برای شما که با سرمایه گذاری در بورس آشنایی دارید قطعا این سوال پیش می آید که بازار بورس چگونه کار میکند؟ زمانی که شرکت های مختلف به بازار بورس وارد می شوند، سهامی را منتشر می نمایند که کوچکترین واحد دارایی شرکت محسوب می شود. سرمایه گذاران قادر خواهند بود این سهام را با توجه به توانایی مالی خود خرید یا فروش نمایند.
بازار بورس چگونه کار میکند؟
بازار بورس چگونه کار میکند؟ برای پاسخ به این سوال در ابتدا باید ببینیم که بازار و بازار بورس چیست؟ در واقع بازار مکانی می باشد که در آن یک محصول یا کالا خرید و فروش می گردد.
به بیان ساده بازار بورس بازاری است که مردم با پذیرش ریسک معقول پول را به سرمایه و سهام شرکت های مختلف تبدیل میکنند و منتظر بازدهی دارایی باقی می مانند.
و زمانی که شرکت های مختلف به بازار بورس وارد می شوند، سهامی را منتشر می نمایند که کوچکترین واحد دارایی شرکت محسوب می شود. سرمایه گذاران قادر خواهند بود این سهام را با توجه به توانایی مالی خود خرید یا فروش نمایند.
در بازارها بهطور کلی دو نوع دارایی، مورد معامله قرار میگیرند داراییهای واقعی و داراییهای مالی. داراییهای واقعی شامل داراییهای فیزیکی می باشند مانند ساختمان، زمین، انواع ماشین، لوازم خانگی و…
اما داراییهای مالی شامل داراییهای کاغذی و اسنادی می باشند همانند سهام و اوراق مشارکت. بورس بازاری میباشد که در آن داراییهای متفاوت مورد معامله قرار خواهد گرفت. بر این اساس، انواع بورسها را به دسته های بورس کالا، بورس ارز، بورس انرژی و بورس اوراق بهادار طبقهبندی میکنند.
اگر تمایل دارید درباره انواع بازار بورس بیشتر بدانید کلیک کنید.
با توجه به اینکه در بازار سرمایه امکان سرمایه گذاری در بورس کالا، بازار بورس اوراق بهادار و فرابورس، بورس انرژی و معاملات آتی سکه وجود دارد اما اکثر افراد بورس را با واژه بورس اوراق بهادار می شناسند که در این بازار سرمایه گذاری در سهام صورت خواهد گرفت.
درباره شرکت های بورسی:
شرکت های بورسی جزو شرکت های سهامی عام میباشند و سایر شرکت های با مسئولیت محدود، تضامنی، تعاونی، سهامی خاص و … باید قبل از ورود به بازار بورس به سهامی عام تبدیل شوند تا قابل معامله شوند.
شرکت های متفاوتی در در بازار سرمایه فعالیت دارند از سهام شرکت های فولادی پتروشیمی، خودرو، دارو و محصولات غذایی پیمانکاری و … . این شرکت ها در گروه های مختلف دسته بندی می شوند.
اشخاصی که از طریق بازار سرمایه، سهام شرکت ها را خریداری می کنند یا در حقیقت در بورس سرمایه گذاری مینمایند، افراد به نسبت سهمی که خریدند، در منافع آن شرکت سهیم می باشند و چون بیشتر شرکت های معتبر وبزرگ در بورس پذیرفته میگردند، بر این اساس احتمال کسب سود هم در بورس بیشتر خواهد شد.
توجه فرمایید که در بورس، صرفا سهام شرکت ها خرید و فروش نمی شود، بلکه سایر انواع اوراق بهادار مثل اوراق مشارکت نیز داد و ستد می شود
با خرید سهام یک شرکت چه اتفاقی رخ می دهد؟
زمانی که شخصی سهام شرکتی را خریداری میکند، آن فرد سهامدار آن شرکت می شود. همچنین به سهامدار سرمایه گذار در شرکت هم میگویند. زمانی که شرکت پولسازی میکند، پول حاصل شده درآمد یا سود نامیده می شود و با حاصل شدن این درآمد ارزش سهام شرکت افزایش خواهد یافت.
اگر تمایل دارید درباره روش های شخیص بهترین سهام بیشتر بدانید کلیک نمایید.
بعضی اوقات سهامداران سود سهام دریافت می نمایند که قسمتی از درآمد حاصل شده توسط شرکت به شکل پرداخت نقدی می باشد. بسیاری از مردم به علت وجود نوسان در قیمت سهام قصد دارند با خرید و فروش سهامی که خریدند سود کسب کنند که در بعضی از مواقع با فروش سهام سود حاصل میشود و در بعضی از مواقع زیان.
قیمت سهام تحت تاثیر عوامل مختلف
قیمت سهام یک شرکت تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار می گیرد مثلا امکان دارد قیمت سهام تحت تاثیر شرایط اقتصادی یا شرایط بازار قرار بگیرد. علاوه بر شرایط اقتصادی و شرایط بازار عوامل دیگری هم تاثیر گذارند مانند عرضه و تقاضا، در واقع همه افرادی که روی سهام یک شرکت سرمایه گذاری می کنند هم روی قیمت سهام تاثیر می گذارند.
درباره عوامل موثر بر قیمت سهام و رفتار بازار سرمایه بیشتر بدانید.
در واقع این تاثیر به این صورت است که وقتی افراد بیشتری بخواهند سهام بخرند و مقدار تقاضا بیشتر از عرضه باشد، معمولاً قیمت سهام بالا خواهد رفت اما درصورتی که مردم بیشتری بخواهند سهامشان را بفروشند و تقاضای کمتری برای سهام شرکت باشد، به احتمال زیاد قیمت آن پایین خواهد آمد.