باتوجه به صورتهای مالی بررسی نشده و سود خالص ۴۵ ریالی به ازای هر سهم در سال ۹۹ برای شرکت ماشین سازی اراک با نماد بورسی «فاراک»، دلیل عدم تمایل بازارگردان برای خرید سهام این شرکت می باشد. بر اساس گزارش منتشر شده این شرکت عمده سودهای ناخالص خود را مربوط به شناسایی درآمدها در پروژههای تجهیزات فاز ۱۴ پارس جنوبی، طرح ساماندهی بندر صادراتی ماهشهر، حمل و نصب و تست مخازن کروی میداند.
علت عدم تمایل بازارگردان برای خرید «فاراک» چیست؟
به گزارش گروه تحقیق و مطالعات بورسنیوز:
درحالیکه برخی همچنان به دنبال چرایی عدم بازارگردانی و خرید سهام از صف فروش سهام شرکت ماشینسازی اراک میباشند، به نظر میرسد صورتهای مالی حسابرسی نشده و تحقق سود خالصی ۴۵ ریالی به ازای هر سهم در سال مالی ۱۳۹۹، پاسخی مناسب برای این دوستان باشد.
اینکه چگونه سهمی با سود خالص ناچیز ۴۵ ریالی به ازای هر سهم قیمتهای بیش از ۲۲.۰۰۰ ریالی را به ثبت رسانده بود ازیکطرف و اینکه آیا هیچ بازار گردانی حاضر خواهد بود سهمی را با چنین سودی خریداری کند از طرف دیگر، رخدادی است که بهنوعی ادامه روند نزولی این سهم را تضمین میکند.
اگرچه در صورتهای مالی سال ۱۳۹۹ این شرکت خبری از شناسایی سودهایی غیرعملیاتی و بیکیفیتی نظیر فروش املاک بهمانند سال مالی گذشته نبود، با اینوجود سود خالص این شرکت شاهد افتی ۶ درصدی در مقایسه با سال گذشته بود.
عمده سودهای ناخالص شناساییشده ماشینسازی اراک مربوط به شناسایی درآمدها در پروژههای تجهیزات فاز ۱۴ پارس جنوبی، طرح ساماندهی بندر صادراتی ماهشهر، حمل و نصب و تست مخازن کروی است.
درنهایت حاشیه سود ناخالص ۱۹ درصدی این شرکت و افزایشهای بیش از ۱۵ درصدی هزینههای فروش عمومی و اداری در سال مالی ۱۳۹۹ منجر به تحقق سود عملیاتی بیش از ۴۷۲ میلیارد ریالی شده است.
هزینههای مالی در حدود ۱۸۵ میلیارد ریالی شرکت و ثبت زیان انباشتهای بیش از ۵۱۳ میلیارد ریالی ازجمله مهمترین موارد صورتهای مالی منتشرشده این شرکت است.
بیشتر بخوانبد: شرکت بورس از آغاز بازارگردانی ۵ شرکت بورسی خبر داد