شورای نگهبان افزایش سن بازنشستگی را به احتمال زیاد رد خواهد کرد+ جزئیات

شورای نگهبان افزایش سن بازنشستگی را به احتمال زیاد رد خواهد کرد+ جزئیات-min

چندی پیش خبری مبنی بر افزایش سن بازنشستگی مطرح شده به این صورت که سقف افزایش سنوات خدمتی برای آقایان «حداکثر۳۵ سال یا ۶۲ سال سن» و سقف سن بازنشستگی برای خانم ها ۵۵ سال می شود. قرار است این مورد از سال ۱۴۰۳ اجرایی شود و برای کسانی که ۲۸ و ۲۹ سال خدمت کرده اند تغییری پیش نخواهد آمد. اما نایب رئیس مجلس اعلام کرده است که افزایش سن بازنشستگی را جفا در حق افرادی می‌دانم که نمی‌خواهند به دوره خدمتشان اضافه شود و از ابتدا و بر اساس قرارداد قبلی سن مشخصی برای بازنشستگی آنان تعیین شده است. مبانی محکم قانونی و شرعی برای رد مصوبه افزایش سن بازنشستگی داریم و فکر می‌کنم شورای نگهبان به این مسأله توجه کرده و این مصوبه رد خواهد شد.

نایب رئیس مجلس: شورای نگهبان احتمالا مصوبه افزایش سن بازنشستگی را رد می‌کند

به گزارش سبدگردان هدف  «افزایش سن بازنشستگی» بدون شک مهمترین مصوبه خانه ملت در جلسه علنی روز یکشنبه ۲۸ آبان بود.

چندی پیش رئیس مجلس شورای اسلامی درباره ابهامات به وجود آمده توضیح داد که سقف افزایش سنوات خدمتی برای آقایان «حداکثر۳۵ سال یا ۶۲ سال سن» است و سقف سن بازنشستگی برای خانم ها ۵۵ سال است.

روابط عمومی مجلس نیز اعلام کرد که براساس مصوبه مجلس، میزان افزایش سنوات خدمت پلکانی است و بیشتر افراد در حد چند ماه به سنوات خدمت‌شان اضافه می‌شود و افرادی که به‌تازگی شروع به کار کنند به میزان سنوات خدمت آن‌ها حداکثر ۵ سال اضافه می‌شود.

اما زمان اجرایی افزایش سن بازنشستگی چه زمانی است؟

زمان اجرایی‌شدن افزایش سن بازنشستگی یکی دیگر از ابهامات این مصوبه بود. که زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه در این باره می گوید در صورت تصویب(در شورای نگهبان) این مورد «از سال ۱۴۰۳ اجرایی می‌شود»، یعنی برای کسانی که۲۸ و ۲۹ سال خدمت کرده اند، هیچ تغییری اتفاق نخواهد افتاد.

شورای نگهبان احتمالا مصوبه افزایش سن بازنشستگی را رد می کند

نایب رئیس مجلس به مهر گفت: طبق قانون فعلی، سن بازنشستگی ۳۰ یا ۳۵ است و ما دو شکل برای بازنشستگی داریم. مجلس و دولت در نیمه راه نمی‌توانند در سن بازنشستگی تغییر ایجاد کنند و این کار خلاف قانون اساسی و شرع است.

وی افزود: بنده معتقدم که مصوبه افزایش سن بازنشستگی باید به صورت داوطلبانه باشد و از سوی دیگر افراد و دولت مجاز به این کار باشند، به این شکل که اگر فردی خواست بعد از بازنشستگی به دوران خدمت خود ادامه دهد و در قرآن کریم هم بر رضایت طرفین تاکید شده است.

نماینده قم در مجلس گفت: افزایش سن بازنشستگی را جفا در حق افرادی می‌دانم که نمی‌خواهند به دوره خدمتشان اضافه شود و از ابتدا و بر اساس قرارداد قبلی سن مشخصی برای بازنشستگی آنان تعیین شده است. مبانی محکم قانونی و شرعی برای رد مصوبه افزایش سن بازنشستگی داریم و فکر می‌کنم شورای نگهبان به این مسأله توجه کرده و این مصوبه رد خواهد شد.

کارگران از افزایش سن بازنشستگی متضرر می‌شوند

هادی ابوی، دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران، معتقد است که این مصوبه باید تبعیض میان کارگران و کارمندان را رفع می‌کرد؛ که اگر یک کارگر بعد از دوره بازنشستگی بر اساس نیاز، در جایی مشغول کار شد، تامین اجتماعی برای حقوق بازنشستگی‌اش مشکلی ایجاد نکند. در صورتی که کارمندان پس از بازنشستگی باز هم می‌توانند بدون هرگونه مشکلی مشغول کار شوند.

احمد دلبری رئیس مرکز تحقیقات سالمندی و انجمن علمی سالمندان ایران می گوید نباید به بهانه ایجاد اشتغال به جوانان به دیگران بازنشستگی پیش از موعد دهیم تا خانه نشین شوند در حالی که تجربه سالمندان در کنار نیروی جوانان باعث توسعه می شود.

حسن صادقی رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری نیز می‌‌گوید افزایش سن بازنشستگی، به ضرر قشر کارگران خواهد بود؛ انگیزه بیمه پردازی را کاهش می‌دهد و باعث افزایش بیکاری می شود. این مصوبه تاب‌آوری سازمان را از بین می‌برد. او معتقد است یک شاغل، با ۳۰ سال خدمت، «دچار فرسودگی شغلی و استهلاک جسمی و روحی »، می‌شود، و با افزایش این سن، او نمی‌تواند کارآمدی مناسبی داشته باشد.

برای مطالعه بیشتر:

سن بازنشستگی در ایران، چند سال به سن بازنشستگی اضافه شد؟+ جدول محاسبه سن بازنشستگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *