در این گزارش می خواهیم به موضوع ” بهترین روش سرمایه گذاری در سال ۱۴۰۰ ” بپردازیم اما قبل از پرداختن و بسط و شرح موضوع اصلی، تعریفی کوتاه از واژه و ماهیت سرمایه گذاری و انواع آن داشته باشیم. سرمایه گذاری عبارت است از تبدیل وجوه مالی به یک یا چند نوع دارایی که برای مدتی در زمان آتی نگهداری خواهد شد و هدف از سرمایه گذاری نیز رشد و توسعه سرمایه خود و بهره مندی از منافع آن در آینده می باشد، به بیان دیگر سرمایه گذار پول خود را وارد یک بازار مشخص می کند و اقدام به خرید محصولات آن بازار و نگهداری در بلند مدت و با هدف کسب سود و افزایش سرمایه اولیه خود می کند.
- سرمایه گذاری در علم اقتصاد یعنی خرید یک کالا که در حاضر مصرفی ندارد اما در آینده ضمن مورد مصرف قرار گرفتن، برای سرمایه گذار سودآور نیز خواهد بود. سرمایه گذاری در علم مالی نیز به این معنا می باشد که فرد یک دارایی مالی نظیر سهام را میخرد و پیشبینی میکند که آن دارایی مالی در آینده سودآور خواهد بود و قیمتش افزایش خواهد یافت، لذا با فروش به قیمت بالاتر سود خوبی به دست خواهد آورد.
سرمایه گذاری می تواند در بازارهایی چون امکلاک و مستغلات (خرید خانه، آپارتمان، زمین و…)، کالاهای مشهود و فیزیکی چون طلا، نقره، سهام (خرید سهام شرکتها در بازار بورس اوراق بهادار)، اوراق بدهی (اوراق بدهی جهت تامین بودجه مالی لازم برای پیادهسازی طرحهای شرکتها و نهادهای کشور است و به طور معمول توسط دولت منتشر و ضمانت میشود)، سپرده بانکی (سرمایه گذاری در حساب های مختلف و نرخ سودهای متفاوت)، بازار ارزهای دیجیتال (خرید بیت کوین و …) و صندوق های سرمایه گذاری در بازار سرمایه صورت پذیرد که هر یک با میزان ریسک مختلف و سوددهی متمایز از دیگری همراه هستند. حال سوال مطرح است که بهترین روش سرمایه گذاری چیست؟ بهترین روش سرمایه گذاری در سال ۱۴۰۰ کدام است؟
بهترین روش سرمایه گذاری در سال ۱۴۰۰ / بهترین بازار برای سرمایه گذاری در سال جاری
در شرایط فعلی اقتصادی با توجه به افزایش نرخ تورم، وجود تحریم ها و کاهش ارزش پول داخلی، سرمایه داران همواره به دنبال زمینه های مناسب برای سرمایه گذاری می باشند تا علاوه بر حفظ ارزش مالی سرمایه شان، بتوانند دارایی خود را به سوددهی برسانند. به طور کلی افراد در بازار مسکن، بازار طلا و سکه، بازار پر ریسک ارز و عده ای هم که مسلط به دانش بورس هستند، اقدام به سرمایه گذاری می کنند، اما در این میان همگی به دنبال بهترین سرمایه گذاری با سوددهی بالا، ریسک پایین و امکان نقدشوندگی بالا می باشند. این در حالی است که در اوضاع فعلی و حاکم بر اقتصاد ایران و با وجود تحریمها پیش بینی اقتصاد کشور کار راحتی نمی باشد، بنابراین شناسایی و تشخیص بهترین روش سرمایهگذاری در سال ۱۴۰۰ مهمترین و قابل توجه ترین موضوع می باشد.
- در این مطلب آموزشی رایگان قرار است در ابتدا انواع بازارهای مالی را به همراه مزایا و معایب را مورد بررسی قرار دهیم تا در آخر به پاسخ پرسش خود یعنی بهترین روش سرمایه گذاری در سال ۱۴۰۰ برسیم. بنابراین اگر به دنبال شناسایی بهترین روش سرمایه گذاری در سال ۱۴۰۰ هستید، این مطلب می تواند هر چند اندک کمک کننده باشد.
معرفی انواع بازارهای مالی جهت انتخاب بهترین روش سرمایه گذاری در سال ۱۴۰۰
انواع بازارهای مالی شامل بازار مسکن،خودرو، زمین، طلا و سکه، ارز، بازار بورس و بازار خارجی ارزهای دیجیتال می باشد که هر یک دارای معایب و مزایایی هستند. حال با مورد بررسی قرار دادن هریک می خواهیم به پاسخ پرسش ” بهترین روش سرمایه گذاری در سال ۱۴۰۰ ” و همچنین یافتن بهترین بازار جهت سرمایه گذاری برسیم تا وارد کردن سرمایه و دارایی خود به آن بازار، ضمن حفظ و ارزش دارایی مان در برابر تورم، دارایی خود را افزایش هم دهیم.
۱. مسکن
بازار مسکن بازاری است که در بازه ۶ تا ۸ ساله سودده خواهد بود که هم ضمن حفظ ارزش سرمایه در مقابل تورم، می تواند در پی سوددهی سرمایه سرمایه گذار را نیز افزایش دهد اما مسئله ی لاینحلی که وجود دارد این است که بازار مسکن مناسب سرمایه گذاری برای عموم افراد نبوده چرا که نیازمند سرمایه اولیه زیادی است، در حالی که اکثریت مردم برای استفاده شخصی نیز قادر به خرید مسکن نیستند، چه برسد به سرمایه گذاری در حوزه مسکن.
معایب و مزایای سرمایه گذاری در بازار مسکن:
- ۱. با تورم رشد خواهد کرد
- ۲. درآمد زایی از طریق اجاره دادن
- ۳. استهلاک دارد
- ۴. هزینه انتقال سند و هزینه مالیاتی دارد
- ۵. هنگام خرید و فروش، هزینه بنگاهی دارد
- ۶. پیدا کردن مشتری زمان بر است و نقدشوندگی بالایی به همراه نخواهد داشت
۲. خودرو
حتی افراد با کمترین سطح سواد و اطلاعات مالی و اقتصادی می دانند که خرید خودرو سرمایه گذاری محسوب نمی شود چرا که یک وسیله مصرفی است و قیمت و ارزش آن متاثر از سیاست های تعرفه ای دولت است و تنها به طریق مسافرکشی می توان از خودرو کسب درآمد کرد که درچنین صورتی نیز دارای استهلاک و هزینه است. نگفته نماند که خرید خودرو با قیمت کارخانه و فروش آن به قیمت روز بازار و استفاده از حاشیه سود فروش آن به یک نوع سرمایه گذاری پر سود و بعضا زود بازده در ایران تبدیل شده است و افراد زیادی با خرید و فروش ماشین به همین شیوه سود های خیلی خوبی را کسب کرده اند.
معایب و مزایای سرمایه گذاری در خودرو
- ۱. رشد قیمت همراه با نرخ دلار
- ۲. دارای استهلاک بالایی است
- ۳. در زمان فروش پیدا کردن مشتری زمانبر است
- ۴. ارزشش متاثر از سیاست های تعرفه ای دولت می باشد
۳. زمین
خرید و سرمایه گذاری در زمین در صورتی می تواند بسیار سودده باشد که اولا زمین در مناطق در حال رشد خریداری شود و چه بسا سودهای بسیار زیاد را می توان در صورت صبر و نگهداری زمین در بازه بلند مدت چندین ساله به دست آورد.
معایب و مزایای سرمایه گذاری در زمین
- ۱. دارای استهلاک نیست
- ۲. نوسانات ارزشش متاثر از رونق در ساختمان سازی است
- ۳. تا حدودی ارزشش تابع سیاست های شهری است مثل جواز، تراکم، خیابان کشی های آینده و …می باشد
- ۴. با تورم رشد خواهد کرد
- ۵. درآمدزایی از محل اجاره امکان پذیر نیست
- ۶. هنگام خرید و فروش، هزینه بنگاهی باید پرداخت شود
- ۷. نقد شوندگی پایینی دارد و پیدا کردن مشتری زمانبر است
۴. طلا
سرمایه گذاری در طلا دارای روش های مختلفی چون خرید طلای دست اول یا نو، خرید طلای دست دوم یا کارکرده و همین طور خرید طلای آب شده می باشد که شرایط سرمایه گذاری در همه روش ها یکسان است و تفاون آنها در نرخ کارمزد و مالیات است که طلای آب شده کارمزدی حدود ۱ الی ۳ درصد دارد و معاف از مالیات است و از این رو برای سرمایه گذاری مناسب تر است ولی استفاده زینتی ندارد. از طرفی باید از مرکز معتبری با فاکتور دقیق فروش خریداری کرد چرا که تقلب در فروش طلای آب شده خیلی زیاد است.
معایب و مزایای سرمایه گذاری در طلا
- ۱. عدم استهلاک
- ۲. از نقدشوندگی بالایی برخوردار است
- ۳. به نرخ دلار و قیمت جهانی طلا واکنش نشان می هد
- ۴. به هنگام خرید و فروش هزینه بنگاهی یا کارگزاری چندانی نخواهد داشت
۵. سکه
از جمله مزایای خوب سرمایه گذاری در سکه این است که با هر میزان پولی می توان برای خرید سکه اقدام کرد چرا که در مدل و وزن های مختلفی در دسترس است. اما نکته ای که باید در نظر گرفت این است که باید با توجه به حباب سکه و ورند قیمتی دلار و انس جهانی، در زمان مناسب خریداری شود. از طرفی چون هزینه پایین تری نسبت به طلا دارد می تواند سود بیشتری را عاید کند.
مزایا و معایب سرمایه گذاری در سکه
- ۱. عدم استهلاک
- ۲. از نقدشوندگی بالایی برخوردار است
- ۳. به نرخ دلار و قیمت جهانی طلا واکنش نشان می هد
- ۴. به هنگام خرید و فروش هزینه بنگاهی یا کارگزاری چندانی نخواهد داشت
- ۵. ریسک تقلب در عیار و وزن به مراتب پایین تر است
۶. سپرده مدت دار بانکی
از گذشته تاکنون سرمایه گذاری و قرار دادن پول و سرمایه در بانک ها مرسوم بوده است. طی سال های گذشته بانک ها سود خوبی در مقایسه با تورم و سود وام ها می دادند، به طوری که افراد وام با ۱۰ درصد سود می گرفتند و از طرفی با اختصاص سرمایه خود در سپرده مدت دار بانکی، سود ۱۸ تا ۲۰ درصدی می گرفتند. ولی امروزه در کشورمان با چنین اوضاع اقتصادی و رشد تورم و عدم ثبات قیمت ها، سرمایه گذاری در بانک کار عاقلانه ای نبوده و تنها موجب استهلاک و کم شدن ارزش پول می شود.
مزایا و معایت سرمایه گذاری در بانک
- ۱. برداشت سپرده پیش از موعد مقرر جریمه دارد
- ۲. آسیب پذیری بالا در برابر تورم
- ۳. استهلاک و کاهش ارزش پول
- ۴. سود ثابت از پیش تعیین شده دارد که به جهش های تورمی و ارزی واکنشی نشان نخواهد داد
۷. بازار ارز (دلار، یورو، پوند، لیر و …)
از جمله مزایای بازار ارز همانند طلا، نقدشوندگی بالای آن است اما به شدت تحت تاثیر تصمیم گیری و سیاست گذاری های دولت است و به دلیل نوسانات بالا، حوزه امنی برای سرمایه گذاری به حساب نمی آید.
مزایا و معایب سرمایه گذاری در ارز
- ۱. ریسک نگهداری و دزدی برای آن وجود دارد
- ۲. سفته بازی بسیار موجود در این بازار
- ۳. متاثر از سیاست گذاری های دولت است
- ۴. امکان خرید ارز تقلبی از مراجع غیر معتبر نیز وجود دارد
- ۵. تورم زاست و نوسانات آن موجب نگرانی افراد می شود
- ۶. با خرید و نگهداری آن به اقتصاد کشور لطمه وارد می شود
۸. بازار ارزهای دیجیتال
بازار ارزهای دیجیتال مدتی است که بین سرمایه گذاران از اهمیت بالایی برخوردار شده است چرا که ارزهای دیجیتال که معروف ترین آنها بیت کوین بوده در مدار صعودی قرار گرفته و ضمن نوسانات، در جهت روند صعودی فعلی خود حرکت می کنند. به طوری که طی چند ماه گذشته تا اکنون قیمت بیت کوین از ۱۷ به ۶۴ هزار دلار رسیده است و بسیاری از سرمایه گذاران را به خود جلب کرده است. اما باید دانست که هر بازار مالی با ریسک هایی همراه است.
مزایا و معایب سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال
- ۱. کسب درآمد دلاری
- ۲. معاملات ۲۴ ساعته / ۷ روز هفته / ۳۶۵ روز سال
- ۳. نوسانات مناسب برای ترید روزانه
- ۴. قابلیت انجام معاملات با باتها و نرمافزارهای خودکار
- ۵. کارمزد پایین برای ترید
- ۶. شروع ساده و بدون نیاز به پیششرط
- ۷. نبود قوانین شفاف
- ۸. بدون پشتوانه بودن
- ۹. ریسکهایی مانند هکشدن کیف پول
- ۱۰. امکان مسدود شدن حساب
۹. بازار بورس و اوراق بهادار
با توجه به افت شدید بازار سرمایه از مرداد ماه سال ۹۹ تا به الان بسیاری از افراد از سرمایه گذاری در این بازار میترسند و سرمایه گذاری در بازارهای موازی را به سرمایه گذاری در بازار بورس ترجیح می دهند و دیگر بورس را برای سرمایه گذاری مناسب نمیدانند. واژه “سرمایه گذاری” به معنای وارد کردن سرمایه و دارایی در یک بازار مشخص و نگهداری آن برای بازه بالای ۳ تا ۵ سال، بنابراین اگر تاریخ و بازدهی کلیه بازارهای مالی طی سال های گذشته را مورد بررسی قرار دهید خواهید دید که بازار بورس همیشه در صدر بازدهی ها ایستاده است. سرمایه گذاری در بورس به دو روش مستقیم و غیرمستقیم انجام می شود که هر یک از این دو روش دارای ویژگی ها و شرایط خاص خود هستند که جهت کسب اطلاعات و جزئیات بیشتر می توانید گزارش انواع روش های سرمایه گذاری در بورس بصورت مستقیم و غیر مستقیم را بخوانید.
سرمایه گذاری در بورس چه تاثیری بر رشد و شکوفایی اقتصادی کشور دارد؟
مزایای سرمایه گذاری در بورس
- ۱. از اقتصاد در حال رشد بهره میبرد
- ۲. بهترین راه برای پیشی گرفتن از تورم
- ۳. خرید سهام در بورس بسیار آسان است
- ۴. کسب درآمد به دو طریق رشد قیمت سهم و سود مجمع
- ۵. فروش آسان است
- ۶. سهام متناسب با همه ما وجود دارد
- ۷. میتوانید با پول خیلی کم شروع کنید
- ۸. هزینه کارگزاری و مالیات حین معامله به نسبت خونه به مراتب کم تر است
معایب سرمایه گذاری در بورس
- ۱. در صورتی که شرکتی زیانده باشد، سهام شرکت با افت قیمت شدید همراه شده و سرمایه سرمایه گذار از دست می رود
- ۲. اگر توانایی از دست دادن سرمایه اولیه خود را ندارید، پس باید اوراق قرضه بخرید
- ثانیه به ثانیه قیمت سهام بالا و پایین میرود. برخی از افراد به دلایل مختلف تصمیم به خرید بیش از حد سهام در این نوسانات میکنند. از روی حرص و طمع، کم فروشی میکنند. بهترین کار این است که دائماً به نوسانات قیمت سهام نگاه نکنید، فقط مطمئن شوید که به طور منظم این کار را انجام میدهید
- ۳. باید در مورد هر شرکت تحقیق کنید تا قبل از خرید سهام آن، میزان سودآوری آن را تعیین کنید. شما باید یاد بگیرید که چگونه صورتهای مالی و گزارشهای سالانه را بخوانید و تحولات شرکت خود را در اخبار دنبال کنید
- ۴. از کیفیت سیاستگذاری اقتصادی دولت نیز تاثیر می گیرد مثل؛ سیاست بودجه ای، سیاست پولی، بانکی و ارزی
سخن آخر
قبل از اقدام به سرمایه گذاری و ورود دارایی خود در یکی از بازارهای مالی، به دقت تحقیق کرده و با ریسک ها و عوامل تاثیرگذار بر بازارها آشنا شوید تا یک انتخاب درست داشته باشید. نکته حائز اهمیت دیگر این است که بجای انتخاب یک بازار، می توان بیش از یک بازار مالی را برای سرمایه گذاری انتخاب کرد. حال کلیه بازارهای مالی مورد بحث و بررسی قرار گرفتند، امیدوارم بهترین روش سرمایه گذاری در سال ۱۴۰۰ را شناسایی کرده باشید.
مطلب جامع وخوبی بود