موضوع عرضه خودرو در بورس کالا، موضوعی تازه نبوده و به سال ها پیش باز می گردد اما به دلایل مختلفی از جمله مهیا نبودن شرایط و سازوکار و زیرساخت های لازم، به مرحله اجرا نرسید. اما در نهایت در سال جاری طلسم عرضه خودرو در بورس کالا شکسته شد و با برداشته شدن موانع زیادی عرضه خودرو از طریق بورس کالا به اجرا درآمد به طوری که اولین خودرو عرضه شده “وانت کارا” محصول گروه بهمن بود که به عنوان اولین خودرو در اردیبهشت ماه امسال در بورس کالا به متقاضیان عرضه شد.
بعد از وانت کارا، قرار شد گروه بهمن موتور و کرمان موتور محصولات خود را عرضه دارند که به دلیل مخالفت وزارت صمت، به تعویق افتاد. در نهایت با تصویب شورای عالی بورس، عرضه خودرو در بورس کالا از سر گرفته شد و دو خودرو دیگنیتی و فیدلیتی محصول گروه بهمن موتور ۲۶ مرداد ماه راهی بورس کالا شد. عرضه ها موفق بود و این موجب ادامه دار شدن عرضه خودرو از طریق بورس کالا شد به طوری که تاکنون علاوه بر وانت کارا، دیگنیتی و فیدلیتی خودروهایی شامل هایما S7، هایما S5، شاهین، لاماری ایما و … بر روی تابلو بورس کالا رفته اند.
به عقیده کارشناسان عرضه خودرو در بورس کالا معامله ای برد برد بین شرکت خودروساز و خریدار می باشد و سود خریداران خودرو از بورس کالا گواه درستی این عقیده می باشد. حالا برای افراد زیادی سوال است که خرید ماشین در بورس چقدر سود دارد؟ در ادامه این گزارش با بررسی جزئیات عرضه خودرو در بورس کالا و میزان سود خریداران، نحوه خرید خودرو از بورس کالا و … همراه باشید.
سود خریداران خودرو در بورس کالا چقدر است؟
به گزارش سبدگردان هدف، طی سه ماه اخیر خودروهای زیر در بورس کالا عرضه شدند:
- – عرضه ۶۰۰ دستگاه خودروی دیگنیتی و فیدلیتی در تاریخ ۲۶ مرداد
- – عرضه ۳۰۰ دستگاه هایما S۷ مشکی و ۲۰۰ دستگاه هایما S۷ سفید با قیمت پایه ۷۵۲.۵ میلیون تومان در تاریخ ۶ شهریور
- – عرضه ۲۰۰ دستگاه شاهین متعلق به سایپا با قیمت پایه ۳۰۴ میلیون تومانی در ۲۲ شهریور
- عرضه ۲۰۰ دستگاه خودروی لاماری ایما محصول آرین پارس موتور با قیمت پایه ۹۸۱ میلیون تومان در تاریخ ۱ آبان
- – عرضه ۵۰ و ۶۵ دستگاه وانت کارا تک و دو کابین متعلق به بهمن موتور با قیمت پایه ۲۹۱.۳ و ۳۰۱.۵ میلیون تومانی در تاریخ ۲ آبان
- – عرضه ۲۰۰ دستگاه اس۷ مشکی به قیمت پایه ۷۴۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و ۵۰ دستگاه اس۷ مشکی سفارشی به قیمت پایه ۷۵۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در تاریخ ۸ آبان
سود خریداران خودرو از بورس کالا به شرح جدول زیر می باشد که کمترین سود برای وانت کارا تک کابین به مبلغ ۱۳ میلیون تومان و بعد خودرو شاهین به مبلغ ۱۵ میلیون تومان بود. بیشترین سود نیز برای خرید کامیون FAW به مبلغ ۴۴۵ تومان و در بین خودروهای سواری نیز برای فیدلیتی ۵ نفره به مبلغ ۱۷۰ میلیون تومان ثبت شد.
نحوه خرید خودرو در بورس کالا
مراحل کلی خرید خودرو در بورس کالا به شرح زیر است:
- + ثبت نام و احراز هویت در سامانه سجام
- + اخذ کد آنلاین بورس کالا در کارگزاری خود یا یک کارگزاری معتبر دیگر از جمله مفید، فارابی و …
- + افتتاح حساب وکالتی در یکی از بانک های منتخب کارگزاری
- + واریز مبلغ پیش پرداخت به حساب وکالتی یک روز قبل از ثبت سفارش
- + بعد از برنده شدن نیز واریز وجه باقیمانده شامل مالیات بر ارزش افزوده، مالیات و عوارض شماره گذاری، هزینه ی بیمه شخص + ثالث و کارمزدهای معاملاتی به حساب های اعلامی در اطلاعیه عرضه
- + تعیین نمایندگی جهت تحویل خودرو (بعد از خرید خودرو، تعیین نمایندگی دریافت خودرو از طریق سایت نامبرده امکان پذیر است و می توانید نمایندگی مورد نظر خود را انتخاب کنید.)
- + اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه، مدارک احراز محل سکونت مطابق با بخشنامه راهور ناجا و ارائه شماره شبا مدارک لازم جهت دریافت خودرو می باشد.
همچنین بخوانید: آموزش گام به گام خرید خودرو در بورس کالا
سوالات متداول
آیا با کد بورسی در سامانه معاملات آنلاین کارگزاری ها می توان خودرو خرید؟
خیر، خرید خودرو در بورس کالا با کد بورسی در سامانه معاملات آنلاین کارگزاری ها امکان پذیر نیست. کد بورسی و با کد آنلاین بورس کالا تفاوت داشته و متقاضی باید کد بازار فیزیکی بور کالا داشته باشد تا خرید خودرو برایش فراهم گردد.
با کد آتی می توان خودرو خرید؟
خیر، خرید خودرو با کد آتی نیز وجود ندارد تنها با کد بازار فیزیکی بورس کالا امکانپذیر است.
حساب وکالتی چیست؟
حساب وکالتی همان حساب بانکی متقاضی است که برای واریز مبلغ پیش پرداخت در نزد یکی از بانک های منتخب افتتاح می شود و برای مسدود کردن وجه واریز شده به بورس وکالت داده می شود تا در حین انجام معامله وجه مسدودی به حساب تعریف شده کارگزار منتقل گردد.
در صورت برنده نشدن تکلیف وجه پیش پرداخت چه می شود؟
اگر متقاضی در مزایده برنده نشود، وجه مسدود شده در پایان روز معاملاتی از حالت بلوکه خارج می گردد.
زمان واریز پیش پرداخت به حساب وکالتی
وجه پیش پرداخت باید حداقل یک روز قبل از زمان عرضه به حساب وکالتی متقاضی واریز گردد.
مبلغ پیش پرداخت برای خرید خودرو چقدر است؟
مبلغ پیش پرداخت برای خودروهای مختلف، متفاوت بوده. به عنوان مثال خریداران دیگنیتی و فیدلیتی ۳۰ درصد قیمت پایه را به حساب وکالتی خود واریز کردند. مبلغ پیش پرداخت، قیمت پایه و دیگر جزیئات در اصلاعیه خودرو به طور کامل و دقیق اعلام می گردد.
محل تحویل خودرو
نمایندگی مورد نظر جهت تحویل خودرو توسط مشتری در سامانه EBGO باید تعیین گردد.