شرکت پتروشیمی خارک روز یکشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۱ با حضور ۸۵.۲۵ درصدی صاحبان سهام شرکت مجمع عمومی عادی سالیانه برگزار کرد. در جریان مجمع ضمن تصویب صورت های مالی دوره منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۰، بررسی گزارش عملکرد هیئت مدیره و قرائت نظر حسابرس و بازرس قانونی، به پیشنهاد هیئت مدیره مقرر شد از ۴۷۴ تومان سود خالص محقق شده، ۵۰۰ تومان به ازای هر سهم سود نقدی به سهامداران پرداخت گردد. در ادامه زمان و نحوه پرداخت سود سهام “شخارک” را بخوانید.
در مجمع سالانه شرکت پتروشیمی خارک چه گذشت؟
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پتروشیمی خارک با حضور بیش از ۸۵ درصدی سهامداران برگزار شد. در پایان مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پتروشیمی خارک به ازای هر سهم ۵۰۰۰ ریال سود تقسیمی تصویب شد.
زمان و نحوه پرداخت سود تقسیمی شخارک
سود تقسیمی سهامداران حقیقی و صندوق های سرمایه گذاری و سبدگردان ها که در سامانه سجام ثبت نام و احراز هویت شده اند، از تاریخ ۲۴ مرداد ماه ۱۴۰۱ از طریق سجام به حساب بانکی اعلامی سهامداران واریز می گردد.
سهامداران حقیقی فاقد کد سجام نیز می توانند از تاریخ ۲۴ شهریور ماه ۱۴۰۱ با به همراه داشتن کارت ملی و کد بورسی به یکی از شعب بانک ملت مراجعه و نسبت به دریافت سود سهام خود اقدام نمایند.
بیشتر بخوانید: آموزش ثبت نام در سامانه سجام
سود ناخالص شرکت اصلی در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹، ۱۴.۵ درصد افزایش، سود عملیاتی ۷درصد کاهش و سود خالص نیز حدودا ۱۶ درصد کاهش داشته است. دلیل کاهش سود خالص بحث مالیات بر عملکرد و افزایش نرخ گاز خوراک بوده است. درآمد فروش شرکت نسبت به سال مالی گدشته ۸۰درصد افزایش داشته که عمدتا از محل افزایش نرخ فروش بوده است. بهای تمام شده محصولات شرکت ۱۹۷ درصد افزایش داشته که عمده افزایش به دلیل رشد نرخ گاز خوراک بوده است.
ریسک های عمده شرکت مشکلات تامین گاز خوراک با توجه به نوسانات تولید نفت در شرکت نفت فلات قاره و نامشخص بودن تاثیر شرایط روز بازار در ارتباط با فروش محصولات است.
پتروشیمی خارک مستقیما گاز همراه نفت را از سر چاه با استفاده از ۱۹ لوله ۴اینچ الی ۲۰ اینچ دریافت می کند. این مساله باعث می شود که شرکت مستقیما وابسته به تولید نفت باشد. ظرفیت تولید متانول شرکت ۶۶۰هزار تن در سال می باشد. محصولات تولیدی شرکت سولفور، پروپان، بوتان، پنتان پلاس و متانول هستند. ۱۰۰% محصولات تولیدی شرکت صادراتی هستند.
پروژه متانول ۲ که در سال ۱۳۸۴ آغاز شده و تاکنون فراز و نشیب های زیادی داشته است پیشرفت فیزیکی حدودا ۳۰درصدی داشته است. با احداث این پروژه بیش از ۱میلیون تن سالیانه به ظرفیت تولید متانول شرکت افزوده می شود. خارک بهترین مکان برای تولید اقتصادی متانول در ایران است. شرکت باید به سمت تکمیل زنجیره ارزش پیش برود. امروز ۱۳.۵ میلیون تن ظرفیت فعال متانول در کشور داریم.
در پاسخ به سوال سهامداران عنوان شد:
در رابطه با پروژه، ۱.۵ میلیارد دلار هزینه NGL و ۶۰۰ میلیون دلار هزینه متانول بود. با توجه به ضعف اساسی تامین مالی در کشور تامین این هزینه ها میسر نبود. در نظر گرفتیم که به جای NGL، CNG را از سرزمین اصلی دریافت کنیم.
متانول به عنوان سوخت هم می تواند مورد استفاده قرار بگیرد. نسبت به مازوت برای سوخت نیروگاه ها صرفه اقتصادی هم دارد.کماکان هزینه ۶۰۰ میلیون دلاری برای احداث متانول را نسبت به سایر پروژه ها ارجح می دانیم. مطالعاتی در این حوزه داشتیم و برای پتروشیمی خارک، احداث واحد متانول ۲ حتی نسبت به احداث واحد الفین یا موارد دیگر خوراک گازی اولویت دارد و آن را اقتصادی می دانیم.
پتروشیمی خارک مشکل قطعی گاز ندارد. بخش بزرگی از هزینه هایی که در شرکت های متانول ساز رقیب وجود دارد در خارک نیست مثل هزینه های حمل و نقل و بارگیری. از این بابت ساختار پتروشیمی خارک منحصر به فرد است. نرخ فروش شرکت براساس CFR چین است. نرخ های فروش پتروشیمی خارک معمولا از شرکت های دیگر بالاتر است که دلیل آن کیفیت بالای متانول تولیدی شرکت است.
پروژه متانول ۲ نیاز به سرمایه گذاری ۶۰۰میلیون یورویی دارد. چون حجم سرمایه گذاری مورد نیاز زیاد است با احتیاط گام بر می داریم. اعتقاد داریم که متانول به قیمت های واقعی خود بر می گردد بنابراین احداث این پروژه را در بلندمدت اقتصادی می دانیم. ۷ میلیون دلار از مطالبات سنواتی وصول شده است. در حال بررسی برای وصول سایر مطالبات نیز هستیم.