افزایش حجم معاملات، ثبت سفارشات گسترده و افزایش فعالان بازار بورس از جمله عواملی است که در روزهای اخیر باعث ایجاد اختلال در هسته معاملات شده است. اختلالات سامانه معاملات بازار سرمایه چه زمانی پایان می یابد؟ مدیر نظارت بر بورس در پاسخ به این سوال گفت تغییر اساسی در نحوه معاملات با استفاده از رویه “بروکر بیزینس” بوجود خواهد آمد. در رویه جدید “بروکر بیزینس” ۱۰۸ کارگزار بورس با تجمیع سفارش های خرید و فروش و در فاصله زمانی هر ۳۰ ثانیه یک بار، براساس قیمت های بازار اقدام به معامله می کنند و انتظار داریم رویه جدید “بروکر بیزینس” باعث پایان اختلالات هسته معاملات شود. قرار است جزئیات اجرایی شدن رویه “بروکر بیزینس” در هفته های آتی اعلام شود.
پایان اختلالات هسته با استفاده از رویه “بروکر بیزینس “
بیشتر بخوانید: شیفتی شدن بورس بدلیل کاهش فشار بر هسته معاملات
به گزارش بورس پرس:
محسن خدابخش در پاسخ به این سوال که چه زمان اختلال سامانه معاملات بازار سرمایه و داد و ستد خارج از زمان برخی شرکت های بزرگ و تازه وارد به پایان می رسد به بورس پرس گفت : واقعیت این است که افزایش حجم معاملات و سفارش ها و تعداد بسیار فعالان و رشد چشمگیر تحرکات از عوامل اصلی فشار بر سامانه معاملات و اختلال در روال عادی داد و ستد بشمار می رود و مسلما” هم مورد رضایت هیچ کسی نیست.
وی ادامه داد: در این میان علاوه بر اقداماتی برای توسعه و بروزرسانی سامانه معاملات در نحوه معاملات سهام هم تغییر اساسی رخ خواهد داد و طی آن از رویه جدید “بروکر بیزینس ” (roker Business) استفاده خواهد شد که در تمام بورس های دنیا هم بکار گرفته می شود. همچنین احتمالا” ، زمان داد و ستد افزایش می یابد .
این مقام مسئول در واکنش به این سئوال که این رویه از چه زمانی و با چه مختصاتی اجرایی خواهد شد به بورس پرس توضیح داد: از حدود دو سه هفته آینده و با چند شرکت جدید و در عرضه های اولیه ، روش جدید عملی می شود و قرار است جزییاتی در آینده نزدیک اعلام شود.
خدابخش افزود: در این رویه ۱۰۸ کارگزار بورس با تجمیع سفارش های خرید و فروش و در فاصله زمانی هر ۳۰ ثانیه یک بار ، براساس قیمت های بازار اقدام به معامله می کنند . علاوه بر این معامله گران آنلاین ، طبق رویه فعلی فعالیت خواهند کرد. بنابراین انتظار می رود با تغییر رویه ، اختلال سامانه معاملات به پایان برسد.
وی تاکید کرد: در این میان نکته حایز اهمیت ویژه این است که کارگزاران باید از طریق توسعه حوزه های فنی و نرم افزاری ، شرایط ادامه مشارکت فعالانه و هم جانبه و گسترده در بازار سرمایه را فراهم کنند و قادر به ارایه خدمات متنوع ، بروز ، بدون مشکل و سریع به مشتریان باشند