نرخ بهره بین بانکی دو سالی است بر مدار نزول قرار گرفته و در در حال ثبت رکودهای جدیدی است به طوری که طبق آخرین اعلام بانک مرکزی در تیر ماه ۱۴۰۱، نرخ بهره بین بانکی برای هفته چهارم تیرماه ۲۱/۳۱ درصد ثبت شد که نسبت به هفته گذشته ۰/۱۷ درصد بیشتر شد. نرخ سود بین بانکی از جمله ابزارهای مهم برای تحت کنترل گرفتن تورم کشور می باشد که افزایش نرخ بهره بین بانکی می تواند موجب کاهش نرخ تورم گردد و به عبارتی نرخ بهره بین بانکی و نرخ تورم رابطه ای عکس دارند. اما حالا تاثیر افزایش نرخ بهره بین بانکی بر بورس چیست؟ و به طور کلی نرخ بهره بین بانکی و بورس چه رابطه ای دارند؟
بیشتر بخوانید: منظور از سود بین بانکی چیست؟
رابطه نرخ بهره و بورس
محمد ابراهیم سماوی، تحلیلگر بازار سرمایه به تجارت نیوز اعلام داشت: نرخ بهره بین بانکی به ۲۱٫۳ و آمار تورم نقطهای به ۵۴ درصد رسیده است. نرخ بهره بین بانکی تاثیر مستقیم بر بازار سرمایه ندارد. این نرخ یک نرخ شبانهای است که بانکها به یکدیگر قرض میدهد و به نوعی نرخ استقراض بین بانکی است که تسویه می شود.
این تحلیلگر توضیح داد: نرخ بهره و سود سپردههای شناخته شده در جامعه تاثیر مستقیم بر بورس دارد که با نرخ بهره بین بانکی فرق دارد. افزایش نرخ بهره بین بانکی بیانگر این است که بانکها در جذب نقدینگی موفق نبودهاند و در بازار سرمایه حجم معاملات نشان میدهد که این نقدینگی جذب بازار نشده است.
محمد ابراهیم سماوی گفت: میتوانیم انتظار رشد در بازارهای موازی داشته باشیم. افزایش حجم معاملات نیز این موضوع را نشان میدهد. حتی ممکن است به سهامداران این سیگنال داه شود که افزایش نرخ بهر بین بانکی و بی توجهی دولتمردان و مسوول بانک مرکزی نشان دهنده سیاست های انقباظی در آینده خواهد بود.
او در پایان سخنانش افزود: نرخ بهره بین بانکی تاثیر مستقیم بر بورس ندارد و تنها بار روانی به بازار القا می کند.