اصلاح ذات بازار است و برای ادامه رشد بازار امری ضروری است. در این موقعیت افراد واکنش های متفاوتی را از خود نشان میدهند برخی در صف فروش مینشینند برخی تنها نظاره گر هستند و هیچکاری انجام نمیدهند برخی هم اقدام به خرید سهم میکنند. اما واقعا در اصلاح بازار بورس چه کار باید کرد؟
در زمان اصلاح بازار بورس چکار باید کنیم؟
قبل از اینکه این سوال “در اصلاح بازار بورس چه کار باید کرد؟” را مورد بررسی قرار دهیم باید با اصلاح آشنا شوید، به برگشت های موقت بازار در میان روند کلی بازار اصلاح گفته میشود که اکثرا بعد از رشدهای قوی بازار به منظور استراحت و تجدید قوای بازار در نقاط تکنیکالی شاخص رخ می دهد.
بیشتر بخوانید: با سهام منفی خود چکار کنیم؟
حال برای بررسی چگونگی عملکرد اشخاص در هنگام اصلاح های بازار باید به سه مطلب مهم توجه کنید.
۱. دید سرمایه گذاری افراد را مشخص کنید
دید سرمایه گذاری افراد شامل دیدگاه کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت می شود. باید توجه کنید زمانی که شما سهامی را خریداری می کنید باید دید سرمایه گذاری خود را مشخص کنید.
⚫در زمان اصلاح بازار افرادی که دیدگاه کوتاه مدت و نوسانی برای سرمایه گذاری دارند باید سهم مورد نظر را بفروشند و از سهم خارج شوند.
⚫افرادی دید میان مدتی دارند به سه علت میتوانند در اصلاح های بازار اقدام به فروش سهام خود کنند:
🔹سهم آنها ارزش و بنیادی نداشته باشد و تصمیم داشته باشد سهم مورد نظر را با یک سهم بنیادی و ارزشمند عوض کنند
🔹سهم مورد نظر آنها به هدف قیمتی رسیده باشد و دیگر نتوان برای آن سهم جای رشدی متصور شد که در این موقعیت سرمایه گذار باید از سهم خارج شود
🔹اگر اصلاح بازار بزرگ باشد شخص سهامدار میتواند سیو سود کند و پس از اصلاح اگر سهم ارزشمند بود دوباره سهام را خریداری کند.
نکته: البته توجه داشته باشید این مطلب برای زمانی است که اصلاح بازار بیش از ۲۵% یا بیشتر از یک ماه طول بکشد.
⚫افرادی که بلند مدتی سرمایه گذاری میکنند با اصلاح های کوتاه مدت و میان روند نباید هرگز به فکر فروش سهم خود باشند به دلیل اینکه این اصلاح ها به عنوان نوساناتی برای روند سهم آنها محاسبه میشود، درواقع با توجه به اینکه دید سرمایه گذاری شما بلند مدت است اینگونه اصلاح ها ارزش خرید و فروش آن سهم را ندارد و ممکن است اصلاح خیلی زود تمام شود و سرمایه گذار از بازار جا بماند.
درباره تفاوت ریزش و اصلاح بیشتر بخوانید
۲. بجای توجه به اصلاح بازار، نمودار سهمتان را بررسی کنید
در اصلاح ها به شاخص کل و اصلاح بازار توجه نداشته باشید و نمودار هر سهم را بصورت جداگانه تحلیل و بررسی کنید.
در بازار سرمایه تعداد زیادی نماد وجود دارد که در شرایط مختلف هریک رفتارهای متفاوتی نسبت به شاخص و بازار دارند بنابر این باید نمودار هر سهم را بصورت جداگانه بررسی کنید.
اگر در هنگام اصلاح بازار نمودار سهم در موقعیت در موقعیت های حمایتی خوبی و یا در میان روند نمودار قرار دارد. (مثلا در زمان اصلاح بازار نمودار در حال پولبک به مقاومت شکسته شده باشد، در این موقعیت حتی اگر سهم منفی هم شود باید نگداری شود و فروش سهم کار درستی نیست)
اما در صورتی که در هنگام اصلاح سهم در موقعیت محدوده مقاومتی نمودار قرار دارد و یا در موقعیت شکست حد ضرر خود باشد باید هرچه سریعتر از سهم خارج شوید.
بیشتر بخوانید: چگونه سبد سهام خود را اصلاح کنیم؟
۳. طبق میزان ریسک پذیریتان رفتار کنید
بطور کلی افراد در بازار سرمایه ریسک پذیری های مختلفی دارند و باید با توجه به میزان ریسک پذیری خود رفتار کنند. بطور مثال افرادی که تحمل ۱۰ درصد منفی را ندارند باید با انجام اصلاحات بازار از سهم خارج شوند. (اینکار اشتباه است و باید هم با دید حداقل میان مدت و هم با ریسک پذیری بالا وارد بازار سرمایه شوید)
بطور کلی همیشه در اصلاح های بازار باید قدرت ریسک پذیری اصلاح حدود ۲۰ درصدی را داشته باشید تا با آرامش و تسلط بیشتری سبدتان را مدیریت کنید.
و اما کلام آخر…
هرچقدر در بازار سرمایه دید سرمایه گذاری خودتان را افزایش دهید و در سهام های ارزشمند صبورانه سهامداری کنید حتما نتایج بهتری خواهید گرفت.
فرمول سود آوری در بورس را میتوان اینگونه بیان کرد:
سودآوری و موفقیت در بورس = دانش و تخصص در انتخاب سهم مناسب + صبر در سهامداری