از نیمه دوم اردیبهشت ماه سال جاری تاکنون به دلیل تغییرات نرخ خوراک پتروشمی ها بازار سهام نزولی شده و حدود سه چهارم نمادها با فت قیمت مواجه شدند. اما در این میان برخی نمادها بیشترین سقوط قیمت را از نیمه دوم اردیبهشت ماه تاکنون به خود اختصاص دادند این نمادها شامل وتوس، دتولید، وساخت، ثشاهد، ثغرب، انرژی، کسرام، خپارس، ثالوند، فاذر، نوین، بمیلا، وفتخار، کاما، دزهراوی، ثباغ، گدنا، وپارس، تبرک، تکالا، ثرود، کالا و سصف ها می باشند که با بازدهی بین منفی ۴۰ تا حدود منفی ۵۲ درصد بیشترین فاصله را از قیمت خود در اردیبهشت ماه سال جاری گرفتند.
نمادهایی که از اردیبهشت بیشترین سقوط قیمت را داشتند/ نمادهایی که بالاترین بازدهی مثبت را داشتند
به گزارش سبدگردان هدف از نیمه دوم اردیبهشت ماه تا کنون که بازار نزولی شده سه چهارم از نمادها با افت قیمت مواجه شدند. وتوس، دتولید، وساخت، ثشاهد، ثغرب، انرژی، کسرام، خپارس، ثالوند، فاذر، نوین، بمیلا، وفتخار، کاما، دزهراوی، ثباغ، گدنا، وپارس، تبرک، تکالا، ثرود، کالا و سصفها با بازدهی بین منفی ۴۰ تا حدود منفی ۵۲ درصد بیشترین فاصله را از سقف قیمتی اردیبهشت ماه خود دارند.
در همین مدت زمان حدود ۴ ماهه حدود ۱۱۸ نماد موفق شدند که بالاتر از نقطه ای بایستند که اواسط ادریبهشت ماه قرار داشتند. سخواف با ۱۱۹ درصد، شتهران با حدود ۹۹ درصد، ثامان با حدود ۹۹ درصد، لازما با حدود ۹۷ درصد، ساذری با ۹۵ درصد و وثخوز با ۹۱ درصد در کسب بازدهی مثبت گوی سبقت را از سایرین ربودند و در حالی که روند کلی بازار منفی و ریزشی بود توانستند بیشترین بازدهیها را برای سهامداران خود به ارمغان آورند.
اما اوضاع و احوال صندوقهای سرمایه گذاری قابل معامله بهتر از سهم هاست. علاوه بر این که سهم تعدادی صندوقهایی که از نیمه دوم اردیبهشت تا کنون بازدهی منفی دارند از تعداد کل آنها نسبت به سهم تعدادی نمادهای دارای بازدهی منفی از کل نمادها کمتر است، شدت ریزش قیمتی آنها نیز در قیاس با سهمها ملایمتر به نظر میرسد.
از مجموع حدود ۱۰۰ صندوق سرمایه گذاری قابل معامله در بازار، ۵۷ تای آن ها معادل ۵۸ درصد پایینتر از سقف اردیبهشت ماه قرار دارند، اما بازده ۴۲ صندوق مثبت است.
بیشترین افت قیمتی صندوق های قابل معامله حدود ۳۲ درصد بوده که در صندوق اهرم ثبت شده است. توان، استارز، رماس، فراز و اکسیژن هم با بازدهی منفی ۲۱ تا ۳۰ درصد در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
از ۴۲ درصد از صندوقهای قابل معاملهای که بهای آنها بالاتر از سقف اردیبهشت ماه قرار دارد، مانی با حدود ۱۲ درصد، پیشرفت با حدود ۱۱ درصد و داریک با بیش از ۹ درصد صدرنشین کسب بالاترین بازدهی های مثبت هستند./ بورس۲۴
برای مطالعه بیشتر:
بازدهی نمادهای بورسی در نخستین هفته شهریور/ بیشترین و کمترین بازدهی نمادها
تعیین فرمول محاسباتی نرخ خوراک پتروشیمی ها موجب سودآوری ۲۳ درصد بازار سرمایه شده است
بازگشت نرخ خوراک به فرمول، بر سودآوری گروه های پتروشیمی و متانولی تاثیر مثبت گذاشت