صندوق های قابل معامله یا همان ETF ها قابل معالمه در بورس هستند و تا حدودی به صندوق های سرمایه گذاری مشترک شبیه هستند اما با محدودیت کمتر. در واقع صندوق های سرمایه گذاری مشترک فقط در پایان روز و بعد از محاسبه NAV قابل خرید و فروش می باشند اما سرمایه گذاران قادرخواهند بود واحدهای ETF را مانند سهام در طول روز معامله نمایند.
تفاوت صندوق های مشترک با etfها
در ادامه به بررسی تفاوت صندوق سرمایه گذاری مشترک با صندوق سرمایه گذاری قابل معامله میپردازیم برای اینکه بهتر تفاوت صندوق قابل معامله و مشترک را درک کنید در ادامه به بیان ویژگی های هر کدام می پردازیم. با با ما همراه باشید:
ویژگی های صندوق های سرمایه گذاری مشترک
صندوق سرمایه گذاری مشترک یک نهاد مالی می باشد که از طرفی وجوه سرمایه گذاران را جمع آوری میکند و از طرفی دیگر وجوه جمع آوری شده را با مدیریت صحیح سرمایه گذاری می کند.
🔷برای سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری مشترک، نیازی به خرید و فروش سهام و اوراق قرضه توسط شما نیست و سرمایه گذاری در این صندوق ها بسیار ساده است.
🔷سرمایهگذاران در صندوقهای سرمایه گذاری مشترک هر زمان که بخواهند میتوانند، سهامشان را به فروش برسانند.
🔷مدیریت دارایی ها در این صندوقها توسط متخصصانی خبره انجام می شود. این متخصصان با استفاده از این پولها پورتفولیویی متشکل از سهام، اوراق قرضه، ابزار بازار پول یا ترکیبی از اینها تشکیل میدهند.
🔷زمانی که شما در صندوق های سرمایه گذاری مشترک سرمایه گذاری میکنید در واقع مالک سهمی از صندوق سرمایهگذاری مشترک هستید، نه تنها اوراق بهادار.
🔷 برای سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری مشترک نیازی به سرمایه هنگفت نیست و میتوانید حتی با مقدار کمی پول سرمایهگذاری کنید.
🔷 تمام افراد سرمایه گذار و صاحبان سهام، در این صندوق ها برمبنایی یکسان و با توجه به میزان پولی که دارند سرمایهگذاری کردهاند و به همان نسبت هم در سود و زیان صندوق سهیم حواهند بود.
🔷با توجه به اینکه در صندوق های سرمایه گذاری مشترک پرتفویی از سهام، اوراق قرضه، ابزار بازار پول یا ترکیبی از اینها تشکیل میشود ریسک سرمایه گذاری در این صندوق ها به حداقل می رسد.
درباره بهترین صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت بیشتر بخوانید
ویژگی های صندوق های قابل معامله ETF
صندوقهای سرمایه گذاری قابل معامله در بورس که آن را با ETF می شناسیم نوعی از صندوق سرمایه گذاری می باشند که واحدهای آنها در زمان بازار مثل سهام عادی معامله می شوند و ساختار آنها مانند صندوقهای سرمایه گذاری مشترک می باشد.
🔶صندوق های قابل معامله ETF با صندوقهای سرمایه گذاری مشترک تفاوت هایی هم دارند. صندوقهای سرمایه گذاری مشترک فقط در پایان روز و بعد از محاسبه NAV قابل خرید و فروش می باشند اما سرمایه گذاران قادرخواهند بود واحدهای ETF را مانند سهام در طول روز معامله نمایند.
🔶صندوق های قابل معامله ETF به سه دسته زیر تقسیم بندی میشوند:
- سرمایهگذاری در سهام
- سرمایهگذاری مختلط
- سرمایهگذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت
که تفاوت آنها استراتژی معاملاتی و میزان کارمزد خریدوفروش شان می باشد.
🔶 صندوق های قابل معامله ETF بهصورت آنلاین در بورس قابل معامله می باشند.
🔶 NAV صندوق های قابل معامله ETF هر ۲ دقیقه یکبار بهروزرسانی میگردد، و نیازی نیست مانند صندوق های سرمایه گذاری مشترک برای خریدوفروش واحدهای خود منتظر کشف قیمت تا روز بعد بمانیم.
درباره مزایای صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس بیشتر بخوانید
🔶 خریدوفروش صندوق های قابل معامله ETF معاف از مالیات می باشد.
🔶 کارمزد ETF درآمد ثابت فقط شامل کارمزد خریدوفروش واحد است:
- کارمزد خرید ۰٫۰۰۰۷۲۵ و کارمزد فروش ۰٫۰۰۰۷۲۵ ضرب در کل قیمت خرید یا فروش می باشد
- بطور کلی کارمزد خرید و فروش ۰٫۰۰۱۴۵ می باشد.
🔶کارمزد ETF سهامی فقط شامل کارمزد خرید و فروش واحد است:
- کارمزد خرید ۰٫۰۰۴۶۴ و کارمزد فروش ۰٫۰۰۴۷۵ ضرب در کل قیمت خرید یا فروش می باشد
- بور کلی کارمزد خرید و فروش ۰٫۰۰۹۳۹ می باشد
🔶 کارمزد EFT از نوع مختلط فقط شامل کارمزد خریدوفروش واحد می باشد
- کارمزد خرید ۰٫۰۰۲۴۳ و کارمزد فروش ۰٫۰۰۲۶۴ ضرب در کل قیمت خرید یا فروش می باشد
- بطور کلی کارمزد خرید و فروش ۰٫۰۰۵۰۷ می باشد
🔶 هزینههای عملیاتی صندوق های قابل معامله ETF در مقایسه با صندوقهای سرمایهگذاری مشترک به دلیل انتقال هزینههای ارائه خدمات مشتری از صندوق به کارگزاری، کمتر می باشد.
🔶 تأسیس و فعالیت صندوق های قابل معامله ETF زیر نظر سازمان بورس و اوراق بهادار می باشد، به همین دلیل شفافیت اطلاعاتی قابلتوجهی دارند.
🔶 تفاوت اصلی EFT با صندوقهای سرمایهگذاری مشترک افزایش میزان نقدشوندگی با استفاده از پتانسیل بازار بورس می باشد.