منوچهر منطقی، معاون وزیر صنعت از حذف عرضه خودرو در بورس کالا خبر داد و در اینخصوص اعلام داشت عرضه خودرو ابتدا توسط مجلس منتفی شد و شورای رقابت هم حذف عرضه در بورس را اعلام کرد و در حال حاضر بحث عرضه خودرو در بورس کالا مطرح نمی باشد.
افزایش ۳۰ تا ۷۰ درصدی قیمت خودروها در سال آینده
به گزارش سبدگردان هدف از بورس پرس، منوچهر منطقی در نشستی خبری درخصوص وضعیت عرضه خودرو در بورس کالا گفت: ابتدا عرضه خودرو در بورس از طریق مجلس منتفی شد و شورای رقابت هم حذف عرضه در بورس را اعلام کرد. بنابراین فعلاً بحث عرضه خودرو در بورس مطرح نیست.
وی افزود: در روش قرعهکشی ۲۰ هزار خودرو عرضه و میان متقاضیان منتخب توزیع میشد. در شیوه نوبتدهی، همه متقاضیان با مبلغ پایه تقاضای خرید خودرو را ثبت میکنند و بصورت انتخابی از طریق سیستم، نوبتدهی انجام و از این طریق زمان دریافت خودروی متقاضیان مشخص میشود.
این مقام مسئول از افزایش متوسط ۳۰ تا ۷۰ درصدی قیمت خودروها در سال آینده خبر داد و گفت: در طرح عرضه ۵۰۰ هزار خودرو محصول با قیمت تعیین شده به مشتری تحویل داده خواهد شد و اگر کسی قصد انصراف داشت جریمه نخواهد شد. این طرح پیش فروش وجود ندارد بلکه خرید توسط متقاضیان واقعی انجام خواهد شد. البته عرضه این خودروها نیز از طریق همان سامانه خودروهای وارداتی انجام خواهد شد.
منطقی ادامه داد: اگر تقاضا بیشتر از عرضه بود، نوبت دهی انجام میشود و اگر در سال آینده توان پاسخگویی وجود نداشت، تحویل به سال ۱۴۰۳ موکول میشود. با توجه به وضعیت فعلی از نظر شورای رقابت، خودرو دارای بازار انحصاری است و به همین منظور در مقوله قیمت گذاری ورود میکند و مبنای کار را سازمان حمایت که آن هم بر مبنای صورتهای مالی شرکتها است، قرار میدهد.
مطالعه بیشتر: آغاز ثبت نام بدون قرعه کشی خودرو در سامانه یکپارچه از ۲۶ اسفند
عرضه تندر ۹۰ پیشرفته از فروردین با همکاری روسها
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه اتومبیلتی ۲۰۲۲ مسکو و حضور خودروسازان و قطعهسازان ایرانی عنوان کرد: در این نمایشگاه ۷۰۰ میلیون یورو تفاهم نامه بین دو طرف ایرانی و روسی منعقد شد که تا امروز ۵۰ میلیون یورو به قرارداد تبدیل شده است و دلیل اصلی کندی کار نیز تشریفات و سیستم اداری روسیه است که مسائل را زمان بر می کند.
معاون وزیر صنعت اضافه کرد: در زمینه تولید مشترک مقرر شد محصولی همچون ال ۹۰ که در هر دو کشور تولید می شد و به خودکفایی ۵۰ درصدی در آن رسیده بودند، احیا شود. قوای محرکه این خودرو در اختیار هیچ یک از دو طرف ایران و روسیه نبود که مقرر شد موتور ای سی ۵ یا همان تی یو ۵ پلاس در آن استفاده شود. این خودرو در ایران در پارس خودرو و در روسیه تولید خواهد شد و عملاً پایان فروردین ماه رونمایی از این محصول را خواهیم داشت.
منطقی ادامه داد: در توافق با روسها مقرر شد علاوه بر صادرات خودرو کامل به این کشور، خط تولید تارا در روسیه راهاندازی شود. سال آینده، واردات بخشی از نیاز بازار را تأمین خواهد کرد که طبق برنامه ریزی تا ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو وارد خواهد شد. تولید خودرو توسط خودروسازان نیز در سال آینده ۱.۶ میلیون خودرو خواهد بود. بنابراین عرضه خودرو هم تولید داخل و هم واردات خودرو بالغ بر ۱.۸ میلیون دستگاه خواهد بود.