زمان مناسب برای عرضه دارا سوم در بورس

زمان مناسب برای عرضه دارا سوم به بورس/ETFها بهترین گزینه برای تازه وارادان به بورس

با بررسی نظرات یک کارشناس بورس، ریسک خرید واحدهای صندوق‌های ETF از دیگر سهام‌ها کمتر است و این صندوق‌ها قابلیت نقدشوندگی خوبی دارند. با توجه به اینکه این صندوف مجموع چند سهام است، احتمال ریزش کلیه سهم‌ها کم و متضاد قوانین است. در آینده این صندوق‌ها به افراد واگذار خواهند شد و دیگر دولتی نیستند اگر سهام دولتی مستقیما عرضه می شد بازدهی افزایش و ریسک سرمایه گذاری کاهش می یافت. ETFها بهترین گزینه برای تازه وارادان به بورس هستند.

درباره اصلاح مصوبه واگذاری سهام دولت در صندوق های ETF بیشتر بخوانید

چه زمانی برای عرضه دارا سوم مناسب است؟

آقابزرگی سهام ‌ای تی اف سوم دولتی را ارزشمند برشمرد و گفت: دولت قرار است سهامی را عرضه کند که با استقبال در بازار مواجه شود و هدف از وضع چنین قانونی کاهش تصدی گری و عرضه سهام مازاد دولت بوده است.

این کارشناس اقتصادی افزود: با وجود ارزشمند بودن سهام دولت در سه بانک تجارت، ملت و صادرات، اما احتمال استقبال از خرید واحد‌های این صندوق در شرایط فعلی کم است چرا که شرایط بازار بورس با سه ماه ابتدای سال متفاوت بوده با نگاه به شرایط خرید ‌ای تی اف دوم دولت و مقایسه خرید آن با صندوق اول هم می‌توان به این نتیجه رسید چرا که طبق آمار‌ها تنها ۲۰ درصد از صندوق پالایش یکم به فروش رسیده بود.

او با اشاره به دلایل استقبال از صندوق دارا یکم بیان کرد: در ۳ ماه نخست سال جاری میزان تقاضا افزایش یافت و دولت در شرایط سبز پوش بودن بازار بورس مجموعه‌ای از سهام‌های ارزشمند خود را در ۳ بانک و دو شرکت بیمه‌ای عرضه کرد بنابراین در حال حاضر وقتی سهم‌های موجود در صندوق‌ای تی اف سوم با استقبال مواجه نخواهند بود، اصرار بر اجرای این برنامه و ترغیب سرمایه داران برای سرمایه گذاری در آن هیچ دلیل موجهی ندارد.

آقابزرگی با بیان اینکه اکنون عرضه مضاعفی در بازار مشاهده می‌شود، گفت: ممکن است منابع نقد موجود در اقتصاد و بازار سرمایه متوجه این ‌ای تی اف‌ها بشود سپس به منظور تامین خلاء نقدینگی دور باطلی ایجاد شود و مابقی سهام‌ها آسیب ببیند و بازدهی صندوق‌های دیگر کاهش یابد بنابراین اگر کماکان این برنامه به اجرا دربیاید ممکن است تجربه پالایش یکم تکرار شود.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: ابتدا باید اصلاح قیمت‌ها صورت پذیرد سپس شاهد عرضه‌های جدید باشیم چرا که در غیراینصورت تاثیر خود را به صورت منفی خواهد گذاشت و احتمال می‌رود به صورت غیرمستقیم عرضه‌های بعدی را هم تحت تاثیر قرار دهد بنابراین باید مسئولان اقتصادی، منافع ملی را اولویت کار خود قرار دهند.

بیشتر بخوانید:قالیباف: دولت اگر برنامه‌ای برای عرضه ETF دارد، نباید یکباره آن را لغو کند

دارا سوم محدویت خرید برای خریداران سابق صندوق‌ها را ندارد

او با اشاره به سقف تعیین شده برای فروش واحد‌های دارا سوم بیان کرد: یکی از اهداف ترغیب سرمایه گذاران به سرمایه گذاری به پیشینه اقتصادی ما برمی گردد یعنی تجربه ثابت کرده هر زمانی که دولت‌ها سهمیه‌ای را برای فروش محصولاتی در نظر گرفته اند، استقبال از خرید آن بیشتر شده است.

آقابزرگی ادامه داد: خریداران می‌توانند تا سقف ۵ میلیون تومان از واحد‌های صندوق ‌ای تی اف سوم دولتی را خرید کنند و دولت این بار سهمیه‌ای برای خریداران در نظر گرفته است یعنی آن‌ها می‌توانند فارغ از خرید صندوق اول و دوم تا سقف ۵ میلیون تومان را خریداری کنند.

ETFها بهترین گزینه برای ورود تازه وارد‌ها به بورس
این کارشناس بورس با اشاره به مدیریت این صندوق‌ها تصریح کرد: برابر اصل ۴۴ دولت باید واگذاری‌های خود را به گونه‌ای انجام دهد تا قید دولتی بودن از اموال او سلب شود بنابراین قرار است در آینده مدیریت این صندوق‌ها به برخی از خریداران اعطا شود.

او دامنه نوسان قیمت ‌ای تی اف‌ها را یکی از نقاط قوت برای خریداران برشمرد و گفت: دامنه نوسان این صندوق‌ها ۱۰ درصد بوده و نقدشوندگی بیشتری دارند بنابراین ریسک سرمایه گذاری در این صندوق‌ها بسیار کمتر از عرضه‌های مستقیم است

آقابزرگی در پایان بیان کرد: هدف از انتشار این اوراق بازدهی نیست بلکه هدف قدرت نقدشوندگی و کاهش ریسک برای کسانی است که بی قید و شرط و بدون مطالعه وارد بازار بورس می‌شوند بنابراین عرضه این صندوق‌ها بیشتر متناسب با حال وروز این افراد است.

همچنین بخوانید: موافقت هیئت وزیران با عرضه باقیمانده سهام بانکی (دارا سوم)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *