نرخ سود بین بانکی در خرداد، مرداد، شهریور و مهر ماه سال گذشته به ترتیب ۱۰، ۱۴.۸، ۱۷ و ۲۰ درصد بود و این در حالی است که روز گذشته (شنبه ۸ خرداد ماه) بانک مرکزی در گزارشی اعلام کرد نرخ سود بین بانکی به سطح ۱۹ درصد نزدیک شده است که بعد از ۸ ماه این کاهش همراه شد. حال تاثیر این کاهش نرخ بهره بین بانکی بر بورس چیست؟
کاهش نرخ بهره بین بانکی چه تاثیری بر بازار سهام دارد؟
کامران صداقت، اقتصاددان و کارشناس حوزه ارز با اشاره به کاهش نرخ سود بین بانکی و رسیدن به سطح ۱۹ درصد، درخصوص تاثیر آن بر بازار سهام به تجارت نیوز گفت: کاهش نرخ سود بین بانکی به لحاظ زمانی در وقت مناسبی صورت گرفته است و باید منتظر تاثیر مثبت آن بر روی اقتصاد و بازار سرمایه باشیم. وی در همین رابطه افزود: با توجه به روند بازارهای مالی ما شاهد تورم در این بازارها نیستیم و در نتیجه کاهش نرخ سود بین بانکی باعث ثابت ماندن نرخ تورم و افزایش تولید میشود و البته با توجه به رکود در بخش مسکن و در بخشهای تجاری کاهش نرخ سود بین بانکی منطقی است و توجیه اقتصادی دارد.
وی افزود: در وضعیت فعلی بورس عملا خنثی است و هر تصمیم اقتصادی میتواند اثرات مثبتی را بر روی آن بگذارد در حال حاضر کاهش نرخ سود بین بانکی باعث بالا رفتن ارزش اسمی سهام بورسی میشود و به ارزندگی سهمهای بازار کمک میکند و فرصت خریدی برای سرمایهگذاران بازار سرمایه ایجاد میکند.
براساس این گزارش، پیش از این رئیس بانک مرکزی “کاهش نرخ سود بین بانکی” را یکی از اهداف بانک مرکزی برای کنترل تورم و مهار نقدشوندگی اعلام کرده بود اما این در حالی است که به اعتقاد کارشناسان اقتصادی نرخ بهره بین بانکی نباید کاهش یابد. زیرا اثرات تورمی شدیدی دارد و اگر نرخ بهره بین بانکی خیلی کاهش پیدا کند، موجب کاهش سود سپردههای بانکی میشود.
اخبار مرتبط:
۸ صدمه کلان فعالیت سرمایه گذاری بانک ها به اقتصاد کشور
عامل اصلی تورم حذف تولید به دلیل بالا نگهداشتن نرخ سود بانکی است
حقانی نسب: فعالیت سرمایه گذاری بانک ها ام الفساد ساختار اقتصادی کشور است