در ابتدای هفته ی جاری شاخص بورس با صعود چشمگیری همراه بود و شاخص وارد کانال یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد شد، اما تا پایان این هفته این رشد ادامه پیدا نکرد و در روز های سه شنبه و چهار شنبه نقشه بازار قرمز پوش شد. در ادامه به دلایل نزولی شدن شاخص بورس در هفته ای که گذشت می پردازیم. اکثر کارشناسان در خصوص پیش بینی بورس در هفته اول مرداد خوش بین هستند و منتظر یک روند صعودی در هفته اول مرداد هستند.
دلایل نزولی شدن شاخص بورس از زبان کارشناس بازار سرمایه
به گفته ی یک کارشناس بورس دلایلی مانند نرخ ارز (که نزدیک ۵۰۰۰ تومان کاهش داشت) مهم ترین دلیل کاهش شاخص به شمار می آید زیرا که این کاهش اثر روانی روی روند بازار دارد، علت دیگر این افت احتیاج شاخص بورس به استراحت است، اصلاحی که در این روزها در بورس اتفاق می افتد لازمه تداوم رشد بازار است همچنین از دیگر علل افت شاخص می توان به برگزاری مجامع عادی سالیانه سهم ها اشاره کرد.
حقانی نسب: اصلاح لازمه ی یک بازار سالم است
بازار در هفته آینده معاملات بهتری خواهد داشت
به گفته این کارشناس برخی سهم های کوچک بازار قیمت حبابی پیدا کرده بودند و نیاز بود این سهم ها اصلاح شوند برخی از آنها اصلاح شده اند و اصلاح برخی ادامه دارد، همین اصلاح ها بازار را منفی کرد این کارشناس اعتقاد دارد هفته ی آینده و به خصوص شنبه فرصت خوبی است تا سهامداران سبد خود را باز چینش کنند.
به گزارش ایسنا:
صعود شاخص بورس در ابتدای هفته جاری بسیار چشمگیر بود و شاهد ورود شاخص به کانال یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد نیز بودیم. اما این رشد ادامه دار نبود و در روزهای سه شنبه و چهارشنبه بازار سرمایه قرمزپوش شد و شاخص روندی کاهشی را تجربه کرد. اتفاقی که یک کارشناس بازار سرمایه دلایل مختلفی را از جمله نرخ ارز، نیاز شاخص به استراحت و برگزاری مجامع عادی سالیانه سهمها می داند.
احمد جواهری در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه دلیل کاهش شاخص بورس در روز های سهشنبه و چهارشنبه علل مختلفی داشت، توضیح داد: یکی از مهمترین دلایل کاهش شاخص این بود که نرخ ارز در بازار آزاد طی دو روز حدود ۵۰۰۰ تومان کاهش داشت که کاهش شدیدی در دو روز معاملاتی به حساب می آید.
به گفته وی بازار سرمایه همواره تابع قیمت ارز است و زمانی که روند ارز افزایشی باشد، شاخص هم صعودی است و برعکس. از سوی دیگر این کاهش اثر روانی روی بازار سرمایه گذاشت.
وی ادامه داد: اما موضوعی که برای بازار اهمیت دارد، نرخ ارز نیما است، زیرا این نرخی است که شرکت های بورسی با آن سر و کار دارند. نرخ ارز در نیما هم همچنان به این صورت است که گزارش های بعدی شرکت ها درمورد تولید و فروش، رشد خواهد داشت و از این بابت در شرایط فعلی جای نگرانی وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: کاهش نرخ ارز به زیر ۱۵ هزار تومان در صورت بازگشت ارز صادرکنندگان
استراحت شاخص در محدوده دو میلیون واحد
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به نزدیک شدن شاخص به محدوده دو میلیون واحد، گفت: نکته دوم مرز روانی دو میلیون واحد است.همانطور که بازار درمحدوده یک میلیون واحد به استراحت چند روزه نیازداشت و از یک میلیون واحد تا حدود ۹۰۰ هزار واحد، افت پیداکرد، در مرز دو میلیون تومان هم نیاز به جابه جا شدن سهام، تغییر مالکیت سهم ها و افزایش تقاضا در بازار دارد. اصلاحی که این روزها در برخی گروه ها رخ می دهد لازمه تداوم رشد بازار است.
جواهری در ادامه به برگزاری مجامع عادی سالیانه بسیاری از سهم اشاره کرد و ادامه داد: مجامع عادی سالیانه بسیاری از شرکتها این روزها درحال برگزاری است. مهمترین تصمیمی که در این مجامع گرفته می شود، تقسیم سود و تصویب صورت های مالی است. بعد از مجمع جدا از اینکه بخشی از پول افراد در قالب سود مجمع تا چند ماه بلوکه می شود، سهم بدون دامنه نوسان باز می شود. یعنی ممکن است سهم از مجمع برگردد و در روز بد بازار و با منفی قابل توجهی باز شود. بنابراین یک عده از افراد تصمیم گرفتند باسهم به مجمع نروند و قبل از اینکه سهم برای مجمع بسته شود سهم خود را فروختند که این موضوع فشار فروش در بازار ایجاد کرد.
بازار در هفته آینده معاملات بهتری خواهد داشت
وی با تاکید براینکه تعدادی از سهم های بازار حبابی شدند،اظهار کرد: این سهم ها عموما سهم های کوچک بازار هستند و لازم دارند اصلاح قیمتی داشته باشند.بسیاری از سهم ها بین۲۰ تا ۴۰ درصد اصلاح شدند و برخی سهم ها هنوز اصلاح نشدند و اصلاح برخی سهم ها هنوز ادامه دارد که همه این موضوعات باعث شد بازار منفی باشد.
این کارشناس بازار سرمایه درمورد وضعیت این بازار در هفته آینده گفت: بازار حداقل در روز شنبه معاملات بهتری خواهد داشت امابرخی گروه های کوچک روندهای اصلاحی خود را ادامه می دهند و تداوم رشد شاخص به معنی تداوم رشد همه تک سهم ها نیست. این روزها فرصت خوبی برای افراد است که سبد خود را بازچینش کنند.
بیشتر بخوانید: پیش بینی بازار بورس در سال ۹۹