد با فوت پدر خانواده فرزند ارشد سرپرستی را برعهده میگیرد و در چنین شرایطی هم انتقال یارانه با این روش مذکور انجام میگیرد. پس انجام مراحل اداری زمان واریز یارانه بعد از جداسازی فرا خواهد رسید.
همچنین بخوانید: یارانه ۱۴۰۲ نفری چقدر است؟ شرط افزایش ۲۰ درصدی مبلغ یارانه چیست؟
زمان واریز یارانه پس از جداسازی یارانه خانوار بد سرپرست
انتقال یارانه در خانوارهای بد سرپرست نیز در مرکز پلیس +۱۰ انجام میگیرد، اما در این موارد جهت تغییر در کفالت وحضانت و غیره افراد باید ابتدا به مرکز فرمانداری استان مربوطه مراجعه کنند و با گرفتن نامه رسمی از فرمانداری به پلیس +۱۰ مراجعه کنند.
در مواردی از قبیل اعتیاد سرپرست خانوار به مواد مخدر، زندانی بودن، فوت یا مفقود یا مجنون شدن، عدم حضور سرپرست در محل زندگی خانوار (مثل زندگی در خارج کشور)، عدم صلاحیت سرپرست خانوار و افرادی که در مراکز شبانه روزی نگهداری میشوند و فاقد سرپرست هستند، کمکهای موضوع این آیین نامه به تشخیص سازمان، به سرپرست دیگری پرداخت خواهد شد.
توجه به این نکته ضروری است که جدا کردن یارانه حدود یک تا دو ماه زمان میبرد تا یارانه افراد پس از انتقال به حساب سرپرست خانوار واریز شود.
گفتنی است برای ایجاد حساب یارانه جدید در بین زوج های جوان الزاما باید هر دو یارانه فعال داشته باشند.
به بیانی اگر یارانه هر دو یا یکی در خانواده قبلی قطع شده باشد با درخواست جدید برای زوجی که یارانه اش پیشتر قطع شده است، امکان فعال کردن مجدد یارانه وجود ندارد، حتی اگر زوج در خانواده جدید خود با مشکلات شدید اقتصادی رو به رو باشند.
برای مطالعه بیشتر: یارانه تیرماه ۱۴۰۲ کی واریز می شود/ مبلغ یارانه چقدر است؟