تعطیلات اول آذر چه تاثیری بر بورس میگذارد؟

تعطیلات اول آذر چه تاثیری بر بورس میگذارد؟

همانطور که میدانید طبق گفته رئیس جمهور از شنبه اول آذر ماه محدودیت‌های گسترده برای مقابله با کرونا اعمال خواهد شد و به غیر از مشاغل گروه یک که شامل مراکز درمانی، مراکز امدادی و مراکز غذایی می‌شود بقیه مشاغل تعطیل خواهند شد. در این بین سوالات زیادی درباره تعطیلی بازار بورس پیش آمد که کارشناسان بازار سرمایه به آن پاسخ داده اند.

اگر بانک‌ها نیز شامل این تعطیلی باشند معاملات بازار سهام به مشکل خواهد خورد و بورس نیز بسته خواهد بود اما اگر بازار سهام به معاملات خود در تعطیلی ادامه دهد از تعطیلی گسترده تاثیرپذیر خواهد بود. اما خبرها حاکی از این است که بانک ها در تعطیلات کرونایی آذر ۹۹ به فعالیت خود ادامه می دهند بنابراین بورس در تعطیلات اول آذر باز است. اما در زمان تعطیلات که بیشتر مردم در خانه هستند وضعیت بازار بورس چگونه خواهد شد؟

بورس تعطیل نمی شود/ بازار بورس ایران در تعطیلات کرونایی فعال است

تاثیرات تعطیلات اول آذر بر بازار سرمایه ایران

بازار سرمایه همیشه به عنوان نقدشونده ترین بازار مالی معرفی شده است و امیدواریم این تعطیلی ها شامل بازار سهام نشود زیرا با تعطیلی بزرگ‌ترین ویژگی خود که همان نقدشوندگی است و وجه تمایز این بازار با بازارهای موازی است را از دست خواهد داد.

بسیاری از افراد اعتقاد دارند با تعطیلی های گسترده در سراسر کشور ارزش سهام بنگاه‌های تولیدی و شرکت‌هایی که در بورس عرضه شدند به دلیل تعطیلی افت خواهد کرد.

اما درصورتی که بورس در تعطیلات کرونایی به فعالیت خود ادامه دهد به عقیده بیشتر کارشناسان شاهد صعود بیشتر بورس خواهیم بود زیرا انتظار میرود حجم معاملات افزایش یابد و با توجه به تعطیلی بازارهای موازی بورس مانند طلا و سکه مردم تمایل بیشتری به معامله در بورس خواهند داشت که اتفاق خوبی برای بازار سرمایه است.

از طرفی جدای از بحث مطرح شده در بالا بازار بورس در هفته جاری روزهای خوبی را پشت سر گذاشت و همگان را به شروع روند صعودی بورس امیدوار کرد که در ادامه دلایل آن را بررسی می کنیم.

بیشتر بخوانید: تداوم رشد شاخص بورس به چه میزان نقدینگی در روز نیاز دارد؟

اما نکته قابل توجه اینجاست با توجه به اینکه بازار سهام حدود ۴۵ درصد از نقطه اوج خود ریزش کرده است و بسیاری از سهم ها ریزش ۵۰-۶۰درصدی را تجربه کردند اکثر سهم ها بسیار پایین تر از ارزش ذاتی خود در حال معامله می باشند و تعطیلی ها تاثیر زیادی در ریزش بازار سهام نخواهد گذاشت.

حتی پیش بینی می شود همانطور که فروردین ماه بازارهای موازی تعطیل شد و بازار سهام رشد کرد اکنون هم با توجه به تعطیلی بازارهای موازی نقدینگی بیشتری وارد بازار سهام شود و شاخص به سمت ۱۵۰۰ حرکت کند.

اما توجه داشته باشید همانطور که قبلا هم اشاره کردیم نباید انتظار رشد شارپ در بازار را داشته باشیم مخصوصا الان که بازارگردان‌ها نیز به بازار سهام اضافه شدند اما چیزی که مهم است و باعث دلگرمی سهامداران و سرمایه گذاران بازار سرمایه میشود این است که روند نزولی و صف های فروش میلیونی به پایان خود رسیده اند و بازار بعد از ۴ ماه به روند صعودی خود بازگشته است.

تعطیلات اول آذر چه تاثیری بر بورس میگذارد؟
تعطیلات اول آذر چه تاثیری بر بورس میگذارد؟

عوامل موثر در رشد شاخص در تعطیلات کرونایی آذر ماه ۹۹

بازار بورس با توجه به ریزشی که در این ۴ ماه تجربه کرد تمام منفی های وقایع پیش رو را پیش خور کرده است و دیگر انتظار داریم سهم ها با توجه به وضعیت تکنیکالی و بنیادی خود معامله شوند و به ارزش ذاتی خود برسند. بازار سرمایه از ابتدای این هفته روند صعودی خود را شروع کرده که بیشترین عامل تاثیر گذار بر برگشت بازار و صعودی شدن بازار سرمایه به شرح زیر می باشد:

عامل اول عامل تکنیکالی می باشد که نشان میدهد شاخص در کانال نزدیک به یک میلیون و ۲۲۰ هزار واحد در ناحیه حمایتی قرار دارد و این منطقه به عنوان کف بازار در نظر گرفته شد.

همانطور که مشاهده کردید در این ناحیه حمایتی فعالان و سرمایه‌گذاران اقدام به خرید و ورود نقدینگی‌های  خود به این بازار کردند و با توجه به اینکه تقریبا همه سهم ها در نقطه اشباع فروش سهام بودند و اصلاح حدود ۶۰-۷۰ درصدی را در سه ماه گذشته تجربه کرده بودن سهامداران دیگر تمایلی به عرضه سهام خود در بازار با قیمت‌های فعلی  نداشتند و خریداران جدید پیدا شدند و صف های فروش بسیاری از سهم ها جمع شده و متعادل معامله شدند تا اینکه بسیاری از انها حتی صف های خرید سنگینی را تشکیل دادند.

بیشتر بخوانید:

شاهین چراغی: شرایط برای روند صعودی بورس مهیاست

عامل موثر دیگر که مسئولین را به فکر حمایت از بازار سرمایه انداخته این بود که متضررین بازار سرمایه به صورت خودجوش اعتراض‌هایی را به وضعیت معاملات بازار داشتند که این موضوع مسوولان را به این سمت سوق داد تا واکاوی و ریشه‌یابی‌هایی را برای بهبود شرایط بازار و کاهش نارضایتی‌ها انجام دهند که این موضوع در کنار دیگر عوامل باعث حرکت مثبت و رو به رشد در بازار شد.

توقف فروش سهام عدالت و مدیریت فروش آن از دیگر عوامل موثر بر کاهش عرضه در بازار و برخی نمادهای شاخص ساز موجود در سبد سهام عدالت شد که در نهایت این عدم عرضه در کنار افزایش تقاضا باعث تعادل در روند معالاتی سهم ها شد.

با توجه به اینکه اکنون زمان تجدید ارزیابی شرکت ها می باشد و گزارش شرکت ها در شش ماه نخست سال بسیار مثبت بوده اند امیدواریم این روند در گزارش ۹ ماه شرکت ها ادامه دار باشد که این موضوع می تواند باعث قرار گرفتن شرکت‌ها و بازار در وضعیت مناسب و تاثیر آن بر کل روند بازار باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *