تشکیل کارگروه ویژه سهام عدالت و منتفی شدن یک مصوبه

تشکیل کارگروه ویژه سهام عدالت و منتفی شدن یک مصوبه

در نشست خبری فراکسیون سهام عدالت مجلس، مهدی سعادتی (رئیس فراکسیون سهام عدالت) ضمن اشاره به عدم توجه دولت‌های قبل   به ظرفیت و تکالیف قانونی تعاونی‌های سهام عدالت، از تشکیل کارگروه ویژه سهام عدالت خبر داد و اعلام داشت قرار شد مصوبه اخیر شورای عالی بورس درباره الگوی اجرایی سهام عدالت به دلیل مغایرت با قوانین و عدم رعایت ترتیبات ارائه، منتفی شود.

مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز میشود؟

تعیین تکلیف تعاونی های سهام عدالت در مجلس

به نقل از ایسنا، مهدی سعادتی اعلام داشت: برنامه دولت رشد هشت درصدی اقتصاد در هر استان است و سهام عدالت به دلیل ماهیت و میزان سرمایه‌ای که دارد، در این راستا حائز اهمیت است.

وی با بیان اینکه میزان سرمایه سهام عدالت بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار میلیارد تومان است، گفت: این میزان سرمایه، بسیاری را در دولت قبل به هوس می‌انداخت و بارها در تعیین تکلیف آن سنگ اندازی می‌شد.

رئیس فراکسیون سهام عدالت با اشاره به انتخابات شرکت‌های استانی سهام عدالت در دولت قبل ابراز کرد: این انتخابات با حضور مردم مشروعیت پیدا می‌کرد اما در دولت قبل اتاق‌های بازرگانی مامور برگزاری انتخابات شدند و قرار بود این کار به صورت الکترونیکی برگزار شود. البته این انتخابات توسط سازمان بررسی لغو شد.

به گفته وی در دولت جدید با دستور وزیر اقتصاد کارگروه ویژه‌ای برای سهام عدالت شکل گرفت.

رئیس فراکسیون سهام عدالت با بیان اینکه حدود ۳۵۲ تعاونی سهام عدالت در سراسر کشور وجود دارد، اظهار کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که تعاونی‌ها محور باشند. این درحالی است که شورای عالی بورس در دولت قبل دنبال کمرنگ کردن نقش تعاونی‌ها بود.

سعادتی از اماده سازی طرح جامعی در مجلس شورای اسلامی برای ساماندهی تعاونی‌های سهام عدالت خبر داد و افزود: مصوبه قبلی سازمان بورس درمورد سهام عدالت منتفی شد و قرار است ظرف یک ماه ابعاد آن مشخص شده و وظایف هر یک از نهادها و وزارت‌خانه‌ها مشخص شود. نوع برگزاری امکانات و چگونگی حفظ تعاونی‌ها نیز مشخص می شود.

به گفته وی ۳۰ درصد ارزش هر شرکت تعاونی استان باید صرف توسعه استان شود.

رییس فراکسیون سهام عدالت ادامه داد: در دولت قبل چند شرکت سودده مانند پتروشیمی شازند، پتروشیمی کرمانشاه و شرکت ملی حفاری توسط سازمان خصوصی سازی از پرتفوی سهام عدالت حذف شدند.

سعادتی با بیان اینکه دولت برای خود اختیار فراقانونی تصور می‌کند، اظهار کرد: سازمان خصوصی سازی اعلام کرده است که شرکتهای سیمانی جزو پرتفوی جاماندگان خواهد شد. اعلام شده چهار شرکت در پرتفوی آنها قرار می‌گیرد. اگر چنین باشد عدالت چگونه رعایت خواهد شد؟

سرمایه‌ای به شرکت‌های تعاونی داده نمی‌شود

در ادامه مراسم جودکی، مشاور فراکسیون سهام عدالت نیز درمورد فلسفه وجودی تعاونی‌های سهام عدالت گفت: شرکت‌های تعاونی فقط برای انجام ثبت نام تاسیس نشده اند. پرتفوی شرکتهای سرمایه پذیر در اختیار تعاونی‌ها نیست اما به تناسب دارایی‌ها می‌توانند جهت توسعه مناطق و در پروژه‌های سودآور استفاده کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *