برای خرید سهام در بورس، در ابتدا باید کد بورسی دریافت کنید و پس از آن اولین موضوعی که باید یاد بگیرید نحوه انجام معاملات در بازار بورس می باشد. خرید و فروش در این بازار اصول خاص خود را دارد که ما در این مقاله قصد داریم به بررسی مراحل خرید سهام در بورس بصورت آنلاین بپردازیم و بگوییم بعد از دریافت کد بورسی چه کنیم و چگونه سهام بخریم؟
مراحل خرید سهام در بورس بصورت آنلاین
برای اینکه در بورس ایران بصورت آنلاین سهمی را خریداری کنید باید مراحل بسیار ساده ای را که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم طی کنید. مراحل بعد از دریافت کد بورسی بصورت گام به گام بصورت زیر می باشد:
- کد بورسی دریافت کنید
- حساب کارگزاری خود را برای خرید سهام شارژ کنید
- نام نماد بورسی مورد نظر را جستجو کنید.
- سفارش خرید سهم را ثبت کنید
- تایید سفارش و اضافه شدن سهم به پرتفوی سرمایهگذار
درباره نحوه خرید و فروش سهام در بورس بصورت آنلاین بیشتر بخوانید
مرحله اول: کد بورسی دریافت کنید
اولین قدم برای ورود به بازار سرمایه و انجام معاملات دریافت کد سجام و پس از آن دریافت کد بورسی می باشد. پس از صدور کد معاملاتی شما از طرف کارگزاری موردنظرتان، یک نام کاربری و کلمه عبور از طریق پیامک یا ایمیل دریافت خواهید کرد که پس از آن میتوانید در سایت و یا اپلیکیتشنی که کارگزاری به شما معرفی میکند اقدام به خرید و فروش سهام کنید. اما بعد از اینکه کد بورسی گرفتیم چه کنیم؟ مراحل خرید سهام بعد از دریافت کد بورسی را در ادامه توضیح خواهیم داد.
معاملات سهام در بورس تهران از روز شنبه تا چهارشنبه به جز روزهای تعطیل عمومی، از ساعت ۹ تا ۱۲:۳۰ امکان پذیر می باشد. برای اطلاع از ساعت کاری بورس در ایران کلیک کنید.
مرحله دوم: حساب کارگزاری خود را برای خرید سهام شارژ کنید
بعد از دریافت کد معاملاتی شما باید برای خرید سهام قبل از ارسال سفارش خرید حساب کارگزاری خود را شارژ نمایید. با توجه به اینکه اولین بار است میخواهید خرید کنید و سهمی برای فروش ندارید فقط باید حساب معاملاتی خودتان را شارژ کنید تا بتوانید سهام بخرید.
برای اینکه حساب خودتان را شارژ کنید از سه طریق میتوانید اقدام کنید(توجه داشته باشید که ممکن است شارژ حساب در برخی از کارگزاری ها متفاوت باشد اما دو مورد اول تقریبا در تمامی آنها وجود دارد):
۱- شارژ آنلاین حساب از طریق حساب بانکی یا واریز آنی
در روش شارژ آنلاین حساب از طریق حساب بانکی یا واریز آنی باید حسابتان را از طریق پرداخت اینترنتی و با داشتن رمز دوم پویا شارژ نمایید. مراحل واریز از این طریق به شرح زیر می باشد:
در ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید و در گوشه صفحه بر روی واریز وجه کلیک کنید.
در این مرحله به نکات زیر توجه کنید:
- واریز وجه تا حداکثر ۵۰ میلیون تومان امکان پذیر می باشد و برای خریدهای بیشتر از این مقدار باید در چند روز متوالی اقدام نمایید و یا از چند کارت بانکی استفاده کنید.
- برای واریز وجه باید یک درگاه بانکی را انتخاب کنید که در حال حاضر، درگاه ملت، درگاه خاورمیانه و درگاه پرداخت پارسیان فعال می باشد. اما این به این معنی نمی باشد که شما حتما باید در این بانک ها حساب داشته باشد تا بتوانید عملیات واریز وجه را انجام دهید، با استفاده از هر کارت بانکی میتوانید از این درگاه ها برای واریز وجه استفاده کنید.
- در زمان انجام اینکار نباید فیلتر شکن شما روشن باشد.
بیشتر بخوانید: تازه واردان برای حضور پایدار در بازار سهام بخوانند
بعد از تایید این مرحله وارد صفحه پرداخت الکترونیکی خواهید شد که بصورت زیر میباشد:
طبق آنچه ذکر شده اطلاعات کارت خود را وارد کنید تا انتقال وجه شما با موفقیت انجام شود. در این مرحله به نکته زیر توجه کنید:
هنگام واریز وجه حتما نباید از حساب بانکی ای که هنگام دریافت کد بورسی معرفی کردهاید استفاده نمایید، ما قادرید از هر حساب بانکی که دارید واریز را انجام دهید. اما در زمان برداشت وجه، وجه درخواستی فقط به همان حسابی که هنگام دریافت کد بورسی معرفی کردهاید واریز می شود.
بیشتر بخوانید: چگونه در بازار بورس خرید و فروش کنیم؟
۲-واریز وجه از طریق فیش واریز نقدی
روش واریز وجه از طریق فیش واریز نقدی برای افرادی که میخواهند حسابشان را با پول نقد و مراجعه حضوری به بانک ها شارژ کنند طراحی شده است.
در این روش سرمایهگذار برای انتقال وجه باید به بانک مراجعه کرده و مبلغ نقد مورد نظر خود را به حساب کارگزاری واریز نماید و طبق اطلاعات واریزی،فرم زیر را پر کند، بعد از ثبت درخواست، شارژ حساب انجام خواهدشد.
۳- اتصال حساب کارگزاری به حساب بانکی
در روش اتصال حساب کارگزاری به حساب بانکی سرمایهگذاران میتوانند حساب خود را به حساب بانکی متصل کنند و معاملات را با استفاده از حساب بانکی انجام دهند و نیازی به مرحله واسطه شارژ کردن نداشته باشند.
در حال حاضر این روش فقط برای دو بانک ملت و سامان در دسترس است و برای استفاده از این امکان باید در یکی از این دو بانک حساب داشته باشید.
۴- توجه داشته باشید ممکن است کارگزاری های مختلف روش های دیگری برای واریز وجه ارائه دهند.
مرحله سوم: نام نماد بورسی مورد نظر را جستجو کنید.
برای خرید نماد مورد نظرتان باید از قسمت بالای صفحه و در کادر جستجو نام نماد را بنویسید و برروی ذرهبین کلیک کنید تا نماد موردنظرتان را نمایش دهد.
مرحله چهارم: سفارش خرید سهم را ثبت کنید
هشدار: قبل از خرید سهم موردنظر حتما باید تمام شرایط سهم را در نظر گرفته باشید و با استفاده از تحلیل های بنیادی و تکنیکال قصد ورود به سهم را داشته باشید وگرنه ممکن است سرمایه شما نابود شود. اگر از سهم خود مطمئن نیستید و فقط به صورت هیجانی تصمیم به ورود دارید توصیه میکنم اقدام به خرید نکنید.
پس از اینکه نماد مورد نظر را جستجو کردید صفحه ای برای شما باز میشود تا بتوانید با وارد کردن مبلغ و تعداد به اندازه پولتان خرید انجام دهید.
شما میتوانید به هر میزان از پولتان اقدام به خرید سهام کنید برای اینکار تعداد و مبلغ سهم را وارد کنید و سپس بر روی خرید کلیک کنید.
درباره بهترین ساعت برای خرید و فروش سهام در ساعات معاملاتی بورس بیشتر بخوانید
قیمت سهم را در قسمت مربوطه وارد و مبلغ مورد نظر از سرمایتان را در قسمت مبلغ کل وارد کنید تا بصورت خودکار تعداد سهمی که با این مبلغ میتوانید خریداری کنید محاسبه شود.
به تصویر فوق توجه کنید در سمت چپ تصویر دو کادر سبز و قرمز وجود دارد که کادر سبز مربوط به تقاضا و کادر قرمز مربوط به فروشندگان هم می باشد، در صورتیکه قیمتهای ثبت شده در این دو کادر با هم برابر شوند، خرید و فروش انجام خواهد شد.
نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که شما در هنگام ثبت قیمت باید قیمتی در بازه مثبت۵ تا منفی ۵ درصد قیمت پایانی) را وارد نمایید در غیر این صورت خرید شما انجام نخواهد شد.
زمانی که سفارش را ثبت میکنید اگر فروشندگانی در این قیمت پیدا شوند سفارش خرید شما تایید و سهم به پرتفوی شما اضافه میشود.
مرحله پنجم: تایید سفارش و اضافه شدن سهم به پرتفوی سرمایهگذار
زمانی که سفارش خرید خود را ارسال میکنید اگر فروشندگانی در این قیمت پیدا شوند سفارش شما در پایین صفحه و در قسمت سفارشات ثبت می شود.
به طور مثال تصویر زیر یک نمونه خرید موفق می باشد که بعد از آن سهم به پرتفوی هم اضافه شده است.