از ابتدای سال جاری تا پایان خرداد شاخص بورس با رشد ۱۱ درصدی از ۱.۹ به ۲.۱ میلیون واحد رسید و نسبت به بازارهای دیگر بازدهی مناسبی داشته است از این رو سود سهام سه بانک دی، سرمایه و بانک ملت در سه ماه اول سال به ۶۲ تا ۵۵ درصد و میانگین بازدهی صنعت به ۲۵.۵ درصد رسیده است.
بازدهی سود سهام بانک ها در سه ماه اول سال ۱۴۰۲
به گزارش سبدگردان هدف شاخص بورس از ابتدای سال تا پایان خرداد با رشد ۱۱ درصدی از ۱.۹ به ۲.۱ میلیون واحد رسید و نسبت به دیگر بازارها، بازدهی و رونق مناسبی داشت اما در برابر نرخ تورم بیش از ۴۶ درصدی، حرفی برای گفتن نداشت.
براساس این گزارش، بررسی بازدهی صنعت بانکداری به عنوان یکی از گروه های جلودار بازار سرمایه هم نشان می دهد که میانگین بازدهی سهام ۱۷ بانک بورسی و فرابورسی بیش از ۲۵.۵ درصد بوده که هر چند در مقایسه با دیگر بازارها و شاخص بورس ، قابل توجه است اما این صنعت هم قادر به جبران کاهش ارزش پول ملی و تورم نشد. با این حال سه بانک با رونق جالب توجه به بازدهی بیش از تورم رسیدند.
به این ترتیب بانک دی با رشد ۶۲.۶ درصدی قیمت هر سهم طی سه ماه اول سال ، بیشترین بازدهی را نصیب سهامداران کرد.
پس از بانک دی هم دو بانک سرمایه و ملت با بازدهی ۵۶.۶ و ۵۵.۳ درصدی ، قادر به جلب رضایت سهامداران شدند و در پله دوم و سوم ایستادند. در ادامه هم بانک های تجارت ، سامان ، پست بانک، گردشگری و اقتصاد نوین به بازدهی ۴۲ تا ۳۳ درصدی رسیدند.
از سوی دیگر دو بانک کارآفرین و سینا با زیان سهام ۲۴.۲ درصدی، بدترین عملکرد را ثبت کردند و بانک های ایران زمین، خاورمیانه ، پاساگارد با بازدهی ۴.۸ تا ۱۱ درصدی نتوانستند حتی به اندازه رشد شاخص بورس ، بازدهی داشته باشند.
بیشتر بخوانید: وضعیت بورس در تابستان ۱۴۰۲/ آیا بورس مثبت می شود؟
بازدهی سهام بانکها بر اساس تفاوت قیمت هر سهم، سود تقسیمی و افزایش سرمایه