شرکتهای دو صنعت محصولات شیمیایی و پالایشگاهی در پی تکلیف جدید سازمان بورس، علاوه بر ارائه پیشبینی عملکرد مکلف به ارائه پیش بینی سود و زیان سناریومحور نیز شدند.
ولی الله جعفری (رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه شیمیایی و غذایی سازمان بورس) به سنا گفت: گزارش پیش بینی عملکرد شرکت ها، چشم اندازی از وضعیت آینده در اختیار سهامداران بخصوص افرادی که وقت کافی برای تجزیه و تحلیل اطلاعات ندارند و یا از دانش کافی بهره مند نیستند قرار می دهد. این چشم انداز از زبان مدیریت شرکت ها بیان می شود. به بیان دیگر مدیر شرکت هر موضوعی که فکر می کند باید در شرکت محقق شود را از این طریق افشا می کند.
تکلیف جدید سازمان بورس برای دو صنعت شیمیایی و پالایشگاهی
ولی الله جعفری پیش بینی عملکرد این دو صنعت را تحت تاثیر چند متغیر، دستخوش تغییر دانست و توضیح داد: نوسانات قیمت ارز و نفت از مواردی هستند که ممکن است پیش بینی شرکت را تحت تاثیر قرار دهند. براین اساس به شرکت ها اعلام شده به دلیلی متغیرهایی که نوسان آنها عملکرد آینده را تحت تاثیر قرار می دهد را در یک بازه معقول پیش بینی کرده و براساس این عوامل نیز سود و زیان شرکت را پیش بینی کنید.
این مقام مسئول تصریح کرد: در خصوص شرکت های صنعت پالایشگاهی، وزارت نفت و زیر مجموعه ها باید قیمت خوراک و قیمت محصولات را به پالایشگاه ها اعلام کند تا بتوانند صورت های مالی تهیه کرده و در اختیار استفاده کنندگان قرار دهند. این روند معمولا با تاخیر انجام می شود و معمولا شرکت های حوزه پالایشی درگیر اعلام قیمت های جدید برای گزارش ها هستند.
اخبار امروز:
پیش بینی بورس امروز ۱۸ مرداد/ اثر کابینه دولت سیزدهم بر بازار؟
افشای اطلاعات “ثنوسا”/ اقدامات و پیگیریها درباره پروژه مشارکتی نوسا کیش
جزئیات عرضه اولیه “مدیریت” روز چهارشنبه ۲۰ مرداد اعلام شد/ نقدینگی لازم
تشکیل کارگروه برای تسریع اعلام قیمتهای نفت خام و فرآورده های پالایشی
جعفری ادامه داد: سازمان بورس برای حل این مشکل به وزارت نفت پیشنهاد داد، کارگروهی متشکل از نمایندگان سازمان بورس و سازمان حسابرسی، شرکت ملی پالایش و پخش، سازمان مالیاتی و نیز وزارت نفت تشکیل شود تا از این طریق بتوان راه حل مناسبی برای مشکل حاضر پیدا کرد. در اختیار داشتن اطلاعات، سبب می شود مدیران شرکت ها بتوانند برای تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر برنامهریزی بهتری داشته باشد. از طرفی برای سهامداران این امکان ایجاد می شود که اطلاعات صورت های مالی را دقیق تر تحلیل کنند و نسبت به خرید و فروش سهام پالایشی مناسبتر تصمیم بگیرند.
به گفته وی، طی دو سال اخیر و با واگذاری صندوق پالایش، تعداد افرادی زیادی درگیر این صنعت شدند. زمانی که سهام پالایشگاه ها در اختیار سهام عدالت قرار داده شد، طیف زیادی از مردم را در بر گرفت. براین اساس، افزایش شفافیت اطلاعات پالایشگاه ها و انتشار به موقع آن همه ذی نفعان از جمله شرکت ها، سازمان مالیاتی، سرمایه گذاران، دارندگان صندوق های پالایشی را در راستای تصمیمات یاری رسانی می کند.
شرکتهای حوزه کشاورزی، گزارش مخصوص ارائه خواهند کرد
جعفری اضافه کرد: اکنون ساختاری در سامانه کدال در حال پیاده سازی است تا شرکت های حوزه صنعت کشاورزی طبق استانداردهای حسابداری مربوطه به ارایه گزارش ها بپردازند و گزارش های آنها با گزارش های شرکت های تولیدی متفاوت باشد.