طبق اعلام اخیر سازمان بورس، شرکت های بورسی و فرابورسی که طی دوره ۶ ماهه با کاهش سود خالص بیش از ۳۰ درصد یا بیشتر مواجه بوده اند، ملزم بر شفاف سازی و اعلام دلایل کاهش سود می باشند. حال آنکه در این میان شرکت های سرمایه گذاری گروه صنعتی ملی، نیرو محرکه، کلرپارس، سایپا آذین و پگاه فارس در این خصوص توضیحاتی ارائه کردند.
“وملی، خمحرکه، کلر، خاذین، غفارس” درباره کاهش سود عملکرد ۶ ماهه توضیح دادند
“وملی” اعلام کرد: تغییرات مربوط به آخرین ترکیب اعضای هیات مدیره و مدیر عامل شرکت طی نامه ۲۷ مهر از طریق کدال جهت اطلاع عموم منتشر شد.
افزایش درآمدهای عملیاتی شرکت اصلی در دوره جاری مربوط به قراردادهای اجاره املاک جدید منعقد شده است که در حساب ها شناسایی و ثبت شده است. همچنین افزایش هزینه های اداری و عمومی شرکت اصلی در دوره جاری نسبت به دوره مشابه قبل بابت عدم تسهیم هزینه های مشترک شرکت اصلی به فرعی از ابتدای سال جاری حسب تصمیمات مدیریت شرکت است.
عناصر تشکیل دهنده سرفصل های مالی شرکت اصلی و تلفیقی گروه صنعتی ملی در گزارش تفسیری مدیریت به تفکیک افشا شده است.
“خمحرکه” اعلام کرد: کاهش سود و زیان خالص شرکت در دوره مالی منتهی به شهریور نسبت به مدت مشابه قبل عمدتاً شامل کاهش سود حاصل از فروش سرمایه گذاری به مبلغ ۲۰.۱ میلیارد تومان ( عدم فروش سهام شرکت اشتاد ایران) و کاهش برگشت هزینه های کیفیت در سایر درآمدهای عملیاتی به مبلغ ۱۰.۱ میلیارد تومان میشود.
“کلر” اعلام کرد: افزایش ۱۰۰ درصدی مواد اولیه و بسته بندی، افزایش ۴۰۰ درصدی هزینه برق علاوه بر قطعی های مداوم در سه ماهه اول و کاهش دستوری مصرف برق که منجر به کاهش تولید و فروش شرکت شده و همچنین کاهش سایر درآمدهای ناشی از تسعیر نرخ ارز موجب کاهش سود خالص شرکت در دوره شش ماهه اول سال شده است.
“خاذین” اعلام کرد: افزایش در قیمت خرید مواد اولیه و قطعات مصرفی، افزایش هزینه های حقوق و دستمزد و هزینه های عملیاتی، قطعی های مکرر برق و به تبع آن عدم استفاده از ظرفیت تولید از دلایل کاهش سود خالص دوره منتهی به ۳۱ شهریور نسبت به مدت مشابه سال قبل است. این شرکت با توجه به موارد فوق، موفق شد با ارائه راهکارهای مدیریتی در راستای افزایش تولید به سوددهی نیز برسد.
“غفارس” اعلام کرد: در دوره مشابه سال قبل به دلیل تغییر در برآوردها و عدم قطعیت در برخی از درآمدهای عملیاتی و عدم پیشبینی کامل برخی از هزینه ها و عدم تخصیص مناسب در سهم دهی هزینههای واقعی پایان سال برای نیمه اول سال و تغییر در برخی از فرایندهای محاسباتی سیستم بهای تمام شده، اعمال این تغییرات در نیمه دوم سال و قطعی شدن آنها پس از انجام دوره مالی شش ماهه اول سال که نتایج حاصل از آن در صورتهای مالی نهایی حسابرسی شده پایان سال مذکور و گزارش تفسیری مدیریت و گزارش فعالیت هیات مدیره قبلاً در ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت، ۵ ، ۶ و ۱۸ خرداد و همچنین در جلسه حضوری مجمع سالانه اعلام شده، اثرات این موضوع در عملکرد نهایی صورت های مالی پایان سال ۹۹ اعمال شده که این موضوعات در سال جاری دقیقاً رعایت شده است.
مطالعه بیشتر:
شفافسازی “مادیرا” درخصوص دلایل کاهش سود تلفیقی ۶ ماهه
شفافسازی “وبملت” درخصوص کاهش ۵۶ درصدی سود خالص ۶ ماهه
توضیح “میدکو، خبهمن، توریل، چدن، اپرداز” درباره کاهش بیشاز ۳۰ درصد سود ۶ ماهه
توضیح “وگستر، دفارا، فروی، سرچشمه، باما” درخصوص کاهش سود خالص ۶ ماهه