بازارسرمایه در هفته گذشته روند رکودی و نسبتا ریزشی را تجربه کرد و بار دیگر کانال دو میلیون و ۱۰۰ واحد که گفته میشد نقطه حمایتی برای بازار بود را از دست داد… تحلیل شما از روند بورس در هفته ای که گذشت چه بود؟ آیا در هفته آینده نیز شاهد رکود در بازار خواهیم بود؟
میانگین معاملات هفته گذشته به ۴ هزار میلیارد تومان رسید که از میانگین معاملات هفته های قبل نیز کمتر بود که به منزله ادامه روند رکودی بورس می باشد.همچنین در ادامه روند خروج پول حقیقی هفته گذشته نیز بالای ۱۰۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج گردید.انتظار می رفت با پایان فصل تابستان و آمدن گزارشات ماهانه شرایط بهتری در بازار داشته باشیم اما بحث خروج سیمان و فولاد از بورس کالا شرایط بازار رو منفی کرد.انتظار می رود در هفته آینده نیز شرایط رکودی در بازار حاکم باشد و میانگین ارزش معاملاتی در همین محدوده هفته های قبل را شاهد باشیم،البته بواسطه گزارشات ماهانه شرکتها تحرکات مقطعی در بعضی سهام اتفاق خواهد افتاد و بازار شرایط متعادل تری نسبت به هفته قبل خواهد داشت.
در هفته گذشته اخباری از جمله احتمال خروج سیمان و فولاد از بورس کالا شنیده میشد… نظر شما در خصوص اینگونه اخبار که از نظر روانی بازارسرمایه را با چالش روبه رو میکند و اعتماد را از بین میبرد چیست؟
بازار سرمایه در شرایط فعلی با توجه متغیرهای بنیادی و سودآوری شرکتها و شرایط بازارهای موازی جذاب ترین بازار برای سرمایه گذاری می باشد اما آنچه این جذابیت را کاهش داده و شرایط رکودی در بازار را ایجاد کرده است مسئله اعتماد به بازار سرمایه می باشد که نتیجه رفتارهای نادرست دولت در قبال بازار سرمایه می باشد.
توجه داشته باشیم در کشوری که بخش مهم و تاثیرگذار اقتصاد، دولتی بوده و بخش خصوصی مستقل علنا تاثیری در تصمیم گیری ها ندارد این چالش ها همیشه وجود خواهد داشت و در یک سال گذشته بازار سرمایه با چالش هایی همانند عرضه خودرو در بورس کالا و قیمت خوراک صنایع روبرو بوده است و در شرایط فعلی چالش خروج فولاد و سیمان از بورس کالا پیش روی بازار قرار دارد.
وزیر اقتصاد این روزها خبر از تسریع واردات خودرو داده است… اینگونه اخبار مثبت چه تاثیری بر صنعت خودرو دارد؟ آیا این صنعت میتواند در نیمه دوم سال لیدر بازارسرمایه باشد؟
–دولت وعده واردات خودرو را عملی نکرده و هنوز تکلیف متقاضیان خودروی وارداتی که اسفندماه سال گذشته در سامانه یکپارچه ثبت نام کرده اند را مشخص نکرده است.پس مسئله واردات به خصوص واردات خودروهای کارکرده با کندی صورت خواهد گرفت.حذف قیمت گذاری دستوری و عرضه دوباره خودرو در بورس کالا می تواند این صنعت را به لیدر بازار سرمایه تبدیل کند اما در روزهایی که دولت ندای خروج سیمان و فولاد از بورس کالا را سر داده بازگشت خودرو به بورس کالا اتفاق نخواهد افتاد و این صنعت نمیتواند لیدر بازار در نیمه دوم سال باشد.
_برخی از سهام این روزها در حال انتشار گزارشات ۶ ماهه خود هستند.. به نظر شما کدام صنایع توانستند در این مدت عملکرد بهتری داشته باشند؟ کدام سهام میتوانند پرپتانسیل و مناسب سرمایهگذاری باشند؟
صنایع در نیمه نخست امسال به لحاظ درآمدی شرایط مطلوبی را نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته اند.صنعت بانکداری شرایط مطلوبی در گزارشات سه ماهه داشتند و باتوجه با اخبار فروش دارائی ها و الزامات خروج بانکها از بنگاه داری میتوانند از صنایع جذاب برای سرمایه گذاری باشند.صنعت فولاد در فصل بهار گزارشات خوبی داشتند و در فصل تابستان بواسطه قطعی برق و کاهش قیمتها با کاهش سود همراه خواهند شد اما سهام جذاب در این صنعت با پی بر ای های جذاب وجود دارد که در صورتیکه ریسک خروج فولاد از بورس کالا وجود نداشته باشند میتوانند برای سرمایه گذاری پرپتانسیل و مناسب باشند.در صنعت خودرو نیز قطعه سازها و سازندگان خودروهای تجاری شرایط مطلوبی داشتند و برای سرمایه گذاری مناسب به نظر می آیند.
بواسطه افزایش قیمت نفت و احتمال به وقوع پیوستن نفت۱۰۰ دلار صنعت پالایش می تواند لیدر بازار سرمایه در نیمه دوم سال باشد و برای سرمایه گذاری پر پتانسیل و جذاب به نظر می آید.
_پیشبینی شما از روند بازارسرمایه و همچنین بازارهای موازی در نیمه دوم سال
با توجه به سیاستهای دولت در کنترل تورم ،انتظار رکود در بازارهای مالی را در نیمه دوم سال داریم.در بازار خودرو در صورت واردات خودرو به خصوص واردات خودرو کارکرده شاهد کاهش قیمت خودروهای خارجی و مونتاژی خواهیم بود.نرخ دلار در همین محدوده ها باقی خواهد ماند و رکود مسکن نیز ادامه دار خواهد بود.بورس در نیمه اول سال بازدهی ۸ درصدی داشته و انتظار می رود بورس در نیمه دوم سال بازدهی بهتری نسبت به نیمه اول سال داشته باشد اما با روند صعودی مدوام و رشد شارپی همراه نخواهد بود و با گردش پول بین صنایع مختلف و تک سهم ها همراه خواهد بود.