شاید این سوالات برای شما نیز پیش آمده باشد که سرمایه داران چطور به ثروت رسیده اند؟ سرمایه گذاری را از کجا شروع کرده اند و چه مسیری را طی نموده اند؟
سرمایه گذاری درست چگونه است ؟ برای سرمایه گذاری باید چه چیزهایی را بدانیم تا ضرر نکنیم؟ و راه درست برای ورود به دنیای سرمایه داری چیست؟
مطمئنا برای اینکه ما نیز مانند مردم کشورهای توسعه یافته بتوانیم با سرمایه خود مخارج زندگی را تامین کنیم و آینده خود را بسازیم و بیمه کنیم باید راه درست سرمایه گذاری را بدانیم.
اما راه درست سرمایه گذاری چیست؟
بهترین راه برای رسیدن به جواب این سوال این است که ببینیم مردم کشورهای توسعه یافته برای سرمایه گذاری چه روشی را در پیش گرفته اند و چگونه موفق شده اند؟
بهترین روش تجربه شده جهانی در سرمایه گذاری،
شریک کسب و کار موفق دیگران شدن است.
بله دقیقا جواب سوال به این سادگی بود!
اگر می خواهید سرمایه گذاری موفقی داشته باشید باید یک کسب و کار موفق پیدا کنید و در آن شریک شوید. این اصل مهم سرمایه گذاری است اما نکته هایی در این رابطه وجود دارند که رعایت هر کدام از آنها ضریب موفقیت سرمایه گذاری ما را بالا می برند.
در ادامه به چند نکته مهم در این رابطه اشاره می کنیم.
- چطور از موفق بودن یک کسب و کار مطمئن شویم؟ مسلما اولین سوالی که برای ما در این مسیر پیش می آید این است که چطور کسب و کاری را پیدا کنیم که مطمئن باشیم با شفافیت اطلاعات کسب و کار و بازدهی کار خود را در اختیار ما قرار می دهد و چطور کسب و کار درست را می توانیم پیدا و انتخاب کنیم.
- چطور می توانیم از شراکت در کسب و کار خارج شویم و سرمایه خود را نقد کنیم؟ مطمئنا ما برای سرمایه گذاری و نتیجه گرفتن یک افق زمان داریم و شاید برای همیشه نخواهیم شریک کسی باشیم. پس امکان خروج از شراکت و سرمایه گذاری نکته مهمی است که باید حتما در نظر گرفته شود.
- حداقل مبلغ سرمایه گذاری برای شراکت چقدر است؟ همه ما در محدودیت مالی هستیم بنابراین نمی توانیم حق انتخاب های زیادی برای سرمایه گذاری داشته باشیم و باید حتما شرایط طوری باشد که با سرمایه کم امکان سرمایه گذاری وجود داشته باشد و حتی بتوانیم در چند کسب و کار موفق سرمایه گذاری کنیم و اصطلاحا همه تخم مرغ هایمان را در یک سبد نگذاریم.
به راحتی از موارد بالا می توان متوجه شد تنها جایی که تمام این شرایط می تواند در آن محقق شود، بازار سرمایه می باشد و برای سرمایه گذاری با رعایت موارد بالا بهترین مکان ها و بازارهای دنیا، بورس ها می باشند.
چرا بورس؟
بورس بازار کسب و کارهای موفق است. سازمان بورس هر کشور با وضع مقررات فیلترهایی را برای کسب و کارها قرار می دهد تا تنها کسب و کارهای موفق با شفافیت اقتصادی و قدرت نقد شوندگی بالا بتوانند وارد بورس آن کشور شوند و امکان سرمایه گذاری با سرمایه های کم را نیز فراهم می آورد.
تمام کشور های توسعه یافته دارای بورس قوی می باشند و همه مردم این کشور ها دارای سرمایه در این بورس ها هستند. برای مثال “درآمد مردم ژاپن از بورس بیشتر از حقوق کارمندیشان است. یا مردم امریکا همواره سرمایه خود را در صندوق های سرمایه گذاری قرار میدهند و درآمد اول آنها از بورس است”.
مردم ایران هم در چند سال گذشته سرمایه های خود را به بورس انتقال داده اند و امروزه تقریبا همه جا صحبت از بورس و سرمایه گذاری در بورس است. این مسیری است که بالاخره همه ما ایرانیان به آن خواهیم پیوست.
حال بیایید سرمایه گذاری موفق در بورس ایران را بررسی کنیم:
برای سرمایه گذاری موفق در بورس ایران باید چکار کنیم؟
باز هم می خواهیم برای رسیدن به جواب این سوال از مردم کشورهای توسعه یافته که در این مورد با تجربه هستند کمک بگیریم و ببینیم مردم کشورهای توسعه یافته برای سرمایه گذاری در بورس چه روشی را انتخاب کرده اند؟
»» ورود به بازار سرمایه دو روش دارد :
- ورود مستقیم به بازار سرمایه
- ورود غیر مستقیم به بازار سرمایه از طریق صندوق های سرمایه گذاری و شرکت های سرمایه گذاری در بورس (شرکت های سبدگردان)
در روش اول شخص مستقیما کسب و کار را در بورس انتخاب می کند و سرمایه گذاری در آنها را شخصأ انجام میدهد. برای این کار باید حتما تخصص لازم را داشته باشد. فعالیت در بورس و موفقیت در آن آسان نیست و نیاز به مهارت بالایی دارد. اصولا برای ورود مستقیم به بازار سرمایه و بورس باید سه شرط را دارا بود:
- تخصص لازم برای انتخاب سهام درست و مهارت در خرید و فروش
- وقت کافی برای انجام این کار چون بررسی همه سهام ها زمان زیادی می خواهد
- امکانات لازم مانند دفتر کار ، نیروی انسانی و ابزارهای لازم
اگر تنها یکی از ۳ شرط بالا وجود نداشته باشد امکان سرمایه گذاری موفق در بورس وجود ندارد و بسیاری از ما مطمئنا یکی از این شرایط را نداریم.
مردم کشورهای توسعه یافته نیز از این قاعده مستثنا نیستند و اغلب آنها حائز این شرایط نیستند و از روش دوم برای سرمایه گذاری در بورس استفاده می کنند. در واقع آنها از طریق صندوق های سرمایه گذاری در بورس و شرکت های سبدگردان یا بانک سرمایه گذاری (Investment banking) سرمایه گذاری خود را انجام میدهند.
این شرایط باعث شده است تا رقابت بین صندوق های سرمایه گذاری و شرکت های سبدگردان در این کشورها بالا بگیرد و مردم این کشور ها که از این طریق وارد بازار سرمایه شده اند برنده اصلی این فرایند باشند.
بنابراین می توان نتیجه گرفت بهترین روش سرمایه گذاری در بورس ایران سرمایه گذاری در صندوق ها و شرکت های سبدگردان بورس است.
اما سوالی که اینجا پیش می آید این است که :
چطور بهترین صندوق سرمایه گذاری در بورس را انتخاب کنیم؟
حالا که به این نتیجه رسیدیم بهترین روش سرمایه گذاری در ایران، سرمایه گذاری در صندوق ها و شرکت های سبدگردان زیر نظر سازمان بورس ایران است باید بهترین صندوق سرمایه گذاری و بهترین شرکت سبدگردان در ایران را پیدا کنیم تا بتوانیم در آن سرمایه گذاری کنیم.
سازمان بورس ایران برای تامین این نیاز مردم اقدام به راه اندازی یک وبسایت برای مقایسه این صندوق ها و شرکت ها نموده است که در این مطلب این سایت را بررسی می کنیم.
فیپیران ، وبسایت سازمان بورس برای بررسی صندوق های سرمایه گذاری
این وبسایت زیر نظر سازمان بورس ایران است و هیچ نظر جانبدارانه ایی برای هیچ صندوقی در آن وجود ندارد. با این حال برای اینکه بتوانیم بهترین صندوق را انتخاب کنیم باید حتما نکاتی را بدانیم. که در زیر به چند مورد آن اشاره می کنیم:
- چه نوع صندوقی برای سرمایه گذاری شما مناسب است؟ در حال حاضر ۸ نوع صندوق سرمایه گذاری در بورس داریم از جمله صندوق در سهام ، صندوق مختلط ، صندوق با درآمد ثابت ، صندوق طلا، صندوق املاک و غیره
- بعد از انتخاب نوع صندوق، کدام صندوق را جدا کرده و انتخاب کنیم؟
- سرمایه گذاری در صندوق بهتر است یا شرکت های سبدگردان؟
ما به شما پیشنهاد می کنیم تا برای دریافت مشاوره رایگان در مورد سرمایه گذاری در صندوق ها و شرکت ها سبدگردان درخواست خود را از طریق ارسال عدد ۲ به سامانه پیامکی ما اعلام فرمایید زیرا باید حتما یک کارشناس در یک مصاحبه تلفنی میزان ریسک پذیری و شرایط شما را بررسی و بهترین روش سرمایه گذاری برای شما را تشخیص و به اطلاع شما برساند.
ما برای این کار در خدمت شما هستیم.
من این موارد را قبول دارم ولی لازمه ورود در بورس ودیگر موارد اقتصادی قدرت ریسک پذیری انسانهاست تا انسان کاری را انجام ندهد نمی تواند اثرات آن را ببیند افراد زیادی را در اطراف خود می ببینم که فقط در دنیای کوچک خود مانده اند من هم تازه وارد وارد بورس شدم ولی انقدر نترس بودم قصد داشتم حداقل تا آنجا که می توانم سرمایه زیادی در آن بگذارم هر چند با ریزش بورس درحال حاضر دیگران شاید با دید بدی به کارهایم نگاه کنند ولی مطمئن هستم روزی موفق می شوم.