رئیس سازمان ملی استاندارد اعلام کرد که ایران خودرو از نیمه اسفند سال جاری (۱۴۰۲) باید تولید پژو پارس را به دلیل عدم رعایت استانداردهای ۸۵ گانه متوقف کند. از این رو به گفته ی این مسئول ایران خودرو برای تولید خودروی پژو پارس که فاقد استانداردهای ۸۵ گانه است تا ۱۶ اسفند امسال مجوز دارد و پس از آن برابر قانون عمل می شود، اما با توقف تولید پژو پارس تکلیف مشتریان پژو پارس چه می شود؟ پیگیری تحویل پژو پارس زمستان ۱۴۰۲ به چه صورت خواهد بود؟
توقف تولید پژو پارس از ۱۶ اسفند و پیگیری تحویل پژو پارس زمستان ۱۴۰۲
به گزارش سبدگردان هدف مهدی اسلام پناه با اشاره به اجرای استانداردهای اجباری صنعت خودرو و لزوم انطباق تولید کنندگان با قوانین، گفت: وظیفه سازمان استاندارد اطمینان بخشی ایمنی و عملکرد در تولید است و تولیدکنندگان این صنعت باید بن سازههای محصولات را منطبق با استانداردها و رعایت استانداردهای ۸۵ گانه اقدام به پیش فروش کنند.
وی ادامه داد: برهمین اساس مجوز ایران خودرو برای تولید پژو پارس که بدون استانداردهای ۸۵ گانه است تا نیمه اسفند سال جاری بوده و پس از آن برابر قانون عمل خواهد شد. در این میان، سازمان استاندارد طبق قانون مسئولیتی در قبال پیش فروشها پس از مهلت قانون توقف تولید ندارد ولی از آنجایی مصرف کننده باید رضایت کافی و وافی از کالا را داشته باشد تولیدکنندگان نیز ملزم به رعایت قانون هستند.
تکلیف مشتریان پژو پارس با توقف تولید مشخص شد/ تبدیل به سورن پلاس XU7P
قبل تر اعلام شده بود که خودروی پژو پارس تا اواسط سال تولید می شود و پس از آن از چرخه تولید کنار می رود. با توجه به استانداردهای جدید اجباری، پژو پارس یکی از خودروهایی بود که به ایستگاه توقف تولید می رسید. اما بعد سازمان استاندارد مجوز تولید این خودرو را تا ۱۵ اسفند سال جاری تمدید کرد تا مشتریان سامانه یکپارچه تا آن زمان بتوانند خودروی خود را تحویل بگیرند. ولی نکته آنجاست که ایران خودرو پژو پارس را با ظرفیت بسیار بالای فروش و تا موعد سال آینده هم ثبت نام کرده است و تا به امروز این دست از مشتریان تکلیف تحویل خودروی خود را نمی دانستند. امروز رئیس سازمان ملی استاندارد در این مورد گفت : «سازمان استاندارد مسئولیتی در قبال پیش فروشها پس از مهلت قانون توقف تولید ندارد لذا آنچه که قانون برای ما وضع کرده است ما به آن عمل خواهیم کرد.»
این یعنی مشتریانی که موعد تحویل بعد از ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ را دارند مجبور به انتخاب طرح تبدیل پژو پارس به سورن XU7P خواهند بود. این یعنی مشتریان می بایست به دلیل اعمال استاندارد های جدید، مبلغی بسیار بالاتر از پژو پارس را برای خرید خودروی جایگزین پرداخت کنند. در ادامه مشخصات خودروی جایگزین پژو پارس را بررسی می کنیم.
مشخصات جایگزین پژو پارس
سورن پلاس XU7P یا همان سورن پلاس بهینه به پیشرانه XU7 پلاس مجهز است که ۱.۸ لیتری است و ۸ سوپاپ دارد. این پیشرانه توان تولید نهایت قدرت ۹۸ اسب بخار و نهایت گشتاور ۱۴۶ نیوتن متر را تولید می کند و قدرت از طریق جعبه دنده ۵ سرعته دستی به چرخ های جلو می رسد.
این خودرو به دو کیسه هوا، تریم داخلی پارچه، پشتی برقی صندلی های جلو، رینگ فولادی، نمایشگر لمسی، دوربین و سنسور پارک عقب، فرمان هیدرولیک، آینه های تاشو برقی، تهویه اتوماتیک، ترمز دیسکی جلو و کاسه ای عقب، سامانه کنترل پایداری الکتریکی، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی، نشانگر تعویض دنده GSI، سنسور پایش باد تایرها، چراغ روشنایی روز، پوزیشن لامپ، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان و… است.
برای مطالعه بیشتر:
ثبت نام پژو ۲۰۷ اتوماتیک ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۲+ قیمت پژو ۲۰۷ در ثبت نام ایران خودرو
فروش فوق العاده هایما X7 ایران خودرو آغاز شد+ قیمت هایما X7 صفر کارخانه و بازار