با خبر شدیم که برخی از خطوط توید شرکت ایران خودرو تعطیل شده و به همین دلیل میزان خودروهای تولید شده نسبت به گذشته با کاهش بالایی رو به رو شده است، اما می خواهیم بدانیم علت تعطیلی برخی خطوط تولید ایران خودرو چیست؟
چرا برخی از خطوط تولید ایران خودرو تعطیل شده است؟
به گزارش سبدگردان هدف یکی از مشکلاتی که مدتهاست گریبان خودروسازان را گرفته، تأمین ارز لازم است که مدتی پیش اکثر خودروسازان خصوصی آن را علنی بیان کردند و پس از آن، حتا خودروسازان دولتی مانند ایران خودرو و سایپا هم اعتراف کردند که در حال دست و پنجه نرم کردن با همین مشکل هستند.
صنعت خودروسازی ایران همیشه وابسته بوده و هیچ وقت نتوانسته حتی نصفه و نیمه به آرزویش در زمینه خودکفایی کامل برسد، از این رو، تأمین ارز مورد نیاز برای تهیه قطعات از خارج همواره یک پارامتر مهم در میزان تولید بوده است. به این ترتیب، در پی عدم تأمین ارز خودروسازانی مانند ایران خودرو، خطوط تولید برخی از محصولات این شرکت با مشکل مواجه شده و به دلیل نبود قطعه یا به طور کامل تعطیل شده و یا به صورت نیمه تعطیل درآمده است.
بیشتر بخوانید: ایران خودرو خواستار جایگزینی محصولات فروش رفته شد/ دردسر تازه برای خریداران
چرا خطوط تولید ایران خودرو تعطیل شد؟
پس از بازدید ابراهیم رئیسی از ایران خودرو، که در سال ۱۴۰۰ اتفاق افتاد، دستوراتی صادر شد که در پی اجرایی شدن آنها خودروسازان دیگر نمیتوانستند خودروی ناقص تولید کنند و آنها را در پارکینگ ها قرار دهند، از این رو، دیگر مانند سابق به بهانه کسری قطعه، خودروسازان نمی توانند محصولات خود را به صورت ناقص تولید کنند. به این ترتیب مانند وضعیت کنونی، در صورت عدم تأمین به موقع قطعات مورد نیاز، خط تولید یا با تیراژ کم کار می کند و یا به طور کلی تعطیل میشود.
تقریباً همه خودروسازان خصوصی و دولتی، تمام تولیدات خود تا سال ۱۴۰۳ را در سامانه یکپارچه پیش فروش کردند و متعهد شدند تا آن ها را به موقع تحویل دهند، اما با این شرایط به وجودآمده و کاهش میزان تولید برخی خودروها، به احتمال خیلی زیاد در ماه آینده باید انتظار تأخیر در تحویل خودروهای ثبت نامی و نارضایتی مشتریان را داشته باشیم.
از آن جایی که، توازن میان عرضه و تقاضا برای محصولات ایران خودرو در صورت عدم تولید به موقع خودروها بههم می خورد، بنابراین بازار آزاد نیز نسبت به این قضیه واکنش نشان خواهد داد و شاهد رشد قیمت های سرسام آوری خواهیم بود.
پس از این که تحویل خودروهای سری اول و دوم سامانه با تأخیر همراه شد و مردم نیز با بد قولی جدیدی مواجه شدند، احتمالاً دیگر پول و سرمایه خود را در این سامانه خرج نکنند و به سراغ بازار آزاد بروند تا سریع تر مطمئن تر صاحب خودرو شوند. در نتیجه این اتفاق هم احتمالاً دوباره شاهد افزایش میزان تقاضا و رشد قیمت ها باشیم./ تجارت نیوز
بیشتر بخوانید: امکان واریز وجه و ثبت نام برای خریداران خودروی شاهین