توضیحات محمود گودرزی درباره ابهامات بازگشایی “شبندر”

توضیحات محمود گودرزی درباره ابهامات بازگشایی "شبندر"

در حالی در بازار بورس روز گذشته (دوشنبه ۸ شهریور) “شبندر” با رشد بیش از ۵۰ درصدی قیمت سهام بازگشایی شد که ابهاماتی برای سهامداران و فعالان بورس پدید آورد. حال آنکه محمود گودرزی (معاون بازار شرکت بورس) درخصوص وجود ابهام در زمینه بازگشایی نماد شرکت پالایش نفت بندرعباس توضیحاتی ارائه داد هر چند که به عقیده فعالان این مقام مسئول از پاسخ به سوال اصلی سهامداران طفره رفت.

بازگشایی مثبت ۵۲ درصدی “شبندر” در بورس امروز

پاسخ به ابهامات بازگشایی ۵۲ درصد مثبت سهام “شبندر”

محمود گودرزی به سنا گفت: یکی از مسائل مطرح برای سهامداران نحوه اعمال افزایش سرمایه است. با توجه به اینکه این شرکت افزایش سرمایه ۳۶۸ درصدی داشته، برخی از سهامداران درباره قیمت تئوریک بازگشایی این نماد ابهام داشته و عنوان کردند نماد با قیمت تئوریک پایین‌تری ثبت شده است.

وی افزود: به دلیل برگزاری دو مجمع سالانه و فوق العاده برای تصویب تقسیم سود و افزایش سرمایه، ابتدا مبلغ سود تقسیمی از قیمت پایانی قبل از بسته شدن نماد، کسر و سپس قیمت تعدیل شده مبنای محاسبه قیمت تئوریک پس از افزایش سرمایه  می‌شود. قیمت پایانی “شبندر” قبل از مجمع ۲۱۳۶ تومان بود که در مجمع سالانه ۳۸۵ تومان سود نقدی مصوب شد. با کسر این مبلغ و اعمال افزایش سرمایه ۳۶۸ درصدی قیمت تعدیل شده ۳۷۳۹ ریال خواهد بود که به درستی در سامانه‌های معاملاتی قرار گرفت.

این مقام مسئول ادامه داد: هنگام بازگشایی نمادها همواره شرایط عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت هستند. در بازگشایی نماد “شبندر” یک میلیارد ورقه بهادار در مرحله حراج جهت خرید و فروش وارد سامانه معاملات شد که علاوه بر مشارکت گسترده سرمایه گذاران، کشف قیمت با حجمی ۳۱ برابر حجم مبنای نماد و نزدیک به ۰.۷درصد از سرمایه شرکت صورت گرفت و بر همین اساس حراج فوق مورد تایید ناظر بازار قرار گرفت.

گودرزی تصریح کرد: این موضوع توسط سرمایه گذاران نیز مورد تایید قرار گرفت. بطوری که تا پایان معاملات دوشنبه با معامله ۲.۷ میلیارد سهم یعنی حدود ۲ درصد سرمایه شرکت قیمت پایانی روز، نزدیک به قیمت کشف شده در زمان حراج شد.

براساس این گزارش، وی در حالی توضیحات ناقص و عقیم داده و حاضر به مواجه با رسانه های مستقل نشده که اصل سئوال فعالان بازار بوده و هست که چرا ” شبندر” در مقایسه با “شسپا” که هر دو در یک گروه بوده و نماد این دو شرکت به دلیل افزایش سرمایه از تجدید ارزیابی دارایی ها با زمان تقریبا” یکسانی بسته شده بود، بدون دامنه نوسان باز و با دامنه نوسان باز شد؟

همچنین چه رویه قانونی و مشخصی برای موارد این چنینی وجود دارد و آیا حد و مرزی برای رفتار سلیقه ایی ناظرین وجود ندارد ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *