در مراسم نمایشگاه اسناد روابط ایران و چین به مناسبت پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک دوجانبه، محمدجواد ظریف و وانگ یی وزرای خارجه ایران و چین سند همکاری های جامع ۲۵ ساله امضا کردند. طبق اعلام مقامات این سند را باید برنامهای سیاسی-راهبردی، اقتصادی و فرهنگی دانست که از نگاه دو طرف سویههای همهجانبه روابط را در افقی بلندمدت دنبال می کند، در برنامه همکاری جامع ایران و چین به سه محور سیاسی نظامی و امنیتی،اقتصادی و فرهنگی پرداخته شده است. این در حالی است که محمد خطیبی نماینده سابق ایران در اوپک به تحلیل تاثیر قرارداد ۲۵ ساله با چین بر صنعت نفت و گاز ایران پرداخت و آثار این رویداد را مثبت ارزیابی کرد.
تحلیل نماینده سابق اوپک از آثار قرارداد ۲۵ ساله بر صنعت نفت و گاز
به گزارش بورس پرس، محمد خطیبی با بیان اینکه قرارداد ۲۵ ساله ایران با چین تاثیرات مثبتی بر صنعت نفت و گاز ایران دارد به ایسنا گفت: با توجه به اطلاعات بدست آمده بخشی از این صنعت مربوط به سرمایه گذاری در حوزه نفت و گاز است که چینیها مبالغ قابل توجهی را برای این صنعت اختصاص میدهند.
- وی افزود: این سرمایهگذاریها موجب توسعه صنعت نفت ایران می شود. بر اساس این توسعه می توان میزان تولید را افزایش و در پی آن صادرات را توسعه داد که بخشی از آن قطعا به چین صادر می شود البته باید متن کامل این سند منتشر شود تا بتوان بطور کامل در مورد آن توضیح داد. این قرارداد می تواند در خنثی کردن تحریمها اثرگذار باشد. زمانی که سرمایهگذاری در جایی انجام می شود، سرمایه گذار فارغ از هر شرایطی خود را ذینفع می داند که از آن سرمایه گذاری ها استفاده کند و همین مسئله در خنثی کردن تحریمها تاثیرگذار است.
این کارشناس ادامه داد: قطعاً سرمایهگذار سرمایه را رها نمی کند و از آن استفاده خواهد کرد. این قرارداد باتوجه به اینکه تقاضای چین به شدت در حال افزایش است در صادرات تاثیرگذار خواهد بود. طبق پیش بینیها چین طی ۱۰ سال آینده قدرت اول دنیا خواهد شد و آمریکا را نیز پشت سر خواهد گذاشت. به گفته خطیبی، اقتصاد اول دنیا باید انرژی و نفت زیادی مصرف کند که ایران می تواند بخشی از این نیازها را تامین کند و چینی ها نیز می توانند روی امنیت انرژی حساب کنند و این سرمایهگذاریها نیز با همین هدف است که از تامین انرژی اطمینان خاطر داشته باشند.
بیشتر بخوانید:
جزئیات محورهای اصلی توافق ۲۵ ساله ایران و چین
نظر کارشناسان درباره تاثیر تصویب برنامه همکاریهای جامع ایران و چین بر بورس