وزیر نفت از دو دستور کار برای پالایشگاه‌ها و افزایش ۱۵۰ درصدی ظرفیت خبر داد

وزیر نفت از دو دستور کار برای پالایشگاه‌ها و افزایش 150 درصدی ظرفیت خبر داد

جواد اوجی (وزیر نفت) از دو دستور کار برای پالایشگاه‌ها مبنی بر ارتقای کمی و کیفی پالایشگاه‌های فعلی و ایجاد ظرفیت پالایشی به‌وسیله ساخت پالایشگاه‌های جدید و موسوم به پترو پالایشگاه‌ها و افزایش ۱۵۰ درصدی ظرفیت ها طی چهار پنج سال آینده خبر داد.

ایجاد پتروپالایشگاه ها و طرح “تشکیل شرکت ملی صنایع پالایش و پتروشیمی”

 برنامه های وزارت نفت برای آینده پالایشگاه ها

جواد اوجی پس از بازدید از پالایشگاه تهران با اعلام کاهش ۳۰ درصدی ذخیره‌سازی‌های سوخت مایع نیروگاه‌ها نسبت به دوره مشابه سال گذشته، توضیح داد: همه توان دولت وزارت نفت بر انتقال گازوئیل و نفت کوره با نفتکش‌های جاده‌پیما و سامانه حمل‌  و نقل ریلی گذاشته‌ شده و روزانه بیش از ۲۶۰ میلیون مترمکعب گاز ، تحویل نیروگاه‌ها می‌شود.

وی ادامه داد: انتظار می رود با برنامه‌ریزی‌ها و جلسات ویژه ، شرایط تأمین سوخت زمستانی توسط شرکت‌های تابعه وزارت نفت ،  بهبود و کمترین چالش  به‌ویژه برای گاز طبیعی و بخش خانگی وجود داشته باشد. چرا که پیش بینی می شود مصرف در بخش‌های خانگی، صنایع و نیروگاهی نسبت به سال گذشته با افزایش ۱۰ درصدی روبه‌رو شود و طی دی و بهمن‌، روزانه ۲۰۰ میلیون مترمکعب کسری گاز وجود داشته باشد .

این مقام مسئول در مورد نگرانی‌های ناشی از احتمال تشدید آلودگی هوا به دلیل استفاده از سوخت مایع نیروگاه‌ها هم توضیح داد: با ارتقای کمی و کیفی فرآورده‌های نفتی به‌ویژه نفت کوره و طی دو سه سال آینده ، بی‌شک درجه گوگرد نفت کوره بیشتر پالایشگاه‌ها به‌ویژه پالایشگاه نفت آبادان کاهش می‌ یابد. از سوی دیگر گازوئیل یورو ۴ و حتی نزدیک به یورو ۵ به نیروگاه‌ها داده می شود.

دو دستور کار برای پالایشگاه ها

اوجی با اشاره به اینکه “شتران” از قدیمی‌ترین پالایشگاه‌های ایران با سهم حدود ۱۳.۵ درصدی ظرفیت است ، ادامه داد: این پالایشگاه آخرین مراحل تعمیرات اساسی، تأمین سوخت و تولید فرآورده‌ها از جمله بنزین و گازوئیل را در دستور کار دارد. علاوه بر این وزارت نفت ، دو دستور کار برای پالایشگاه‌ها دارد که شامل ارتقای کمی و کیفی پالایشگاه‌های فعلی و ایجاد ظرفیت پالایشی به‌وسیله ساخت پالایشگاه‌های جدید و موسوم به پترو پالایشگاه‌ها است.

به گفته وی ، سرمایه‌گذاران هم برای ایجاد و توسعه ظرفیت پالایشی مشخص شده‌اند و توافق‌هایی هم با وزارت نفت شده و، مسیر توسعه کمی و کیفی پالایشگاه‌ها طی خواهد شد. علاوه براین برای پالایشگاه‌های نو هم ، دولت مجوز تنفس خوراک را در نظر گرفته و ظرفیت پالایشگاه‌های فعلی و جدید طی چهار پنج سال آینده ۱۵۰ درصد بیشتر می‌شود. بنابراین ظرفیت فعلی و میلیون بشکه در روز پالایش با احتساب نفت خام و میعانات گازی به بیش از ۳.۵ سه میلیون بشکه خواهد رسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *