بازدهی عرضه اولیه های سال ۱۴۰۱ چقدر بود؟/ بیشترین بازدهی را کدام نماد داشت؟

بازدهی عرضه اولیه های سال 1401 چقدر بود؟/ بیشترین بازدهی را کدام نماد داشت؟

از ابتدای سال تاکنون ۱۷ شرکت انتقال داده های آسیاتک، حمل و نقل گهر ترابر سیرجان، فروسیلیسیم خمین، داروسازی دانا ، سیمان آبیک ، آهن و فولاد غدیر ایرانیان، فرانسوز یزد، تپسی، فولاد شاهرود، گلدیران، پخش رازی، سرمایه گذاری اقتصاد شهر طوبی، سوژمیران، صنایع فروآلیاژ ایران، سیمان اردستان، پنبه و دانه های روغنی خراسان و سرمایه گذاری مسکن جنوب وارد بازار بورس شده اند که گروه انتخاب الکترونیک آرمان نیز به عنوان هجدهمین شرکت جدید در آخرین روز بهمن ماه بورسی شد. اما عملکرد عرضه های اولیه در سال ۱۴۰۱ چگونه بوده است؟ کدام نماد بیشترین بازدهی مثبت را داشت و با خرید کدام یک، بازدهی منفی عاید سهامداران شده است؟ در ادامه این گزارش با بررسی بازدهی عرضه اولیه های سال ۱۴۰۱ همراه باشید.

سرنوشت عرضه های اولیه ۱۴۰۱

به گزارش سبدگردان هدف، از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا کنون دست کم ۱۴ شرکت در بازار سرمایه عرضه اولیه شده اند. این شرکت‌ها به ترتیب تاریخ عرضه‌ها عبارتند از آسیاتک، ددانا، حگهر، فروسیل، فغدیر، کایزد، تپسی، فرود، درازی، گلدیرا، فروژ، اردستان، ثجنوب و غدانه.

نمادهای عرضه اولیه با بازدهی مثبت

از بین این عرضه‌های اولیه تقریبا ۴ تا ۵ شرکت در روز‌های اولیه بعد از تاریخ عرضه، بازدهی‌های خوبی به خریداران خود دادند. آسیاتک با ۱۴۰ درصد در رتبه برتر و اردستان با بازدهی اولیه ۸۳ درصدی در جایگاه دوم بیشترین بازدهی‌ها قرار دارند.

بازدهی‌های اولیه ددانا ۵۸ درصد، غدانه ۵۳ درصد و فروسیل ۴۱ درصد بود. حگهر، تپسی، فروژ، کایزد و درازی هم بین ۱۵ تا ۳۸ درصد بازده اولیه داشتند.

کدام عرضه ها بازدهی منفی داشتند؟

اما بعد از آنکه صفوف خرید روز‌های ابتدایی این عرضه‌های اولیه در هم شکست و به کل متقاضیان سهم رسید، عمده این نماد‌ها متعادل شدند و برخی از آن‌ها حتی اکنون در قیمت‌های پایین‌تر از عرضه اولیه خود داد و ستد می‌شوند. فغدیر با بازده منفی ۷۷ درصد بدترین سرنوشت را در بین عرضه‌های اولیه تجربه کرده و بعد از آن کایزد و فروسیل قرار دارند که قیمت کنونی آن‌ها بین ۳۹ تا ۳۸ درصد پایین‌تر از قیمت عرضه اولیه آنهاست.

فروژ هم نسبت به عرضه اولیه اش اکنون حدود ۱ درصد افت قیمت دارد.

در این بین تپسی که ویژه سرمایه گذاران حرفه‌ای بازار عرضه شد اکنون تقریبا نسبت به قیمت عرضه اولیه اش یر به یر است. بازده اولیه این سهم ۲۴ درصد بود و خیلی زود رشد شتابان نخستین روز‌های عمر بورسی شدنش، فروکش کرد.

اما حگهر، اردستان، اسیاتک، غدانه، درازی، ددانا و حتی ثجنوب اکنون در قیمت‌های بالاتر از عرضه‌های اولیه خود معامله می‌شوند. آخرین قیمت معاملاتی نماد‌های حگهر، اردستان، اسیاتک و غدانه نسبت به نخستین روز عمر بازاری شدنشان به ترتیب رشد ۹۲ درصد، ۷۰ درصد، ۵۹ درصد ۵۶ درصد رشد را تجربه کرده اند.

کدام عرضه ها از روز عرضه اولیه متوقف هستند؟

فرود و گلدیرا هم از همان روز نخست که عرضه اولیه شدند برای افزایش سرمایه بسته شدند.

موضوعی که باید به آن توجه داشت سرنوشت متفاوت برخی از عرضه‌های اولیه است. سهامداران عمده برخی از شرکت‌ها سهام خود را تحت تاثیر فشار‌های مختلف، زیر ارزش ذاتی عرضه می‌کنند. این موضوع موجب می‌شود که روز‌های زیادی شاهد صفوف خرید بر روی این نماد‌ها باشیم. بعنوان مثال سیمان اردستان ۱۳ روز پیاپی صف خریدش پا برجا ماند و پس از رشد بیش از ۸۰ درصدی قیمت متعادل شد. بسیاری از کارشناسان از همان ابتدا به پایین بودن قیمت عرضه اولیه اردستان اشاره کرده بودند. اینگونه ارزان فروشی‌ها به صف نشینی‌های طولانی در بازار منتهی می‌شود و عایدی برای شرکت ندارد./بورس ۲۴

از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا کنون دست کم ۱۴ شرکت در بازار سرمایه عرضه اولیه شده اند. این شرکت‌ها به ترتیب تاریخ عرضه‌ها عبارتند از آسیاتک، ددانا، حگهر، فروسیل، فغدیر، کایزد، تپسی، فرود، درازی، گلدیرا، فروژ، اردستان، ثجنوب و غدانه. نمادهای عرضه اولیه با بازدهی مثبت از بین این عرضه‌های اولیه تقریبا ۴ تا ۵ شرکت در روز‌های اولیه بعد از تاریخ عرضه، بازدهی‌های خوبی به خریداران خود دادند. آسیاتک با ۱۴۰ درصد در رتبه برتر و اردستان با بازدهی اولیه ۸۳ درصدی در جایگاه دوم بیشترین بازدهی‌ها قرار دارند. بازدهی‌های اولیه ددانا ۵۸ درصد، غدانه ۵۳ درصد و فروسیل ۴۱ درصد بود. حگهر، تپسی، فروژ، کایزد و درازی هم بین ۱۵ تا ۳۸ درصد بازده اولیه داشتند. کدام عرضه ها بازدهی منفی داشتند؟ اما بعد از آنکه صفوف خرید روز‌های ابتدایی این عرضه‌های اولیه در هم شکست و به کل متقاضیان سهم رسید، عمده این نماد‌ها متعادل شدند و برخی از آن‌ها حتی اکنون در قیمت‌های پایین‌تر از عرضه اولیه خود داد و ستد می‌شوند. فغدیر با بازده منفی ۷۷ درصد بدترین سرنوشت را در بین عرضه‌های اولیه تجربه کرده و بعد از آن کایزد و فروسیل قرار دارند که قیمت کنونی آن‌ها بین ۳۹ تا ۳۸ درصد پایین‌تر از قیمت عرضه اولیه آنهاست. فروژ هم نسبت به عرضه اولیه اش اکنون حدود ۱ درصد افت قیمت دارد. در این بین تپسی که ویژه سرمایه گذاران حرفه‌ای بازار عرضه شد اکنون تقریبا نسبت به قیمت عرضه اولیه اش یر به یر است. بازده اولیه این سهم ۲۴ درصد بود و خیلی زود رشد شتابان نخستین روز‌های عمر بورسی شدنش، فروکش کرد. اما حگهر، اردستان، اسیاتک، غدانه، درازی، ددانا و حتی ثجنوب اکنون در قیمت‌های بالاتر از عرضه‌های اولیه خود معامله می‌شوند. آخرین قیمت معاملاتی نماد‌های حگهر، اردستان، اسیاتک و غدانه نسبت به نخستین روز عمر بازاری شدنشان به ترتیب رشد ۹۲ درصد، ۷۰ درصد، ۵۹ درصد ۵۶ درصد رشد را تجربه کرده اند. کدام عرضه ها از روز عرضه اولیه متوقف هستند؟ فرود و گلدیرا هم از همان روز نخست که عرضه اولیه شدند برای افزایش سرمایه بسته شدند. موضوعی که باید به آن توجه داشت سرنوشت متفاوت برخی از عرضه‌های اولیه است. سهامداران عمده برخی از شرکت‌ها سهام خود را تحت تاثیر فشار‌های مختلف، زیر ارزش ذاتی عرضه می‌کنند. این موضوع موجب می‌شود که روز‌های زیادی شاهد صفوف خرید بر روی این نماد‌ها باشیم. بعنوان مثال سیمان اردستان ۱۳ روز پیاپی صف خریدش پا برجا ماند و پس از رشد بیش از ۸۰ درصدی قیمت متعادل شد. بسیاری از کارشناسان از همان ابتدا به پایین بودن قیمت عرضه اولیه اردستان اشاره کرده بودند. اینگونه ارزان فروشی‌ها به صف نشینی‌های طولانی در بازار منتهی می‌شود و عایدی برای شرکت ندارد./بورس 24

مطالعه بیشتر:

زمان مرحله دوم ثبت سفارش خرید عرضه اولیه انتخاب اعلام شد

عرضه اولیه ثجنوب با ۱۰۳۳۷ ریال کشف قیمت شد

پایان عرضه اولیه غدانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *