قیمت آخرین معامله، آخرین قیمتی است که در طول یک دوره زمانی معامله شده باشد اما قیمت پایانی میانگینی از قیمت های معامله شده سهم در ساعات معاملاتی و در یک روز معاملاتی طبق حجم معاملات می باشد. با توجه به اینکه قانونی جدید برای حجم مبنا تصویب شده معمولا قیمت پایانی با قیمت آخرین معامله برابر نمی شود.
تفاوت قیمت پایانی و قیمت آخرین معامله چیست؟
قیمت آخرین معامله: قیمت آخرین معامله به آخرین قیمتی گفته میشود که در طول یک دوره زمانی به طور مثال یک روز کاری معامله شده باشد. قیمت آخرین معامله برای سفارشگذاری در بورس اهمیت بسیار زیادی دارد.
به دلیل اینکه قیمت آخرین معامله نوسانات زیادی دارد و اکثرا بالا و پایین میشود، برای اشاره به قیمت یک سهام، از قیمت پایانی استفاده میشود.
قیمت پایانی: قیمت پایانی میانگینی از قیمت های معامله شده سهم در ساعات معاملاتی و در یک روز معاملاتی طبق حجم معاملات می باشد.
درباره قیمت پایانی در بورس و نحوه محاسبه آن بیشتر بخوانید
۲ فاکتور مهم در محاسبه قیمت پایانی در بورس
در محاسبه قیمت پایانی ۲ فاکتور باید مورد بررسی قرار گیرد:
فاکتور اول: قیمت ها روی چه اعدادی معامله شده اند.
بطور مثال اگر ۸۰% معاملات امروز روی +۳% و ۲۰% قیمت معاملات در پایان روز در +۵% انجام شده باشد، میانگین وزنی آنها تعیین کننده قیمت پایانی است و با توجه به این آمار و ارقام قیمت پایانی که محاسبه می کنیم پایین تر از قیمت آخرین معامله خواهد شد.
فاکتور دوم: حجم مبنا
فاکتور دیگری که در محاسبه قیمت پایانی دخیل است حجم مبناست. اگر سهامی حداقل به اندازه حجم مبنایش معامله شده باشد فرمول بالا صدق می کند وگرنه، به نسبتی که امروز معامله شده، قیمت را تعدیل می کنند.
بیشتر بخوانید: بررسی قانون جدید حجم مبنا بر یک نماد فرابورسی
این قیمت پایانی که محاسبه می شود، مبنای قیمت گذاری روز بعد خواهد بود، یعنی دامنه نوسان فردا بر اساس قیمت پایانی امروز محاسبه می شود نه قیمت آخرین معامله.
امیدواریم این مطلب در درک تفاوت و فرق بین قیمت پایانی سهام و قیمت آخرین معامله به شما کمک نموده باشد.