شرکت شیمیایی رازی پس از احراز کلیه شرایط پذیرش از ۲۳ آذر با نماد “شرازی” در گروه محصولات شیمیایی به عنوان صد و شصت و ششمین شرکت در بازار دوم فرابورس درج شد و در صف عرضه اولیه ۱۵ درصدی سهام قرار گرفت. تعهد عرضه ۵ درصد دیگر ظرف مدت سه ماه پس از عرضه اولیه اخذ شده است. حال در این گزارش می خواهیم به معرفی شرکت شیمیایی رازی و ارائه اطلاعاتی چون سرمایه، سهامداران، موضوع فعالیت، جایگاه در صنعت چسب، صورت سود و زیان شرکت اصلی، سیاست تقسیم سود طی سال های اخیر و … بپردازیم. بنابراین جهت کسب اطلاعات و شناخت بیشتر این شرکت آماده عرضه اولیه گزارش حاصله را تا انتها بخوانید.
معرفی شرکت شیمیایی رازی
شرکت شیمیایی رازی بزرگترین تولید کننده انواع چسب های صنعتی و خانگی در ایران است که ۹ اسفند سال ۱۳۶۱ با مسئولیت محدود تاسیس و در اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسید. نشانی مرکز اصلی شرکت در تهران، خیابان گاندی جنوبی و کارخانه در زمینی به وسعت ۱۰۰ هزار مترمربع و زیربنای تولیدی حدود ۲۰ هزار مترمربع در حومه شهرستان هشتگرد واقع شده است.
آخرین گواهی فعالیت صنعتی که توسط وزارت صنایع جهت تولید محصولات صادر شده شامل ظرفیت سالانه ۳۳.۱ تن چسب، ۴۵۱ میلیون عدد تیوپ، ۵۳۴ کیلو انواع کپ و ۱۱۸ میلیون عدد انواع اسپری است.
شرکت تابعه
شرکت یکتا همراه رازی جزو شرکت های فرعی شرکت شیمیایی رازی است که ۶ دی سال ۹۴ در اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی تهران با هدف توزیع محصولات شرکت شیمیایی رازی تاسیس شد. یکتا همراه رازی با برنامهریزیهای لازم در دوران همکاری با شیمیایی رازی توانست محصولات این شرکت را بصورت فراگیر و مناسب در کل کشور توزیع کند.
موضوع فعالیت
موضوع فعالیت شامل تاسیس کارخانجات و کارگاه های تولید انواع مواد شیمیایی خصوصاً کارخانه های تولید انواع چسب از مایع خمیر ،نواری و کاغذی جهت کلیه مصارف صنعتی و خانگی و غیره و واردات انواع ماشین آلات و لوازم و تجهیزات و مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات مذکور و صادرات انواع مواد اولیه تولیدی و خرید و فروش آنها، اقدام به مشارکت و سرمایه گذاری با کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از داخلی و خارجی و … است.
سرمایه و ترکیب سهامداران
سرمایه گذاری گروه صنعتی رازی ۵۳ درصد و سایرین شامل ۱۴ نفر بالغ بر ۴۷ درصد سهام را در اختیار دارند. سرمایه شرکت با ۳۸۱ نیروی انسانی در سال ۹۳ بالغ بر ۶ میلیارد تومان بوده و طی دو مرحله به ۷۰ میلیارد تومان رسیده است.
هیات مدیره در نظر دارد سرمایه شرکت را از محل مطالبات تا ۱۵۰ میلیارد تومان افزایش دهد. همچنین در صورت موافقت سازمان بورس در نیمه اول سال ۱۴۰۱ از محل تجدید ارزیابی دارایی ها(زمین) نسبت به افزایش سرمایه اقدام خواهد شد.
وضعیت رقابتی به منظور استمرار فعالیت در آینده
جایگاه در صنعت چسب
شرکت شیمیایی رازی بالغ بر ۱۵۰ نوع محصول چسب و تیوب در اندازه های مختلف تولید میکند. محصولات در صنایع مختلف از جمله چسب pvc و تارگت و سیلیکون در صنعت ساختمان سازی، چسب همه کاره و دوقلو و قطره ای در مصارف عمومی، چسب پی یو و کرافت در صنعت کفاشی و چسب سیلیکون و کرافت در بازار لوازم یدکی ماشین مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع محصولات در طیف گسترده ای از صنایع کاربردی حضور دارد اما سایر رقبا در کشور عمدتاً چسبهای تولید میکند که در یک صنعت خاص متمرکز است.
فرایند تامین مواد اولیه
بیش از ۸۰ درصد مواد اولیه شرکت از منابع خارجی تامین می شود اما در صورت عدم امکان خرید از منابع خارجی، امکان جایگزینی با برخی از مواد منابع داخلی وجود دارد. در خصوص خریدهای خارجی پس از اخذ مجوزهای لازم از ادارات ذیربط همچون وزارت صنعت، وزارت بهداشت و دریافت کد ثبت سفارش جهت تخصیص ارز به بانک عامل مراجعه و برای تخصیص ارز مورد نیاز از بانک مرکزی توسط بانک عامل، اقدام لازم صورت می پذیرد.
بخش عمده ای از مواد اولیه شرکت از طریق شرکت اکسیم کو در امارات تامین و به مقصد بنادر ایران ارسال می شود. در صورتی که امکان تامین مواد اولیه از منابع خارجی امکان پذیر نباشد از طریق شرکتهای داخلی از جمله شرکت پایا فام پارس به عنوان یکی از شرکت های معتبر وارد کننده مواد اولیه فعال در استان اصفهان اقدام می شود. به جز تولید برخی از مواد اولیه مصرفی چسب توسط شرکتهای پتروشیمی، بخش عمده ای از مواد اولیه خارجی امکان تولید داخل ایران را ندارد و هنوز زیرساخت های لازم در این خصوص در داخل ایجاد نشده است.
توضیحات در خصوص نحوه تامین آب برق و گاز
۱. پست اختصاصی برق ۲۰۰۰ کیلووات به همراه تجهیزات ذی ربط
۲. چاه عمیق اختصاصی آب به عمق ۱۸۰ متر و قطر لوله ۱۰ اینچ
۳. ایستگاه اختصاصی ۲۵۰۰ متر مکعبی و شبکه لولهکشی ذی ربط
۴. شبکه فیبر نوری در طول کارخانه
۵. ساخت شبکه اطفاء حریق و شیرهای هیدرانت ذیربط
۶. سه دستگاه ژنراتور تولید برق اضطراری
۷. دو دستگاه مخزن گاز ۳۵ متر مکعبی
صورت سود و زیان شرکت اصلی
صورت سود و زیان تلفیقی
سیاست تقسیم سود طی سه سال آخیر
منبع: بورس پرس