فرشید پورحاجت (دبیر کانون سراسری انبوه سازان) ضمن اشاره به دلالان بازار سیمان و فولاد و بی توجهی عوامل و مسئولان مربوطه، دلایل گرانی مصالح ساختمانی از جمله گرانی ۷۰ و ۲۲ هزار تومانی سیمان و میلگرد در روزهای اخیر را اعلام کرد و گفت: در حالی این دو محصول مازاد تولید دارند که انبوهسازان از یک سال پیش به وجود دلالان در بازار سیمان و فولاد هشدار میدهند ولی هیچکس توجه نمیکند.
توضیح دبیر کانون سراسری انبوه سازان درباره افزایش قیمت سیمان و فولاد
فرشید پورحاجت به مهر گفت: قطع برق شرکت های سیمان و تعطیلی برخی کارخانه ها به همراه مدیریت شرکت ها در عدم توزیع ، منجر شده تا طی یک هفته گذشته سیمان در بازار نایاب و به سختی با قیمت های ۶۵ تا ۷۰ هزار تومانی هر پاکت تهیه شود. قیمت هر کیلو میلگرد هم در شهرهایی چون اصفهان و اهواز که کرایه حملی ندارد از ۱۷.۷ به ۲۰ تا ۲۲ هزار تومان رسیده و باید نهادهای نظارتی به این موضوع ورود کنند.
دلالی در بازار سیمان و فولاد
پورحاجت به دلالان دو بازار مذکور اشاره کرد و گفت: عرضه بخشی از محصولات سیمان و فولاد در بورس کالا هم نتوانسته مشکل دلالی را برطرف کند و برخی بعد از خرید در بورس کالا اقدام به فروش با قیمت های بالاتر به انبوه سازان می کنند . در حالی که قیمت ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومانی بتن آماده با هزینه حمل در سال گذشته به به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسیده است.
مواردی چون کاهش ۶۰ درصدی ظرفیت تولید شرکتهای سیمانی، کاهش برق کارخانههای سیمان تا ۱۰ درصد دیماند و افزایش ۵۰ درصدی عوارض صدور پروانه ساختمانی، از سوی پورحاجت عوامل گرانی قیمت تمام شده مسکن اعلام شد و ایشان به تعطیلی بسیاری از کارگاههای ساخت وساز هشدار داد.
بیشتر بخوانید:
اثر مثبت ۶ هزار میلیارد تومانی عرضه سیمان در بورس کالا
تخفیف ۶ ماهه نرخ مازوت برای شرکت های سیمان گاز سوز
درخواست بازنگری فوری در تعطیلی اجباری صنعت بورسی فولاد
پذیرش محصول ۶ شرکت سیمانی بورسی و فرابورسی در بورس کالا
انجام کلیه مبادلات سیمان زیرمجموعه های “سیدکو” از مسیر بورس کالا