ثبت نام سهام عدالت متوفیان در سجام به چه صورت است؟/ مدارک لازم برای ثبت نام سجام سهام عدالت متوفیان

ثبت نام سهام عدالت متوفیان در سجام به چه صورت است؟ مدارک لازم برای ثبت نام سجام سهام عدالت متوفیان

با وجود اینکه ثبت نام در سامانه سجام مخصوص کسانی است که قصد ورود به بازار سرمایه را دارند اما برای انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث، وراث باید در سجام ثبت نام کرده و کد سجام را دریافت کنند. در واقع سهام عدالت به نوعی یک سرمایه برای صاحب آن به‌شمار می‌رود. بنابراین، همانند سایر دارایی‌ها، لازم است تا برای انتقال سهام عدالت به وراث مراحل قانونی به‌طور کامل انجام شود. از این رو در این گزارش می خواهیم به بررسی جزئیات ثبت نام سهام عدالت متوفیان در سجام، ثبت نام در سامانه سجام سهام عدالت، مدارک لازم برای ثبت نام سجام سهام عدالت متوفیان و… بپردازیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت سهام عدالت متوفیان، ثبت نام سجام الزامی می باشد

به گزارش سبدگردان هدف ثبت نام سجام به‌طور معمول توسط افرادی انجام می‌شود که قصد حضور در بازار سرمایه دارند. البته با ارائه قانونی مبنی‌بر دریافت سهام عدالت متوفیان، لازم است که وراث نیز برای انجام این فرآیند اقدام کنند.

منظور از سجام چیست؟

واژه سجام در واقع مخفف عبارت سامانه جامع اطلاعات مشتریان است که به‌منظور دریافت اطلاعات دقیق سهامداران حاضر در بازار بورس مورد استفاده قرار می‌گیرد.

هر فردی که قصد دارد تا فعالیت خود را در حوزه بازار سرمایه آغاز کند باید با مراجعه به این سامانه اقدامات لازم برای ثبت نام در سامانه سجام را به‌طور کامل و دقیق انجام دهد تا از این طریق یک کد بورسی به‌دست آورد.

برای اینکه شما بتوانید مراحل اولیه برای ثبت‌نام از طریق سامانه سجام را انجام دهید باید اطلاعاتی به شرح زیر را وارد کرده و در زمان احراز هویت نیز تمامی آن‌ها را تایید کنید:

نام، نام‌خانوادگی، تاریخ تولد، نام پدر، کد ملی، شماره و سریال شناسنامه از سری مشخصات هویتی مورد نیاز به‌شمار می‌روند.
فرد متقاضی باید شماره حساب، نام بانک، نام شعبه و شماره شبا را هم در این سامانه ثبت کند.
آدرس محل سکونت و محل کار، کد پستی، شماره تلفن ثابت و همراه نیز از سری اطلاعات ارتباطی هستند.

ثبت نام سجام برای دریافت سهام عدالت متوفیان لازم است

یکی دیگر از مواردی که دولت برای لزوم ثبت‌نام در سامانه سجام ارائه می‌دهد، امکان دریافت سهام عدالت متوفیان توسط وراث است که باید احراز هویت خود را از این طریق انجام دهند.

قبل از هر اقدامی برای انتقال سهام عدالت متوفی، حداقل یکی از وراث باید در سایت سجام ثبت‌نام کند و احراز هویت را انجام دهد، در غیر این صورت هیچ‌گونه خدماتی برای منتقل‌شدن و آزادسازی سهام عدالت فرد فوت‌شده ارائه نمی‌شود.

برای این منظور لازم است تا افراد متقاضی جهت دریافت سهام عدالت متوفی مدارک لازم برای انجام انتقال سهام را آماده کنند که مهم‌ترین آن‌ها به شرح زیر هستند:

  • کارت ملی و شناسنامه فرد متوفی
  • کارت ملی و شناسنامه تمام وراث مشخص‌شده در گواهی انحصار وراثت
  • گواهی پرداخت مالیات بر ارث که برای سهام عدالت در نظر گرفته می‌شود.
  • ارائه وصیت‌نامه رسمی متوفی درصورتی که در گواهی حصر وراثت اشاره شده باشد.

در نظر داشته باشید که رعایت تمامی قوانین برای افراد متقاضی دریافت سهام عدالت متوفیان الزامی خواهد بود و بعد از ثبت‌نام در سجام و آزادسازی سهام، تمامی وراث مشمول دریافت سود می‌شوند.

از چه راهی برای ثبت نام سجام استفاده کنیم؟

از زمان معرفی سامانه سجام، طی‌کردن مراحل مورد نیاز برای ثبت‌نام و احراز هویت از طریق دفاتر پیشخوان دولت یا کارگزاری‌ها انجام می‌شد که معمولا وقت زیادی از افراد تلف می‌کرد.

با درنظرگرفتن معطلی‌ها و مشکلاتی که در روش حضوری برای احراز هویت وجود دارد، مدتی است که افراد می‌توانند برای ثبت‌نام در سامانه سجام از روش آنلاین استفاده کنند.

درصورتی‌که می‌خواهید با ثبت‌نام در سامانه سجام نسبت به دریافت سهام عدالت متوفی اقدام کنید، به‌راحتی می‌توانید با کمک گوشی هوشمند خود تمامی مراحل احراز هویت و ثبت اطلاعات را انجام دهید.

چگونه وارد سامانه سجام شویم؟

برای وارد شد‌ن به سامانه سجام، لازم است که به موارد زیر حتما دقت نمایید:

۱. تنها نشانی رسمی سامانه سجام www.sejam.ir است.
2. دقت کنید که حتماً اطلاعات هویتی را براساس مدارک شناسایی وارد کنید و اطلاعات تماستان نیز متعلق به خودتان باشد. در غیر این صورت مجبور خواهید شد اطلاعات را ویرایش کرده و باز هم هزینه پرداخت کنید.
3. اگر کد پیگیری برایتان ارسال نشد، از دکمه بازیابی کد پیگیری استفاده کنید.
4. ترجیحاً در صورت امکان احراز هویت را غیرحضوری انجام دهید. اگر به هر دلیلی به صورت حضوری اقدام به احراز هویت می‌کنید، حتماً مدارک شناسایی را همراه داشته باشید.
5. پس از ثبت نام سجام اگر به هر دلیلی اطلاعات وارد کرده دچار تغییر شدند از طریق گزینه ویرایش اطلاعات سجام در صفحه اصلی اقدام به تغییر اطلاعات خود کنید.

آیا دختر و پسر متوفی سهم یکسانی از سهام عدالت ایشان می برند ؟

خیر ، تقسیم سهام عدالت بین وراث بر اساس قواعد ارث انجام گرفته و پسر ها دو برابر دختر ها از سهام عدالت ارث می برند

برای مطالعه بیشتر:

سامانه سهام عدالت متوفیان و ثبت نام سهام عدالت متوفیان/ سهام عدالت متوفیان چقدر است؟

قیمت سهام عدالت متوفیان چقدر است؟/ مبلغ سود سهام عدالت متوفیان ۱۴۰۲ چقدر شد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *