در سال های گذشته روال پرداخت وام اربعین به این صورت بود که متقاضیان باید به سامانه سماح مراجعه می کردند ولی امسال پرداخت وام اربعین به دست خود بانک ها سپرده شده است، حال می خواهیم بدانیم وام اربعین ۱۴۰۲ در چه زمانی به حساب زائرین واریز خواهد شد؟ و همچنین نحوه پرداخت اقساط وام اربعین به چه صورت است؟
وام اربعین ۱۴۰۲ چه زمانی واریز می شود؟
به گزارش سبدگردان هدف در حالی که پیشتر زائران اربعین با مراجعه به سامانه سماح وام اربعین خود را دریافت میکردند، حالا به نظر میرسد بانک مرکزی اختیار پرداخت این نوع وام را به شبکه بانکی واگذار کرده است.
تا کنون از میان بانکها تنها بانک ملی برای پرداخت وام اربعین اعلام آمادگی کرده است. البته رئیس صندوق رفاه دانشجویان هم از پرداخت وام پنج میلیونی به دانشجویان متقاضی برای حضور در پیادهروی اربعین خبر داده است.
اما اگر قرار بر واریز وام اربعین باشد، چه زمانی به دست زائران میرسد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت تنها خبری که تا به امروز در این باره منتشر شده، این است که مبلغ وام پس از خروج زائران از مرز به دست آنها می رسد.
فرزین: بانکها تصمیمگیرنده درباره پرداخت وام اربعین
زائران اربعین در سالهای قبل به سامانه سماح مراجعه میکردند تا بتوانند وام پنج میلیونی اربعین را دریافت کنند اما امسال ظاهرا برنامه خاصی در این زمینه در دستور کار دولت و بانک مرکزی قرار ندارد و این امر به بانکها واگذار شده است.
چندی پیش، محمدرضا فرزین- رئیس کل بانک مرکزی که برای معرفی شرایط فروش ارز اربعین ۱۴۰۲ در یک برنامه تلویزیونی حاضر شده بود، توضیحاتی هم درباره وام اربعین ارائه کرد. طبق آنچه او اعلام کرد امسال سازوکار مشخصی برای پرداخت این تسهیلات مشخص نشده و بانکها بر اساس منابع داخلی و سیاستهای خود، نسبت به پرداخت وام اربعین به زائران تصمیم میگیرند. بعد از آن بود که بانک ملی شرایط اختصاص وام اربعین را در وبسایت خود منتشر کرد.
بیشتر بخوانید: وام زائرین اربعین ۱۴۰۲ تمدید شد/ شرایط دریافت وام اربعین ۱۴۰۲ و افتتاح حساب در سامانه بام
شرایط دریافت وام اربعین از بانک ملی
طبق گزارش روابط عمومی بانک ملی، در طرح «زائرین اربعین حسینی» زائران پیادهروی اربعین ۱۴۰۲ از چهارم مرداد ماه تا بیستم این ماه، میتوانند پیش از سفر به عراق با مراجعه به تمامی شعب بانک ملی این وام را دریافت کنند.
متقاضیان این وام باید حساب ویژه این طرح را افتتاح کنند و پس از تودیع دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در این حساب، میتوانند ۱۰ میلیون تومان وام بگیرند.
نرخ سود این تسهیلات بر اساس نرخ مصوب و اعلامی شورای پول و اعتبار بوده و دوره بازپرداخت این وام ۶ ماهه است. همچنین مبلغ تودیع شده در حساب ویژه طرح باید تا زمان تسویه تسهیلات و بدهی در حساب باقی بماند. این مبلغ پس از تسویه کامل تسهیلات به وامگیرنده برگردانده میشود.
گفتنی است که متقاضیان دریافت این وام باید در زمان انعقاد قرارداد با بانک، فاقد بدهی غیرجاری و چک برگشتی باشند./ تجارت نیوز
نحوه پرداخت اقساط وام اربعین ۱۴۰۲ به چه صورت است؟
جمع اقساط وام اربعین ۱۴۰۲ در پایان مهلت بازپرداخت تقریبا به ۱۰ میلیون و ۶۸۰ هزار تومان می رسد که باید ظرف شش ماه به بانک برگردانده شود.
وام اربعین ۱۴۰۲ و شرایط دریافت وام اربعین تا حدودی نسبت به سال های گذشته تغییر کرده و امسال این تسهیلات تنها از طریق بانک ملی پرداخت می شود.
وام اربعین جزو تسهیلات قرض الحسنه بهحساب نمی آید و به همین خاطر شامل سود ۲۳ درصدی میشود. مبلغ وام اربعین ۱۴۰۲ به ۱۰ میلیون تومان رسیده و شرایط وام اربعین نشان میدهد، متقاضی بعد بازگشت از سفر حداکثر شش ماه برای بازپرداخت اقساط مهلت دارد.
اقساط وام اربعین با این اوصاف ماهی یک میلیون و ۷۸۰ هزار و ۲۴۱ هزار تومان خواهد بود. اینطوری بعد شش ماه از آغاز بازپرداخت تسهیلات اربعین، متقاضی ۱۰ میلیون و ۶۸۱ هزار و ۴۴۴ تومان به بانک ملی پس می دهد و میتوانیم سود وام اربعین را ۶۸۱ هزار و ۴۴۴ تومان بدانیم.
برای مطالعه بیشتر:
اقساط وام اربعین ۱۴۰۲ چقدر است و چگونه پرداخت می شود؟
وام اربعین کی واریز می شود؟/ پیگیری وام اربعین ۱۴۰۲ با کد ملی