چگونه بهترین زمان برای فروش عرضه اولیه را تشخیص دهیم؟

بهترین زمان برای فروش عرضه اولیه را چگونه تشخیص دهیم؟

برای تشخیص بهترین زمان برای فروش عرضه اولیه باید به عوامل زیادی مانند اندازه شرکت، صنعتی که شرکت در آن فعالیت دارد، عملکرد سهامداران عمده آن سهم و … توجه نمایید. ما در ادامه به بررسی این سوال که چگونه بهترین زمان برای فروش عرضه اولیه را تشخیص دهیم؟ میپردازیم.

بهترین زمان برای فروش عرضه اولیه را چگونه تشخیص دهیم؟

عرضه اولیه سهام با حفظ منافع سرمایه‌گذاران باعث رونق بازار بورس و همچنین توسعه اقتصادی می‌شود و یک رابطه برد – برد را ایجاد می‌کند.

چگونه بهترین زمان برای فروش عرضه اولیه را تشخیص دهیم؟

البته با اینکه عرضه اولیه سود خوبی را برای سهامداران به همراه دارد دلیل نمیشود سرمایه‌گذاران سهام تازه عرضه‌شده را تا مدت های خیلی طولانی در سبد سرمایه‌گذاری خود نگهدارند.

افرادی که در بازار بورس سرمایه‌گذاری میکنند همیشه به دنبال کسب سود از سهام دارای پتانسیل بالا می باشند. بر این اساس افراد باید از نشانه‌های خروج سهامی که به تازگی در بازار بورس عرضه شده‌اند آگاهی داشته باشند.

خرید عرضه اولیه سهام

با توجه به آمار و تجربه عرضه‌های اولیه قبلی نتیجه گیری میکنیم که در همه عرضه‌های اولیه شرکت کنیم تا به امروز تمامی عرضه ای اولیه بجز چند مورد معدود حداقل بازدهی 10تا 20 درصدی محقق شده است.

درباره مراحل خرید سهام عرضه اولیه بیشتر بدانید.

اما بهتر است که شما در مورد تحلیل‌های پیرامون سهام آماده عرضه اولیه مطالعه ای و تحلیلی داشته باشید و در صورتی که اکثریت تحلیل‌ها بیانگر سودآور بودن عرضه اولیه مورد نظر بود آنگاه در عرضه اولیه شرکت کنید.

بهترین زمان برای فروش عرضه اولیه از نگاه تئوری

طبق آنچه در دنیا رایج است و بر اساس تئوریک قیمت فروش عرضه اولیه سهام به نحوی مشخص میشود که خریداران عرضه اولیه حداقل از بازدهی ۱۰ تا ۲۰ درصدی آن بهره‌ ببرند.

البته توجه داشته باشید شرکت‌هایی که تصمیم دارند به بورس وارد شوند به واسطه ی نهادهای مالی مانند شرکت‌های تأمین سرمایه و یا شرکت‌های مشاور سرمایه‌گذاری که مورد تائید سازمان بورس هم هستند  ارزش‌گذاری می‌شوند.

بعد از ارزش گذاری شرکت توسط نهادهای مورد تایید سازمان بورس، سهامداران عمده بر اساس ارزش ذاتی به‌دست‌آمده قیمتی را برای ورود به بورس به سازمان بورس ارائه می‌دهند.

بهترین زمان برای فروش عرضه اولیه از نگاه عمل

همیشه انچه در عمل رخ میدهد با آنچه از نظر تئوری بیان میشود متفاوت است و فروش عرضه اولیه سهام از منظر عمل دارای جزییات بیشتری است که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت. در فروش عرضه اولیه به نکات زیر توجه فرمایید؛

به اندازه شرکت عرضه‌شده توجه کنید.

برای مشخص کردن اندازه شرکت باید تعداد سهام شرکت ضربدر قیمت پایانی سهام کنید و از این طریق ارزش بازار سهام را محاسبه نمایید.

چگونه بهترین زمان برای فروش عرضه اولیه را تشخیص دهیم؟

  1. به طور معمول اگر ارزش ریالی به دست آمده کمتر از 1000 میلیارد ریال باشد می‌توان گفت که این شرکت در سهام کوچک دسته‌بندی می‌گردد.
  2. در صورتی که ارزش ریالی به دست آمده بین 1000 تا 5000 میلیارد ریال باشد در دسته شرکت‌های متوسط قرار میگیرد.
  3. در صورتی که ارزش ریالی به دست آمده بیشتر از 5000میلیارد ریال باشد جزو شرکت‌های بزرگ به حساب می آید.

به تحلیل بنیادی شرکت عرضه شده توجه کنید.

اگر خودتان به تحلیل بنیادی مسلط هستید وضعیت شرکت را از نظر بنیادی مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید اما اگر اطاعاتی در این باره ندارید میتوانید به سایت‌های مختلف تحلیلگری و کارگزاری مراجعه نمایید که خیلی از این سایت ها اطلاعات را به صورت رایگان در اختیار افراد قرار میدهند.

اگر تمایل دارید درباره نحوه انجام تحلیل بنیادی بیشتر بدانید کلیک کنید.

البته توجه داشته باشید که به یک تحلیل اکتفا نکنید و حتماً چند تحلیل بنیادی از سایت‌هایی که از تحلیل های آنها اطمینان کسب کرده اید را مورد مطالعه قرار داده و برآیند نظرات در رابطه با ارزش ذاتی آن سهام را در نظر بگیرید.

آنچه در فوق ذکر کردیم می‌تواند مهم و موثر در دیدگاه شما نسبت به فروش عرضه اولیه باشد.

به روند فعلی بازار توجه کنید.

بازار بورس هم مثل دیگر فعالیت های اقتصادی دوره‌های متفاوتی را از جمله رونق، رکود و رشد را تجربه کرده است و بعد از آن دوباره شروع روندش نزولی بوده است و این سیکل در طول زمان بطور متوالی اتفاق خواهد افتاد.

در صورتی که شرکتی در زمان رکود یا نزول بازار عرضه گردد به علت خروج سرمایه، حجم تقاضا هم برای عرضه اولیه کاهش پیدا خواهد کرد و بر همین اساس جو عمومی بازار منفی میشود و شمار روزهای مثبت در سهام عرضه اولیه پایین‌تر از دوران رونق خواهد بود.

درباره دلایل افت بازار سهام و قیمت سهام بیشتر مطالعه کنید.

اما در دوره های زمانی رونق و صعود شدید بازار زمانی که یک سهم عرضه اولیه می‌شود به دلیل اینکه حجم نقدینگی بزرگی در بازار در جریان است معمولا تقاضای سنگینی برای سهام ایجاد می‌شود که در حالت برای مدت زیادی شاهد تشکیل صف‌های خرید سنگین در آن سهم خواهیم بود.

به وضعیت فعلی و آینده صنعت و شرکت توجه کنید

صنعت های متفاوتی در حال فعالیت در بورس هستند. هر شرکتی هم که عرضه می‌شود در صنعت خاصی فعال و دارای محصولاتی است.

چگونه بهترین زمان برای فروش عرضه اولیه را تشخیص دهیم؟

بهتر است که شما به عنوان یک سرمایه‌گذار تحقیقاتی درباره محصولات اصلی شرکت‌، آینده آن، وضعیت صنعتی که در آن فعال است، پتانسیل روند روبه رشد آن، حمایت دولت از آن صنعت و یا بررسی اینکه وابسته به اقتصاد جهانی است و … انجام دهید.

اگر تمایل دارید درباره چگونگی تشخیص بهترین سهام در بورس بیشتر بدانید کلیک کنید.

شما باید تحقیقات ذکر شده را انجام دهید تا از این راه بتوانید تصمیم‌گیری بهتری را درباره فروش عرضه اولیه، نگهداری آن و یا خرید بیشتر آن و … اتخاذ کنید.

به رفتار سهامداران عمده در معاملات سهم پس از عرضه اولیه توجه کنید.

بنابر دلایل متفاوتی تقاضا برای خرید سهام پس از عرضه اولیه در سقف قیمتی ایجاد و بعدها شاهد تقاضای چند صد میلیونی خواهیم بود.

زمانی که سهم عرضه‌شده در بازار بورس معامله می شود، سهم حجم مبنا خواهد داشت بر این اساس یکی از وظایف سهامداران عمده این است که عرضه روزانه را گونه‌ای انجام دهند تا حجم مبنا پر شود و در نهایت قیمت پایانی مثبت کامل شود.

در مواردی مشاهده شده که به دلیل عدم حمایت کافی از طرف سهامدار عمده معاملات روزانه سهم تازه عرضه‌شده به میزان حجم مبنا انجام نمیشود و در نهایت قیمت پایانی کمتر از ۵ درصد رشد می‌کند.

در صورتی که برای دو الی سه روز این موضوع تکرار شود امکان دارد بر تقاضای سهام اثر منفی بگذارد و باعث از بین رفتن خالی صف خرید سهم شود.

Tags :
Share This :