سه کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه شرط تداوم روند صعودی بازار بورس را مورد تحلیل و بررسی قرار داده که آیا شاخص به محدوده ۲.۵ میلیون واحدی خواهد رسید یا خیر، برای اطلاع از شروط صعود بورس در روزهای آینده و برای اینکه بدانید بهترین سهام برای خرید ۱۴۰۲ کدام سهم ها هستند و بهترین سهام برای خرید کوتاه مدت و اینکه در روزهای آینده کدام صنایع و نمادها مورد اقبال قرار خواهند گرفت و بازدهی بورس در هفته سوم دی ماه ۱۴۰۲ با ما همراه باشید.
با رشد دلار و گزارش های مطلوب ۹ ماهه روند صعودی بازار بورس تداوم خواهد یافت
به گزارش سبدگردان هدف سه تحلیلگر بازار سرمایه تداوم روند صعودی بورس را منوط به رشد دلار و گزارشهای مطلوب ۹ ماهه دانسته و در گفتگو با دنیای اقتصاد رسیدن شاخص به سقف ۲.۵ میلیونی اردیبهشت و اقبال سهام دلاری را احتمال دادند.
چشم سهامداران به دنبال تحرکات دلار
محمد خبریزاد: بورس بهدنبال رشد بازارهای رقیب در این چند روز مثبت بود. با توجه به کاهش موجودی دلار در بازار آزاد، سرمایهگذاران به سراغ بازارهای جایگزین رفتند که در درجه اول سکه، طلا و بعد حتی خودرو بود و بعد از آن بازار سرمایه پیرو این رشدها، افزایش یافت و در کنار آن نرخ دلار نیمایی به ۳۹.۶ هزار تومان رسید.
رشد دلار در بازار آزاد و ارزندگی بورس نسبت به سایر بازارها دست به دست هم داد تا رشد شامل آن بشود. با توجه به دورنمای فعلی اگر قیمت دلار در همین نقطه ثابت بماند، رشد بورس تا چند روز دیگر ادامه مییابد و صنایع و شرکتهایی که تحرکی نداشتند و از نظر بنیادی ارزنده هستند هم رشد میکنند و بعد از آن احتمالا بازار استراحت کند.
چشم سهامداران ۱۰۰ درصد بهدنبال دلار خواهد بود تا ببینند سیاست بانکمرکزی چیست. در کنار آن گزارشهای ۹ ماهه و فصلی پاییز نیز در حال انتشار است که به ادامهدار بودن این روند کمک میکند. با انتشار گزارشهای مطلوب صنایع و شرکتهای مهم، شاهد ادامه روند صعودی خواهیم بود.
احتمال رسیدن شاخص به سقف ۲.۵ میلیونی اردیبهشت
ابراهیم سماوی: نگاه تاریخی به قیمتها در بورس و سایر بازارهای رقیب نشان میدهد در آبان ماه تمامی بازارها اعم از ارز، طلا، مسکن و همچنین بازار سهام کف قیمتی را مشاهده کردند یعنی تمام بازارها در رکود بودند.
از سوی دیگر نرخ تورم واقعی بیش از ۵۰ درصد و ماشین پولسازی بانکمرکزی همانند سابق در حال چاپ پول است. قاعدتا دولتها در بازه زمانی کوتاهی با توجه به موجودی ارز و طلای در اختیار بازارها را مدیریت میکنند و در نهایت باید تسلیم عرضه و تقاضای واقعی شوند.
با نزدیک شدن به آخر سال شمسی و آغاز سال جدید میلادی، افزایش واقعی برای تجار در سمت تقاضای دلار وجود دارد. بهنظر میرسد بورس آهسته و پیوسته به سمت سقف تاریخی اردیبهشت ماه برسد. اخبار خاصی از لحاظ جهانی یا در حوزه بازیابی و اعتمادسازی رخ نداده و حرکت بورس صرفا زیر سایه رشد دلار است.
پیش بینی اقبال سهام کامودیتیها، شرکتهای صادرکننده و صندوقهای کالایی
مهدی دلبری: بازار سرمایه چند روزی است روند نسبتا مناسبی دارد. ارزش معاملات بهبود پیدا کرده و از طرفی موج خرید سنگین افراد حقیقی به سمت گواهی شمش و صندوقهای طلا هدایت شده است.
با فرض ثابتبودن حاشیه سود در صورتهای مالی ۹ ماهه حداقل انتظار ۱۰ تا ۱۵ درصد رشد سود و امید میرود P/E آیندهنگر مناسبتر باشد. با رقابت شدیدی که در بانکها در نرخ بهره بالا شکلگرفته، تنها دارایی ارزان، ابزارهای دلاری مانند سهام کامودیتیها، شرکتهای صادرکننده و ابزارهای صندوقهای کالایی میتواند باشد و بهنظر میرسد رقابتهای سنتی پایان سال زودتر در بازارهای رقیب مشاهده شود. تحرکات بازار نسبتا به سمت شرکتهای دلاری معطوف شده و امید میرود این روند ادامهدار باشد و همزمان ابلاغیهای از سوی دولت برای سرکوب آن منتشر نشود.
بازدهی بازار بورس در هفته سوم دی ماه ۱۴۰۲
نگاهی به معاملات هفته سوم دی نشان میدهد شاخص کل در چهار روز ابتدایی هفته نتوانست رشد قابل قبولی داشته باشد. اما در روز چهارشنبه این روند تغییر کرد و نماگر اصلی بازار سرمایه اندکی بر ارتفاع خود افزود.
به این ترتیب، شاخص کل در یک هفته حدود ۰.۷۴ درصد افزایش ارتفاع داد و از دو میلیون و ۱۵۵ هزار واحد به دو میلیون و ۱۷۰ هزار واحد رسید. شاخص هموزن نیز در این هفته حدود ۰.۹ درصد رشد داشت و خود را از تراز ۷۵۶ هزار واحد به ۷۶۳ هزار واحد رساند.
همچنین بازار سهام در این هفته به طور میانگین روزانه هفت میلیارد و ۹۰۰ میلیون برگه سهم حجم خورد که ارزشی معادل چهار هزار و ۹۹۰ میلیارد تومان را رقم زد. شاخص ورود و خروج پول حقیقی نیز خروج ۳۷۱ میلیارد تومان پول حقیقی را از بازار سهام در این هفته نشان میدهد.
بررسی معاملات بورس در هفته سوم دی ۱۴۰۲ نشان میدهد که سهام زنگان توانسته است در این هفته با رشد ۳۲ درصدی بیشترین بازدهی را به ثبت برساند و به ارزش ۱۰ هزار و ۹۸۵ تومان معامله شود.
نخریس و ثفارس نیز دیگر سهمهایی بودند که در این هفته بازدهی مثبتی از خود بر جای گذاشتند. به گونهای که این دو سهم در این هفته به ترتیب ۲۸ و ۲۷ درصد افزایش قیمت داشتند. به این ترتیب در پایان معاملات این هفته نخریس به قیمت ۹ هزار و ۴۰ و ثفارس به دو هزار ۶۰۵ تومان رسیدند.
در طرف مقابل، ارقام ریزش سهمهای کمبازده کمتر بود؛ طوریکه وتوس، ساینا و ومعلم با کاهش ۱۲ درصدی بدترین عملکرد را میان سهمهای بورسی ثبت کردند. وآتوس در حال حاضر در تراز ۳۰۱ تومانی قرار گرفته و نزدیکترین حمایت آن سطح ۲۶۷ تومان است. ساینا در هفته گذشته بیشترین بازدهی را به ثبت رسانده بود. همچنین زشریف نیز دیگر سهمی بود که با کاهش ۱۱ درصدی، بیشترین کاهش را در این هفته به ثبت رساند.
برای مطالعه بیشتر:
پیش بینی بورس در هفته چهارم دی ماه ۱۴۰۲/ احتمال تداوم رشد در روند معاملات بازار سهام