شرکت پالایش نفت بندرعباس که با نماد “شبندر” و سرمایه اسمی ۱۳.۴ هزار میلیارد تومانی در بازار اول معاملات بورس حضور دارد، طی اطلاعیه ای در پی انتشار اطلاعات و صورت های مالی درخصوص مواردی از جمله مقدار فروش داخلی، نرخ بین المللی خرید نفت خام و میعانات گازی، مقدار و نرخ فروش فرآورده های صادراتی و ویژه، نرخ خرید هر بشکه نفت خام و میعانات گازی و نرخ تسعیر ارز و … توضیحاتی ارائه کرد.
توضیحات در خصوص اطلاعات و صورت های مالی منتشر شده
به گزارش سبدگردان هدف، “شبندر” در خصوص مفروضات صورت های مالی حسابرسی نشده سال ۱۴۰۱ اعلام کرد: مقدار فروش داخلی بر اساس آخرین گزارش تسهیم فروش شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی تا پایان اسفندماه در محاسبات لحاظ شده است.
– نرخ بین المللی خرید نفت خام و میعانات گازی و نرخ فروش پنج فراورده اصلی به علاوه سوخت هوایی برای فروردین تا بهمن ماه به استناد صورتحساب های ارسالی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی و اسفند ماه بر اساس ابلاغیه قیمت گذاری سال ۱۴۰۱ وزیر نفت و با استفاده از نشریه پلتس در محاسبات لحاظ شده است.
– مقدار و نرخ فروش فرآورده های صادراتی فروردین تا بهمن بر اساس اعلامیه های دریافتی و اسفند بر اساس برآورد شرکت در محاسبات لحاظ شده است.
– مقدار و نرخ فروش فرآورده های ویژه بر اساس فروش قطعی و واقعی شرکت و نرخ تسعیر ارز نیز بر اساس میانگین ماهانه خرید و فروش نرخ ارز نیما در محاسبات لحاظ شده است.
– در دوره گزارش شده، نرخ میانگین خرید هر بشکه نفت خام ۸۱.۵۳ دلار و میعانات گازی ۸۱.۳۰ دلار به ازای هر بشکه و میانگین نرخ تسعیر ارز ۲۶۷۰۴۰۸ ریال اعلام شده است.
– سرک/ کسری پایان سال های ۹۸ و ۹۹ همچنان به عنوان بخشی از موجودی امانی نزد پخش در دفاتر شرکت ثبت شده است. در صورت برگشت کسری/ سرک و اعمال آن در سال جاری، سود خالص هر سهم حدود ۱۰۰ ریال کاهش خواهد یافت.
– بر اساس بند ۸ ماده الف ابلاغیه سال ۱۴۰۱ نحوه محاسبه قیمت نفت خام و میعانات گازی و فراورده های اصلی شرکت های پالایشی در صورت کمتر بودن ارزش صادرات از ارزش فراورده های تحویلی به منظور جبران مابه تفاوت، قیمت خوراک شرکت های پالایشی به تناسب تعدیل خواهد شد. شرکت با توجه به دریافت صادرات تا پایان بهمن نسبت به برآورد اولیه مابه تفاوت فروش صادراتی امور بینالملل شرکت ملی نفت به مبلغ حدود ۵.۳ هزار میلیارد تومان و اعمال آن در سود و زیان اقدام کرده است. اما اکنون محاسبه نهایی و قطعی میزان مابه تفاوت فروش صادراتی توسط شرکت ملی نفت و شرکت ملی پخش با توجه به عدم تکمیل گزارشات امکان پذیر نیست.
– شرکت نسبت به محاسبه و برآورد مابه تفاوت وکیوم باتوم تهاتری، موضوع بند ز تبصره یک قانون بودجه سال ۱۴۰۱ و اعمال آن در صورت های مالی اقدام کرده است.
گزارش ارسالی بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی تهیه شده و با توجه به روند سال های گذشته، امکان تغییر اطلاعات و در نتیجه تغییر گزارش وجود دارد.
اخبار نمادها: