بنا به گفته ی سازمان بورس طی یک اطلاعیه: هیچ گونه تامین مالی از راه انتشار اوراق مرابحه در سال جاری برای شرکت چای دبش صورت نگرفته است و تامین مالی چای دبش در بازار سرمایه طی سال جاری تکذیب شد و بعد اطلاع از پرونده فعالیت این شرکت در مراجع قضایی و تاخیر در ارائه صورت های مالی عرضه اوراق مرابحه متوقف شد.
تامین مالی چای دبش از راه انتشار اوراق مرابحه تکذیب و متوقف شد
به گزارش سبدگردان هدف سازمان بورس در خصوص ادعای نادرست و خلاف واقع تامین مالی شرکت دبش سبز گستر چای دبش در بازار سرمایه، اعلام کرد: هیچ گونه تامین مالی از طریق انتشار اوراق در سال جاری برای این شرکت صورت نگرفته است.
درخواست این شرکت برای انتشار اوراق مرابحه در حالی در نیمه نخست سال صورت گرفت که بلافاصله پس از اطلاع سازمان بورس از وجود پرونده ای در خصوص فعالیت آن شرکت در مراجع قضایی و نیز دلایلی چون تاخیر شرکت در ارائه صورت های مالی سال ۱۴۰۱ و وجود ابهامات جدی، عرضه اوراق مرابحه توسط سازمان بورس متوقف و اطلاعیه لغو آن نیز رسما از سوی فرابورس به صورت گسترده منتشر شد.
این اقدام به موقع و هوشمندانه سازمان بورس در خصوص لغو این تامین مالی با شکایت شرکت دبش سبز گستر چای دبش از این سازمان مواجه شد که در نهایت با قرار نهایی دادسرا عنوان شد، سازمان در جهت امنیت بازار سرمایه و سرمایه گذاران اقدام مقتضی را انجام داده و مرتکب جرمی نشده است.
اوراق مرابحه چیست؟
برای درک مفهوم اوراق مرابحه ابتدا باید بدانید مفهوم صکوک چیست؟ چرا که اوراق مرابحه با نام اوراق صکوک مرابحه شناخته میشوند. اوراق بدهی در بازار سرمایه ایران، با نام صکوک شناخته میشوند؛ کلمه «صکوک» از واژه عربی «صک» به معنای سفته، چک و نوشته بدهکار است و این کلمه به طور عادی و در اصطلاحات بانکداری اسلامی به عنوان اوراق قرضه اسلامی شناخته میشود. اوراق صکوک انواع مختلفی دارد که یکی از آن ها اوراق صکوک مرابحه نام دارد.
اوراق مرابحه یکی از راه های تامین مالی بای شرکت هایی که آن هم از نوع کم ریسک در بازار سرمایه شناخته شده است. شرکت هایی که قصد خرید تجهیزات یا اموال فیزیکی دارند به انتشار این اوراق می پردازند. انتشار این اوراق، شرکت ها و بنگاه ها را به نقدینگی و سرمایه ی مورد نیاز متصل می کند و از این طریق هم فرد سرمایه گذار و هم شرکت کسب سود می کند.
این اوراق به پشتوانه همان دارایی خریداری شده منتشر میشوند و از یکسو منجر به تامین مالی شرکتی میشود که نیاز به نقدینگی دارد و از سوی دیگر با پرداخت سود به سهامدارانی که به صورت مشاع در این دارایی سهیم هستند بازدهی معینی برای این نوع سرمایه گذاری ایجاد میکند.
اوراق مرابحه تامین مالی
در بعضی موارد دولت و شرکت ها ی مختلف سرمایه و نقدینگی لازم را برای فعالیت مورد نظر خود ندارند از این رو از طریق فروش اوراق مرابحه منابع مالی لازم را برای خود کسب می کنند که این کار برای پیش برد پروژه ها و احداث آنها انجام می شود.
برای مطالعه بیشتر: