عرضه خودرو در بورس کالا از ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ با فروش دو خودروی فیدلیتی و دیگنیتی محصول گروه بهمن کلید خورد و حالا قرار است در ۶ شهریور ماه نیز ۵۰۰ دستگاه هایما روی تابلو معاملات بورس کالا برود. این موضوع سبب شده است که بسیاری از افراد می خواهند خودروی مورد نظر خود را از بورس کالا خریداری نمایند و اما با نحوه خرید خودرو از بورس کالا آشنایی ندارند. در این مقاله قرار است به موضوع چگونه از بورس کالا خودرو بخریم؟ بپردازیم پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
اما پیش از اقدام به خرید خودرو از بورس لازم است کد بورس کالا دریافت نمایید. در مقاله چگونه در بورس کالا ثبت نام کنیم؟ ، نحوه ثبت نام در بورس کالا به طور مفصل آموزش داده شد. پس اگر مایل به خرید خودرو از بورس کالا هستید و هنوز کد بورسی بورس کالا را دریافت نکرده اید، مقاله نامبرده را حتما مطالعه و اقدام به ثبت نام در بورس کالا نمایید. تا بعد از آن امکان خرید خودرو از بورس کالا برایتان فراهم گردد.
بورس کالا چیست؟
بورس کالا به عنوان سیستم و نهادی با نظم و منسجم برای خرید و فروش و افزایش قدرت و توسعه بازار و رشد اقتصادی جوامع به شمار می رود. بورس کالا به حدی مهم است که عملکرد آن، تاثیر بسیار مهمی در تولید و پخش و حتی مصرف دارد که باعث رفاه بسیار قابل توجهی در اقتصاد می شود.
بورس کالا محلی برای ارائه خواسته های دو طرف یک معامله تجاری یعنی هم تولیدکنندگان و هم مصرف کنندگان است و در این بازار مهم همه فعالان، نیاز های خود را در یک فضای رقابتی، شفاف و قانونمند مطرح می کنند.
در ادامه به نحوه خرید خودرو از سامانه ebgo.ir توضیح داده شده است.
آموزش خرید خودرو از بورس کالا
برای خرید خودرو از بورس کالا باید مراحل ذیل طی گردد:
- ۱. در اولین گام به سایت معاملات بورس کالای کارگزاری خود مراجعه و با ثبت نام کاربری و رمز عبور، وارد سایت شوید
- ۲. بعد از ورود به سایت و بعد برای مشاهده اطلاعیه های عرضه محصولات و برای اینکه بدانید چه خودروهایی با چه ویژگی ها و مشخصاتی قرار است عرضه شود، ابتدا وارد بخش «اطلاعیه عرضه (خریدار)» شوید، سپس از بخش تابلو معاملات گزینه «تالار خودرو» را انتخاب نمایید و سپس بر روی گزینه جستجو کلیک کنید
- ۳. حال از ستون اطلاعات بیشتر، بر روی علامت چشمی بزنید و سپس کلیه مشخصات خودرو مربوطه قابل مشاهده خواهد بود.
- ۴. حالا وارد مرحله ثبت سفارش خرید شده ایید که برای ثبت سفارش خرید اولیه، در جلوی خودروی مورد نظر بر روی گزینه مثبت بزنید
- ۵. در صفحه جدید باز شده مقدار سفارش (محموله) را ۱ وارد کنید
- ۶. تعیین قیمت سفارش: برای تعیین قیمت سفارش دو روش وجود دارد. ۱. قیمت را خودتان تعیین کنید/ ۲. قیمت را کارگزار وارد کند. اگر تیک گزینه اول فعال شود یعنی تعیین قیمت بر عهده کارگزار است و کارگزار از طرف شما، در رقابت قیمت شرکت می کند و براساس عرضه و تقاضا قیمت سفارش تعیین می شود. اما اگر تیک را بردارید، خودتان شخصا می توانید در باکس «قیمت سفارش»، قیمت مورد نظر خود را وارد کنید
- ۷. بعد از مشخص کردن تعداد و قیمت سفارش، بر روی گزینه «ثبت اولیه» کلیک نمایید که پیامی با این متن برای شما ارسال می شود:«مشترک گرامی در نظر داشته باشید ۹% مالیات بر ارزش افزوده و سایر هزینه های جانبی مانند عواض، بیمه، شماره گذاری پس از خرید به مبلغ خرید شما اضافه خواهد شد. آیا مطمئن هستید؟ پس از تایید در فصحه اول سفارشات، بر روی گزینه «ثبت نهایی» کلیک کنید
- ۸. مبلغ پیش پرداخت برای سفارشات خودرو ۳۰ درصد قیمت پایه است و این مبلغ باید حداقل یک روز قبل از روز عرضه در حساب وکالتی شما موجود باشد. با ثبت سفارش این مبلغ در حساب شما بلوکه می شود و پیش از تایید موفق سفارش، وجهی از حساب شما برداشت نخواهد شد. در صورتی که سفارش نیز موفق آمیز نباشد، مبلغ بلوکه شده در پایان روز معاملاتی آزاد می شود.
نکته: بعد از برنده شدن در رقابت، لازم است ظرف ۳ وز کاری مابقی وجه را همراه با هزینه های جانبی به حساب وکالتیتان واریز کنید. در غیر اینصورت جریمه خواهید شد. هزینه های جانبی شامل موارد ذیل است:
- مالیات بر ارزش افزوده
- مالیات و عوارض شماره گذاری
- هزینه ی بیمه شخص ثالث
- کارمزدهای معاملاتی
بعد از خرید خودرو، تعیین نمایندگی دریافت خودرو از طریق سایت نامبرده امکان پذیر است و می توانید نمایندگی مورد نظر خود را انتخاب کنید.
اگر مایلید خودرو را با قیمت مناسب خریداری نمایید و شانس رقابت بیشتری داشته باشید، رقابت خرید خودرو را به عهده کارگزار خود بگذارید و در صورت تمایل به صورت تلفنی یا حضوری، سقف قیمت مد نظر خود را به کارگزاری اعلام نمایید تا متناسب با قیمت دلخواه شما وارد رقابت شوند.
در صورت برنده نشدن در رقابت، وجه حساب وکالتی شما از بلوکه خارج شده و قابل برداشت می باشد.
مطالعه بیشتر: شرایط و مقررات تسویه و تحویل خودروهای خریداری شده از بورس کالا
خودروهای قابل عرضه در بورس کالا
طبق تصمیم دولت قرار است خودورهای صفر تولید داخل در بورس کالا عرضه گردد. این کار ابتدا به صورت آزمایشی با برخی خودروها انجام و سپس به صورت گسترده کلیه خودروهای تولید داخل از طریق بورس کالا عرضه می گردد. در مرحله ابتدایی مقرر شد خودروهای زیر عرضه گردد:
- – عرضه خودرو شاهین محصول سایپا به میزان ۸۰ درصد تولیدات
- – عرضه وانت کارا یک و دو کابین محصول بهمن موتور به میزان ۵۰ درصد از تولیدات
- – عرضه ۱۰۰ درصد تولیدات دیگنیتی و فیدلیتی محصول بهمن موتور
تاکنون کدام خودروها در بورس کالا عرضه شده اند؟
از مرداد ماه ۱۴۰۱ تاکنون خودروهایی نظیر دیگنیتی، فیدلیتی، شاهین، وانت کارا، هایما S7 و هایما S5 محصول ایران خودرو و لاماری ایما در بورس کالا عرضه شده اند. تعداد، قیمت پایه، شرایط عرضه خودروهای نامبرده، قیمت مورد معامله، سود خریداران و … را در گزارش کدام خودروها در بورس کالا هستند؟ بخوانید که جزئیات عرضه ها به طور کامل و مفصل شرح داده شده است.
توضیح مختصر از مراحل دریافت کد بورس کالا
برای خرید خودرو از بورس کالا، دریافت کد معاملاتی کالا الزامی است. برای اینکار باید از طریق کارگزاری خود اقدام به دریافت کد بورس کالا نمایید. کد بورس کالا با کد بورسی معاملاتی سهام فرق دارد. برای دریافت کد بورس کالا مراحل ذیل باید طی گردد:
- – ثبت نام و احراز هویت در سامانه سجام
- – دانلود فرم حساب وکالتی بورس کالا و ارائه به بانک ارائه دهنده این خدمت (حساب بانکی شما باید وکالتی بورس کالا شود)
- – اقدام برای دریافت کد معاملاتی بورس کالا از طریق کارگزاری خود یا یک کارگزاری معتبر دیگر
چگونه از زمان و قیمت عرضه خودرو در بورس کالا مطلع شویم؟
وبسایت اصلی برای مطلع شدن از زمان و قیمت عرضه خودرو در بورس کالا، https://www.ime.co.ir/ می باشد. برای اینکار چند مرحله ذیل طی شود:
- کلیک روی نوار بازارها در بالای صفحه
- انتخاب بازار فیزیکی
- انتخاب اطلاعیه عرضه
- انتخای گروه اصلی و سپس گروه خودرو به عنوان زیرگروه
- تعیین بازه زمانی و انتخاب گزینه «نمایش»
مدارک لازم برای تحویل خودرو بعد از برنده شدن
اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه، مدارک احراز محل سکونت مطابق با بخشنامه راهور ناجا و ارائه شماره شبا